• یکشنبه / ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 98011805596
  • خبرنگار : 71132

تابش: دستگاه دیپلماسی برای جذب کمک‌های بین‌المللی به سیل‌زدگان بسیج شود

تابش: دستگاه دیپلماسی برای جذب کمک‌های بین‌المللی به سیل‌زدگان بسیج شود

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی دست اندازی و تخریب طبیعت و همچنین متناسب نبودن زیر ساخت‌ها با دفع سیلاب را از علل افزایش خسارات سیل اخیر دانست و با بیان این که «بودجه امسال جوابگوی تامین این حجم از خرابی ها نیست» بر ضرورت جذب کمک‌های بین‌المللی و برداشت از صندوق توسعه ملی برای جبران خسارات تاکید کرد.

محمدرضا تابش در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: همان طور که شکل‌گیری جنگل، درخت و مرتع به صورت کُند صورت می‌گیرد و آثارش در درازمدت ظاهر می‌شود، قابل پیش‌بینی بود که نامهربانی با طبیعت هم آثارش را در دراز مدت و به صورت خطرناک نشان می‌دهد. سال‌ها است که متخصصان محیط زیست و منابع طبیعی نسبت به دست اندازی و تخریب طبیعت، سدسازی، جنگل تراشی، تبدیل اراضی جنگلی به کشاورزی و اراضی کشاورزی به مسکونی و ویلایی، مسدود کردن بستر رودخانه‌ها، فشار آوردن به مراتع و عدم حفظ تعادل دام و مرتع هشدار می‌دهند.

وی در ادامه اضافه کرد: متاسفانه تاب آوری اراضی در طی سال‌های گذشته مدنظر قرار نگرفته است و اقدامات حمایتی و حفاظتی از طبیعت به طور کافی انجام نشده است که اینها در سیل اخیر آثار خود را نشان داد.

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، خاطرنشان کرد: در این تغییر اقلیم ناگهانی دو موضوع مدنظر قرار دارد، یکی شدت بارندگی که بعضا برخی از شهرها بالاترین میزان بارندگی یعنی بالای ۱۰۰ میلی متر را تجربه کرده‌اند که این ابعاد تخریب‌ها را بیشتر کرد و دیگری ساخت و سازها و دست اندازی‌هایی که نسبت به طبیعت صورت گرفته بود. در جاهایی طبیعت تخریب شده است و رودخانه هم اشغال شده بود و در جایی زیر ساخت متناسب با دفع سیلاب در نظر گرفته نشده بود. مثل پل ها و ابنیه فنی از جمله راه‌آهن که در مواردی متناسب با عبور جریان سیل نبوده است.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی عدم لایروبی‌ سدها و رودخانه‌ها را از دیگر علل افزایش تخریب‌ها در سیل اخیر عنوان و خاطرنشان کرد: ما ده‌ها هزار میلیارد تومان خرج احداث سد کرده‌ایم، اما لایروبی که هزینه کمی داشت و ظرفیت آبگیری سد را بالا می‌برد و جلوی سیلاب را می‌گیرد، انجام نشد و در این تغییر اقلیم ناگهانی با این شدت بارندگی و این حجم از دست اندازی بر اراضی و همچنین زیر ساخت‌های نامتناسب باعث شد شاهد این حجم از تخریب در سیلاب‌های اخیر باشیم. 

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان این که «متخصصان سال‌ها در این زمینه هشدار داده بودند و رهبری هم حساسیت خود را نسبت به حفاظت از جنگل‌ها، مراتع و درختکاری نشان دادند» گفت: این موضوع در قوانین بالادستی هم وجود داشت، اما متاسفانه طبیعت، رام و نجیب فرض شد. در حالی که در دراز مدت این تخریب آثار خود را نشان داد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: ما باید به نظر کارشناسان امر در صیانت از طبیعت، جنگل‌کاری، آبخیزداری، حفظ تعادل دام و مرتع، لایروبی سدها و احداث سدها متناسب با ظرفیت و رعایت ملاحظات فنی در ساخت ابنیه، راه و تاسیسات توجه کنیم و این موضوع را به فراموشی نسپاریم، زیرا ایران کشور پر مخاطره‌ای است و ما باید این مخاطرات را مدیریت کنیم تا به بحران تبدیل نشود.

نایب رییس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در ادامه، تصریح کرد: فراکسیون امید هم ستاد مقابله با بحران را با نظر آقای عارف و حضور ایشان در ایام تعطیلات تشکیل داد و دوستان ما در حال‌ رصد کردن اوضاع بودند، در همین رابطه با نمایندگان مناطق بحران زده و مسئولان در تعامل بودیم و اوضاع را پیگیری می‌کردیم. امیدواریم که مجلس شورای اسلامی هم تصمیمات خوبی برای کمک به مناطق سیل زده و سیل زدگان بگیرد و این کار از سرعت عمل لازم نیز برخوردار باشد.

تابش با اشاره به بالا بودن حجم خسارات ناشی از سیل، در این رابطه یادآور شد: نیروهای امدادی و عملیاتی در این زمینه  خوب عمل کردند، ارتش، خدمات شایانی به مردم ارائه داد. بسیج و سپاه اقدامات قابل توجهی داشتند، اورژانس، جمعیت هلال احمر، ستاد حوادث غیر مترقبه، دولت، رییس جمهور، معاون اول، وزرای کشور، راه و ارتباطات به خوبی وارد عمل شدند و اگر این سرعت عمل وجود نداشت شاید یک فاجعه انسانی رخ می‌داد، خصوصا در پلدختر که ده‌ها هزار نفر به ارتفاعات پناه بردند و چند صد نفر روی پشت بام‌ها بودند. البته پیش‌تر و بیشتر باید از هوشمندی، صبر و بردباری مردم نیز تقدیر کرد که بسیار هوشمندانه این ناملایمات را تحمل کردند و امدادرسانی به مناطق سیل زده با صبر و بردباری مردم به یک حماسه ملی تبدیل شد. ما باید تلاش کنیم این جو مثبت را با اقدامات حمایتی دولت و مجلس شورای اسلامی پایدار نگه داریم.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان این که «هنوز میزان خسارات وارده ناشی از سیل مشخص نیست»، در این باره بیان‌ کرد: تا الان ۱۱ هزار کیلومتر راه یا کامل از بین رفته است و نیاز به ترمیم دارند. پل ها، ابنیه، خطوط راه‌آهن و صد هزار خانه مردم هم خسارت دیده است و ما مجموعا خسارت چند ده هزار میلیاردی را پیش رو داریم که در شرایط عادی قابل تامین نیست و بودجه امسال جوابگوی تامین این حجم از خسارت نیست.

تابش در ادامه یادآور شد: در این شرایط دو راهکار مدنظر قرار دارد. یکی این که دستگاه دیپلماسی برای جذب کمک‌های بین‌المللی بسیج شود. خیلی از کشورها برای کمک به سیل زدگان اعلام آمادگی کرده‌اند و صلیب سرخ و سازمان ملل هم در این زمینه مسئولیت دارند. جذب این کمک ها خصوصا کمک های فنی بسیار حائز اهمیت است. تجهیزاتی مثل هلی کوپتر دید در شب، دستگاه‌های قوی لایروبی سدها و ماشین ‌هایی که گل و لجن را از منازل بیرون بکشد، از جمله کمک‌هایی که است که باید از نظر تکنولوژیکی تامین شود. اگر ما بتوانیم پل ارتباطی خوبی بین ایران و دنیا برقرار کنیم و ابعاد حادثه به وجود آمده را به دنیا نشان دهیم کمک‌ها بسیار کار ساز خواهد بود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره تامین منابع از داخل کشور هم، گفت‌: حجم خرابی با بودجه امسال قابل ترمیم نیست، خصوصا که ما سرعت عمل نیاز داریم، لذا باید با کسب مجوز از رهبری از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم. من با رییس مجلس شورای اسلامی، معاون اول رییس جمهور و آقای عارف ملاقات داشتم. مجموعا نظرات بر این است که ابتدا باید برآورد دقیقی صورت گیرد و سپس به طور مشخص و با سرعت عمل بالا منابع مالی برای ماموریت های خاص و شفاف تامین شود. طبیعتا ترمیم منازل مسکونی، تعمیر ابنیه فنی، جاده‌ها، زیر ساخت‌ها و تاسیسات آسیب دیده، اشتغال کسانی که از کار بیکار شده‌اند و جبران خساراتی که به آنها وارد شده است باید مد نظر قرار گیرد. مردم نیازمند کمک های بلاعوض، وام کم بهره و تسهیلاتی هستند که بتوانند خانه و زندگی خود را مجددا احیا کنند.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی در اظهاراتش، خاطرنشان کرد: نمایندگان آمادگی دارند با دولت در این زمینه به تفاهم برسند و طرح یا لایحه مدنظر برای تسریع در تامین خسارات سیل را به تصویب برسانند.

تابش با اشاره به اظهارات مسئولان آمریکایی درباره ناکارآمد خواندن ایران در حادثه سیل اخیر، تصریح کرد: مسئولان آمریکایی در اتخاذ مواضع با هم همسو و هماهنگ نیستند. یکی می‌گوید ایران در آستانه فروپاشی است، دیگری می‌گوید ایران در سیل ناکارآمد عمل کرده است و بعضی‌ها گفته‌اند که ایران در زمره سه ابرقدرتی است که ناتو را تهدید می‌کند. این نشان دهنده شناخت نادرست آنها از ملت ایران است. کافی است تاب آوری مردم، ارتش، سپاه و بسیج در این حادثه سیل را با حوادث طبیعی آمریکا مقایسه کنید.

این نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی، اضافه کرد: آتش سوزی جنگل‌ها در کالیفرنیا در سال ۲۰۱۷ ، ۳۱ کشته بر جای گذاشت و سیل و طوفان هاروی و سیل و طوفان تگزاس ده‌ها هزار نفر بی خانمان و صدها کشته به دنبال داشت و آمریکا بعد از ماه‌ها و سال‌ها نتوانست این خسارات را جبران کند. حکومتی که خودش ناکارآمدی‌اش را در قبال حوادث با آن حجم از منابع تکنولوژی و بدون تحریم نشان داده بهتر است در امور دیگر کشورها مداخله نکند. مسلما اگر بخواهیم مقایسه کنیم بردباری مردم و سرعت عمل مسئولان در مقابله با حوادث سیل بسیار کارآمدتر از آمریکا بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۱-۱۸ ۱۱:۵۴

مگه تحریم نیستیم؟