• چهارشنبه / ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۴:۱۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97121508198
  • خبرنگار : 71496

در میان نگرانی دیده‌بان حقوق بشر

کردهای سوری تمامی داعشی‌های بازداشتی را به عراق تحویل دادند

کردهای سوری تمامی داعشی‌های بازداشتی را به عراق تحویل دادند

شورای نجات الانبار با اشاره به اینکه تمامی داعشی‌های بازداشت شده در سوریه توسط نیروهای قسد به عراق منتقل می‌شوند، گفت: این داعشی‌ها طبق قوانین عراق محاکمه خواهند شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری سومریه نیوز عراق، حمید الهایس، رئیس شورای نجات الانبار امروز (چهارشنبه) فاش کرد، هر داعشی که خود را در سوریه به نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) تحویل دهد، صرف نظر از تابعیتی که دارد، به عراق منتقل می‌شود، این داعشی‌ها طبق قوانین عراق محاکمه خواهند شد.

الهایس با اشاره به اینکه تعداد این داعشی‌ها با کودکان و زنان‌شان به حدود ۱۰۰۰ تن می‌رسد، گفت: کشورهای این داعشی‌ها از آنها اعلام برائت کرده و اجازه نمی‌دهند آنها برای محاکمه وارد کشورشان شوند.

رئیس شورای نجات الانبار تاکید کرد: نیروهای امنیتی این داعشی‌ها را تفتیش کرده و به مکان‌هایی که تحت حراست شدید هستند، منتقل کردند، محاکمه آنها بر اساس قوانین عراق انجام خواهد شد.

این در حالی است که دیده‌بان حقوق بشر با اشاره به اینکه انتقال داعشی‌ها از سوریه به عراق نگرانی‌هایی را درباره شکنجه ایجاد می‌کند، از کشورها خواست شهروندان خود را که در صفوف داعش مبارزه کرده‌اند، پذیرفته و آنها را در کشور خودشان محاکمه کنند.

عراق پیش از این بیش از ۳۸۰ داعشی که بیشترشان عراقی بودند را با هدف محاکمه‌شان از نیروهای سوریه دموکراتیک تحویل گرفت.

دیده‌بان حقوق بشر امروز در گزارشی اعلام کرد، مسؤولان عراقی کودکانی که مشکوک به ارتباط با داعش هستند را بر اساس اتهامات و اعترافاتی که تحت شکنجه از آنها گرفتند، محاکمه می‌کنند.

این گزارش بر اساس مصاحبه با ۲۹ کودک عراقی از جمله آنهایی که در حال حاضر در بازداشت هستند و یا بازداشتی‌های سابق دولت مرکزی بغداد و اربیل و نیز نزدیکان آنها، نگهبانان زندان‌ها و منابع قضایی تنظیم شده است.

در این گزارش آمده است، تحقیقات از کودکان و محاکمه آنها به عنوان مظنون توسط مسؤولان عراقی و دولت اربیل نواقص بسیاری دارد و معمولا به بازداشت‌های بی‌دلیل و محاکمه‌های ظالمانه ختم می‌شود. بسیاری از این کودکان در اردوگاه‌ها یا ایست‌های بازرسی بر اساس مدارکی ضعیف بازداشت شده و مورد ضرب و شتم و شوک الکتریکی قرار می‌گیرند، آنها از ملاقات با خانواده و داشتن وکیل محروم بوده و مجبور می‌شوند به عضویت داعش اعتراف کنند حتی اگر اینگونه نبوده باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha