به گزارش ایسنا، نفت برنت برای تحویل در ژوئن روز جمعه با ۹۴ سنت یا معادل ۱.۴ درصد افزایش، در ۷۰.۳۴ دلار در هر بشکه بسته شد که بالاترین قیمت از هشتم نوامبر بود. نفت برنت روز پنجشنبه برای مدت کوتاهی در بالای مرز ۷۰ دلار معامله شده بود، اما نهایتاً از این قیمت عقب نشسته بود. برنت برای کل هفته ۴.۱ درصد افزایش نشان داد که دومین افزایش هفتگی متوالی بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه مه ۹۸ سنت یا ۱.۶ درصد افزایش یافت و در ۶۳.۰۸ دلار در هر بشکه بسته شد. نفت آمریکا برای کل هفته ۴.۹ درصد افزایش نشان داد که پنجمین افزایش هفتگی متوالی بود.
نفت برنت از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون ۳۰.۷ درصد و وست تگزاس اینترمدیت آمریکا حدود ۳۹ درصد رشد کرده است.
ادوارد مایا، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت OANDA در این باره گفت: اگرچه اندکی طول کشید، اما نفت برنت بالاخره از مرز ۷۰ دلار در هر بشکه عبور کرد و اگر روند رشد تولید نفت آمریکا از سرگرفته نشود، ممکن است این روند رشد قیمتها ادامه پیدا کند.
به گفته جیسون گمل، تحلیلگر سهام بانک جفریز، نفت هفته گذشته تحت تأثیر ادامه کاهش تولید اوپک پلاس تحریمهای آمریکا علیه ایران و ونزوئلا و تقاضای بالاتر افزایش پیدا کرد. مجموع ذخایر تجاری آمریکا در ۱۰ هفته گذشته ۳۸ میلیون کاهش پیدا کرد که نشانه خوبی از روند افت سطح ذخایر نفت است.
بر اساس گزارش مارکت واچ، نفت از اواخر سال میلادی گذشته تحت تأثیر کاهش تولید کشورهای اوپک و غیراوپک روند صعودی پیدا کرده، اما تحلیلگران میگویند نگران هستند که افزایش قیمتها به واکنش دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا منجر شود. در گذشته قیمت ۷۰ دلار نفت باعث واکنش ترامپ در توئیتر شده بود.
به گفته اوژن وایگنر، مدیر تحقیقات کالا در کومرس بانک، ریسک یک توئیت دیگر ترامپ مثل شمشیر داموکلس است که در صورت صعود نفت به بالای ۷۰ دلار فرود خواهد آمد روی بازار نفت سایه افکنده است. قیمت بالاتر نفت صفر کردن صادرات نفت ایران را برای دولت آمریکا دشوارتر خواهد کرد. معافیت از تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران اوایل ماه مه منقضی خواهد شد. دولت آمریکا در نوامبر در واکنش به صعود قیمتهای نفت این معافیتها را صادر کرده بود. اتفاق مشابه با توجه به اینکه تولید اوپک در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از سقف تعیین شده در سه ماهه دوم است، ممکن است تکرار شود.
ترامپ یک هفته پیش از اوپک خواست تولید نفت را برای پایین بردن قیمت این کالا افزایش دهد. رئیس جمهور آمریکا در پستی در توئیتر نوشته بود: "اهمیت زیادی دارد که اوپک جریان نفت را افزایش دهد. بازارهای جهان شکننده هستند و قیمت نفت بسیار بالاست. متشکرم! "
نفت در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ بزرگترین رشد سه ماهه را در ۱۰ سال اخیر ثبت کرد. این رشد قیمت نتیجه واکنش بازار به توافق کاهش تولید اوپک و غیر اوپک و تحریمهای آمریکا علیه ایران و ونزوئلا بوده است.
اوپک به همراه روسیه و شمار دیگری از تولیدکنندگان غیراوپک که به گروه اوپک پلاس معروف هستند، با هدف مقابله با اشباع عرضه و تقویت قیمتها، در دسامبر موافقت کردند تولیدشان را از اول ژانویه به مدت شش ماه به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز محدود کنند.
انتهای پیام
نظرات