به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه الجزیره، منابع لیبیایی اعلام کردند که "ارتش ملی لیبی" به رهبری خلیفه حفتر کنترل منطقه "مزدة" در 179 کیلومتری طرابلس را در دست گرفتهاند.
همچنین گزارشها حاکی از این است که نیروهای حفتر وارد شهر "غریان" در جنوب غرب طرابلس شدهاند. همچنین این نیروها تماسهایی با گروههای مسلح در این منطقه برای تحویل مسالمتآمیز پایگاههایشان برقرار کردهاند.
دفتر اطلاعرسانی "نیروهای شرق لیبی" به رهبری خلیفه حفتر چهارشنبه اعلام کرده بود که به این نیروها دستور داده شده برای مبارزه با "گروههای تروریستی" به سمت غرب لیبی حرکت کنند.
احمد المسماری، سخنگوی نیروهای خلیفه حفتر گفت: ما طرابلس را به خاطر قدرت یا پول نمیخواهیم بلکه به خاطر عزت و کرامت و شکوفایی کشور میخواهیم.
المسماری تأکید کرده که نیروهای ارتش "ملی" لیبی با رهبری خلیفه حفتر به سمت غرب پیشروی کردهاند.
همچنین منابع از درگیری نیروهای خلیفه حفتر با نیروهایی در جنوب طرابلس خبر دادند.
به دنبال گسیل نیروهای حفتر به غرب لیبی، دولت توافق ملی لیبی در طرابلس که از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده نیروهای خود را در وضعیت آمادهباش قرار داد.
ساکنان شهرک نفتی رأس لانوف در شرق اعلام کردند که تانکها و خودروهای زرهی را دیدهاند که به سمت غرب در حرکت هستند.
اواسط مارس نیروهای حفتر به جنوب شهر سرت وارد شده بودند که همین مسأله موجب شد نیروهای دولت توافق ملی در این منطقه در وضعیت آمادهباش قرار گیرند.
این تحولات درحالی صورت گرفته که هیأت سازمان ملل در لیبی آماده برگزاری همایش ملی در شهر غدامس در جنوب غرب این کشور برای حل سیاسی بحران و فراهم کردن شرایط برای برگزاری انتخابات است.
همچنین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در سفری دور روزه وارد لیبی شد. وی قرار است با فائز السراج، رئیس شورای ریاستی لیبی و خالد المشری، رئیس شورای عالی دولت و تعدادی از مسئولان دولت توافق ملی لیبی دیدار کند. وی همچنین قرار است برای دیدار با خلیفه حفتر به شهر بنغازی در شرق لیبی نیز سفر کند.
نیروهای حفتر فوریه بر مناطقی در جنوب و همچنین میدان نفتی الشراره بعد از یک ماه عملیات علیه گروههای مسلح کنترل یافتند.
اواخر فوریه سازمان ملل از توافقی میان السراج و حفتر با هدف متحد کردن نهادها و برگزاری انتخابات قبل از پایان ۲۰۱۹ خبر داد.
لیبی از سال ۲۰۱۱ و سرنگونی نظام معمر قذافی، دیکتاتور سابق این کشور صحنه درگیریها میان شبهنظامیان مسلح بوده و به رغم تشکیل دولت توافق ملی اما این کشور همچنان با ناآرامی و حملات گروههای مسلح مواجه است.
انتهای پیام
نظرات