• پنجشنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 97121608491
  • منبع : نمایندگی قم

‌استاندار قم:

‌شکاف میان صنعت و دانشگاه را باید کم کنیم

‌شکاف میان صنعت و دانشگاه را باید کم کنیم

ایسنا/قم ‌استاندار قم عنوان کرد: ما با یک تعارض و شکافی میان حرف و عمل مواجه ایم و باید سعی کنیم فاصله حرف و عمل و علم و تجربه را از بین ببریم.

‌به گزارش‌ ایسنا، بهرام سرمست ‌روز چهارشنبه در سومین جشنواره‌ی شناسایی، انتخاب و حمایت از ایده‌های نوآورانه‌ی کسب و کار که در سالن فرهنگ پردیس فارابی دانشگاه تهران برگزار شد، با تاکید بر اهمیت برگزاری چنین جشنواره‌هایی گفت: در توسعه کشورها فراتر از منابع مادی، نقش سرمایه های انسانی و اجتماعی بر هیچکس پوشیده نیست.

وی افزود: متاسفانه اهمیت حمایت از ایده‌ها برای عامه مردم و مدیران اجرایی کشور هنوز تبدیل به باور نشده است و ما در مقام حرف می‌گوییم سرمایه انسانی برای توسعه مهم است اما این باید به یک باور عمومی تبدیل شود.

سرمست ادامه داد: ما هنوز به علم باوری نرسیدیم؛ همه خوانده‌ایم «توانا بود هرکه دانا بود» اما آیا واقعا باور داریم که توانا بود هر که دانا بود؟ همه‌ی ما انشای «علم بهتر است یا ثروت» را نوشته ایم اما بدون توجه از کنار سوالات بنیادین عبور کردیم و این شکاف ها باقی ماند.

وی با بیان اینکه هنوز تعیین تکلیف نکردیم که علم ارزشمندتر است یا ثروت و نسبت این دو دقیقا چیست، تاکید کرد: اگر یک تحقیق میدانی کنیم معلوم نیست در جامعه یک این همانی میان حرف ما و عمل ما باشد؛ طبیعی است که همه در حرف می‌گویند علم بهتر است و پول چرک کف دست است.

استاندار قم تصریح کرد: ما با یک تعارض و شکافی میان حرف و عمل در کشورهای توسعه نیافته مواجه ایم و باید سعی کنیم فاصله حرف و عمل و علم و تجربه را از بین ببریم.

وی اظهار کرد: در امر حکومتداری هم علم مهم است و هم تجربه اما متاسفانه فاصله ی زیادی میان مراکز اجرایی و دانشگاه ها هست، البته مراکز اجرایی ممکن است در حرف بگویند که ما خیلی نیازمند دانشگاه هستیم اما به عمل کار برآید.

سرمست گفت: برای تقویت ارتباط میان استانداری و دانشگاه، دفتر ارتباط دانشگاه و استانداری را تأسیس کردیم و تدوین آیین نامه آن و برنامه ریزی آن را هم به خود دانشگاه سپردیم؛ در گام اول قرار است از اساتید شروع کنیم و بعد به دانشجویان نخبه بپردازیم؛ قرار بر این است که هر استاد یک مساله از مسائل و مشکلات استان را رصد و راه حل مناسب ارائه دهد و ما برای رفع آن مشکل از طریق معاونت مرتبط اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه واحدهای صنعتی ما و کارآفرینان ما معمولا خودشان را بی‌نیاز از تئوری و ایده های دانشگاهی می‌بینند، تاکید کرد: سرمایه دار به اتکای سرمایه اش مدیریت می‌کند و خودش را از دانشگاه بی‌نیاز می‌بیند.

استاندار قم خاطرنشان کرد: حتی واحد R&D شرکت‌ها و کارخانه‌ها بیشتر جنبه‌ی نمایشی و ویترینی دارد؛ البته دانشگاه های ما نیز این معضل را دارند که بیشتر به صورت انتزاعی و منزویانه عمل میکنند و دغدغه‌ی عملی‌سازی ایده‌های‌شان را ندارند.

وی با بیان اینکه دولت توانایی یک حکمرانی خوب را نخواهد داشت، اگر خود را از کمک دانشگاهیان مستغنی بداند، گفت: وظیفه‌ی ما در قبال نخبگان و ایده‌پردازان، کم کردن فاصله‌ی ایده و پدیده است یعنی تلاش می‌کنیم تا تئوری های شما را عملی کنیم و نوعی واسطه میان دانشگاه و صنعت باشیم.

سرمست گفت: ما حمایت‌های خود را در قالب ارائه تسهیلات روستایی برای ایده هایی که در سطح روستایی اجرایی می‌شوند، انجام می‌دهیم،در واقع تا سقف2.5 میلیارد تومان وهمچنین به پنج نفر از برگزیدگان این جمع وام ۱۰۰ میلیون تومانی با نرخ هشت درصد و به پنج نفر نیز تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان برای کمک به دهیاری ها در جهت توسعه‌ی آن‌ها می‌دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha