به گزارش ایسنا، بحران سیل همزمان با سراسر کشور در مازندران نیز خسارتهای بسیاری را به بار آورد. مازندران یکی از محدود استانهایی است که در کمتر از دو هفته دو سیلاب سنگین را پشت سر گذاشت و مسئولان اجرایی در کنار، نهادهای امدادی و انقلابی و مردم در حال رفع مشکلات پس از سیل هستند.
تخریب ۱۰۰ درصدی راههای جادهای و دو پل فرعی در زیرآب
سیدمحمد نظری مدیرکل راه و شهرسازی مازندران نیز از تخریب هزار و ۲۰۰ مترمربع جاده در سیلاب زیرآب خبر داد و اظهار کرد: سیلاب اخیر در شهر زیرآب، حدفاصل هنرستان شهید بهشتی تا روستای کردآباد را مورد تخریب قرار داده است که در این بین چهار واحد مسکونی و یک مدرسه مورد آسیب و تخریب جدی قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: همچنین ۱۲۰۰ مترمربع از راه های جاده ای و دو واحد از پل های فرعی به صورت ۱۰۰ درصدی تخریب شده است.
افزایش احتمال تخریب مدرسه "الزهرا" زیرآب
عسگری نیکزاد مدیرکل آموزش و پرورش مازندران در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه خسارت وارده به مدرسه "الزهرا" شهر زیرآب بسیار زیاد است، اظهار کرد: محوطه، سرویسهای بهداشتی و ساختمان سرایداری به طور کامل از بین رفته و هیچ محوطهای برای مدرسه باقی نمانده است. همچنین آب به زیر ساختمان مدرسه نفوذ کرده و هر لحظه، احتمال فروریختن آن را افزایش می یابد.
نیکزاد تصریح کرد: بیش از ۱۸۰ دانش آموز دوره دوم متوسطه در این دبیرستان مشغول تحصیل هستند که دستور فوری برای انتخاب مدارس جایگزین و تهیه امکانات مورد نیاز صادر شده است.
وی با اشاره به حضور مدیرکل نوسازی مدارس استان در شهرستان سوادکوه اظها امیدواری کرد که هرچه زودتر زمینی برای ساخت مدرسه ۱۲ کلاسه تعیین تا عملیات احداث از سوی اداره کل نوسازی مدارس استان آغاز شود.
امدادرسانی به حدود ۱۵ هزار نفر از سوی هلال احمر
مجتبی اکبری مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران نیز در گفتوگو با ایسنا با اشاره به خدمات رسانی هلال احمر گفت: تاکنون به ۱۴ هزار و ۸۸۲ نفر امدادرسانی شده است.
وی از اسکان ضروری ۴۷۸ نفر از سوی هلالاحمر مازندران خبر داد.
تاکنون وقفی برای کمک به سیلزدگان وجود ندارد
حجتالاسلام ابراهیم حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران نیز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در زمان وقوع سیل تاکنون حدود ۵ هزار اقلام غذایی در میان خانواده های آسیب دیده استان توزیع شد، گفت: اوقاف مازندران به مردم سیل زده گلستان نیز کمکهایی را ارسال کرده چرا که نجات جان مردم آسیب دیده برای اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اهمیت دارد.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه مازندران با اشاره به اینکه نیت واقفان برای هزینه کرد وقف دارای اهمیت است، ادامه داد: در حال حاضر وقفی مبنی بر کمک و حمایت از ساخت منازل سیل زده وجود ندارد و اوقاف در این زمینه نمی تواند کمک کند.
خسارت وارد شده به مرکز استان پس از سیلاب دوم
عباسعلی رضایی فرماندار ساری، در پی بارش شدید باران و سیلاب در بخش چهار دانگه از روستاهای بندبن، ذکریکلا، چهار رودبار، سعیدآباد، عقه خیل و آتنی بازدید کرد و در جریان آخرین وضعیت آسیب سیلاب به مزارع، باغات، ابنیه، زمین های کشاورزی و دامداری های خسارت دیده و مسیر جاده ای این روستاها قرار گرفت.
وی در حاشیه این دیدار در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: برق روستاهای قلعه سر، اورست و مالخواست که بر اثر طوفان قطع شده بود مجدداً وصل شد، همچنین به برخی از منازل و دامداری های روستاهای بخش چهاردانگه خسارت وارد شد که با حضور کارشناسان، خسارت وارده ناشی از سیلاب در حال بررسی است.
فرماندار ساری افزود: راه ارتباطی روستاهای چهار روربار، بندبن، آتنی و گل خوران که بر اثر سیل مسدود شده بود تا پایین آمدن سطح آب در پل آبنما، تردد در این مسیر برای وسایل نقلیه سبک ممنوع و برای وسایل نقلیه سنگین قابل تردد است.
همچنین روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب شهری مازندران نیز در اطلاعیهای به شهروندان ساروی بر مدیریت مصرف آب تاکید کرد.
در این اطلاعیه آمده که به دلیل بالا رفتن کدورت آب سد شهید رجایی و عدم امکان بهره برداری از تصفیه خانه آب سلیم بهرام تا اطلاع ثانوی، مخازن باغ کرمانی و کوی لسانی با کاهش ظرفیت تامین آب مواجه خواهد شد.
جاده هراز همچنان مسدود است
به گزارش خبرنگار ایسنا از آمل، پس از بارش شدید باران طی روزهای گذشته و ریزش و رانش فراوان در جاده هراز، این محور مواصلاتی مسدود است و هنوز زمان دقیقی برای بازگشایی آن اعلام نشد.
به نظر میرسد محور هراز تا ایمنسازی کامل مسدود خواهد بود.
گزارش از: راضیه عنایتی خبرنگار ایسنا مازندران
انتهای پیام
نظرات