• جمعه / ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98011604628
  • خبرنگار : 71470

سازمان حمایت بر قیمت‌ها نظارت دارد/ ارز تعیین‌کننده قیمت کالا در بازار

سازمان حمایت بر قیمت‌ها نظارت دارد/ ارز تعیین‌کننده قیمت کالا در بازار

رئیس اتحادیه فناوران رایانه با تأکید بر اینکه ارز ارائه‌شده برای واردات کالای حوزه فناوری تماماً به واردات منجر شده است، گفت: قیمت کالاهای وارداتی در بازار با توجه به ارز تأمینی آن تعیین‌شده و سازمان حمایت بر روند قیمت‌گذاری نظارت دارد.

محمدمهدی میر مهدی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با واردات با ارز دولتی و عرضه کالا به نرخ ارز آزاد در برخی بازارها گفت: سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با توجه به اطلاعات مراجع رسمی در زمینه تأمین ارز در قیمت‌گذاری کالاهای صنف فناوران رایانه نظارت و بازرسی دقیق دارد.

رئیس اتحادیه فناوران رایانه ادامه داد: کالاها تماماً با توجه به ارز دریافتی قیمت‌گذاری می‌شوند و اگر ارزی برای واردات اختصاص یافته، کالای آن به بازار وارد شده و کالاها قابل رصد و پیگیری هستند.

وی یادآور شد: از سه سال پیش اتحادیه پیشنهاد کرد تا برای واردات کالا به کشور از اتحادیه مربوطه استعلامات لازم همچون صلاحیت واردکننده و نیاز بازار تأیید شود، که در ماه‌های اخیر این پیشنهاد به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت عملی شده و افراد واجد شرایط که دارای سابقه واردات و فعالیت‌های صنفی هستند می‌توانند به واردات بپردازند البته در تأیید استعلامات تجربه صنفی و میزان شکایات ثبت شده تأثیرگذار است.

میرمهدی با بیان اینکه برخی افراد تنها به‌واسطه داشتن سرمایه قابل توجه به واردات می‌پردازند، گفت: شرکت‌ها و واردکنندگان بعد از ترخیص کالا موظف هستند طبق تعهدنامه، قیمت تمام شده خود را طبق اسناد و مدارک رسمی به اتحادیه و دیگر مراجع اعلام کنند و نرخ‌های اعلامی از سوی اتحادیه با توجه به هزینه تمام شده واردات، نرخ‌های رسمی بازارهای جهانی و تعرفه واردات مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، برخی اخبار و گزارش‌ها در چند وقت اخیر حکایت از آن دارد که ارز ارائه‌شده از سوی دولت برای واردات کالاها در مسیر واردات خرج نشده و مسیر دیگری به خود گرفته است و از سوی دیگر برخی افراد که ارز دولتی دریافت کرده و آن را در مسیر واردات هزینه کرده‌اند قیمت نهایی محصول خود را بر پایه ارز آزاد محاسبه کرده و عرضه می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۱-۱۷ ۱۲:۵۹

راحت ترین راه نظارت و کنترل قیمت ها در بازار دادن پوستر شماره های کوتاه بازرسی سلامت و بازرسی قیمت ها به همه فروشنده ها و ملزم کردن آنها به نصب در برابر دید در فروشگاه ها (مثل نصب جواز کسب)است. این باعث میشه پس از اعلام قیمت محصولات از رسانه ها همه از ترس تماس دیگران با این شماره ها و پلمپ شدن مغازه مراعات کنند. (مردم شماره های 118، 110، 115، 125 را به زور حفظ هستند) البته مثل بقیه شماره های معروف نیاز به پاسخگویی و دقت(و آگاهی داشتن از قیمت محصولات مختلف در هراستان) و سرعت عمل است و گرنه بعد از مدتی دیگر اثری ندارد. همچنین برای مبارزه با واردات بی رویه کالاها نیز باید یه سایت دائمی و پیشرفته و طبقه بندی شده و منظم، تمام محصولات وارداتی را اعلام کنه و برای تولید کننده های ایرانی هم شماره ای اختصاص داده بشه تا بتوانند محصولاتی که می سازند و نیازی به وارد کردن آن وجود ندارد را به مرکز مشخصی اعلام کنند تا از ورود آن به کشور جلوگیری شود.