به گزارش ایسنا، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با روزنامه یو.اس.ای تودی هنگامی که از او درباره بحران سیاسی در ونزوئلا و وضعیت مذاکرات تجاری آمریکا با چین پرسش شد، گفت: دولت باراک اوباما رئیس جمهور سابق، هیچ کاری برای رسیدگی به هر یک از مسائلی که شما دربارهاش صحبت کردید انجام نداد.
پامپئو اظهار داشت: ما با این مسائل به صورت جدی برخورد کردهایم و این مسائل دشوار هستند. دولت فعلی با همپیمانان و شرکای کشور ما در سراسر جهان وارد همکاری شده در حالی که در هشت سال مربوط به دولت قبلی ما کاملا از این همکاریها غفلت کردیم.
پامپئو در این مصاحبه به پرسش درباره اینکه آیا آمریکا به خوآن گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا کمک کرده که به این کشور برگردد، پاسخ نداد.
پامپئو خاطر نشان کرد، دولت ترامپ در رسیدگی به بحران سیاسی و انسانی در ونزوئلا پیشرفت داشته است اما او نگفت آیا آمریکا با گوآیدو بر سر بازگشتاش به ونزوئلا در حال همکاری است یا خیر.
پامپئو در این خصوص گفت: دولت اوباما به دنبال رهبری از پشت صحنه بود و نسبت به منطقه صبر راهبردی در پیش گرفت. وی افزود: همه این سیاستها برای امنیت مردم آمریکا فاجعهبار بودند.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: ما در تلاش برای کمک به خوآن گوایدو، رییس جمهور موقتی که به درستی انتخاب شده هستیم تا او قدرتش را اعمال کند و بتواند کمکهای غذایی و انسانی را به مردم گرسنه برساند.
وزیر خارجه آمریکا به موضوع افغانستان اشاره کرده و در پاسخ به سوالی درباره نگرانیها از بابت احتمال بازگشت دوباره طالبان به قدرت در افغانستان گفت: ما در حال کار برای به دست آوردن یک توافق آشتی هستیم که برای هر فرد افغان اعم از زنان و مردان و کودکان خوب باشد.
او اظهار داشت: در افغانستان هنوز جاهایی هست که در آنجا زندگی برای زنان افغان خوب نیست و آمریکا یک نیروی حامی خیر در آنجا است.
پامپئو گفت که حصول یک توافق صلح برای افغانستان باعث کاهش خشونتهای در جریان در این کشور که به گفته پامپئو جان زنان و کودکان را به خطر انداخته، میشود.
وزیر امور خارجه آمریکا اظهار کرد: هیچ چیز مثل این خشونت به ضعیفترین قشر یعنی کودکان و بچهها صدمه نمیزند. اگر ما بتوانیم سطح خشونت را پایین بیاوریم و بتوانیم درگیری را متوقف کنیم، یک پیشرفت قابل ملاحظه در زمینه محافظت از مردم افغانستان کسب کردهایم.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه به مساله چین و مذاکرات تجاری آمریکا با این کشور پرداخته و گفت: دولت دونالد ترامپ در حال به دست آوردن پیشرفت خوب در مذاکرات تجاریاش با چین است؛ مذاکراتی که همه چیز اعم از دسترسی به بازار تا دزدی مالکیت معنوی را شامل میشود.
پامپئو گمانهزنیها در مورد اینکه این مذاکرات تا رسیدن به یک توافق راهی طولانی در پیش دارد را رد کرد و از بابت مشکلات آمریکا با چین انگشت اتهام را به سمت باراک اوباما رییس جمهور سابق نشانه گرفت.
پامپئو گفت: تنها دو سال بوده که این دولت فرصت اصلاح مسیر و فاصله گرفتن از سیاستهای فاجعهبار دولت اوباما که به چین اجازه دزدیدن نبض کشاورزی آمریکا را میداد داشته است. چینیها در حالی که ما کور شده بودیم از ما میدزدیدند.
پامپئو در خصوص مذاکرات تجاری آمریکا با چین اظهار کرد: من فکر میکنم که ما به جای خوبی رسیدهایم و در حال کسب پیشرفت واقعی هستیم و به این ترتیب ما از کشاورزی آمریکا به نفع نسلهای آینده محافظت کردهایم.
وی در ادامه این مصاحبه از پاسخ به این پرسش که آیا کیم جونگ اون رهبر کره شمالی از بدرفتاری با اوتو وارمبیر، دانشجوی آمریکایی به زندان افتاده در این کشور خبر داشته، خودداری کرد.
پامپئو در پاسخ به این پرسش گفت: حکومت کره شمالی مسئول مرگ اوتو وارمبیر و نقض حقوق انسانی که همچنان ادامه دارند است.
به نوشته روزنامه یو.اس.ای تودی، پامپئو در پاسخ به تکرار این سوال در مورد وارمبیر سکوت اختیار کرد و گفت که این سوال را پاسخ داده است.
اوتو وارمبیر چند سال پیش در کره شمالی بازداشت و به 15 سال کار سخت محکوم شد. او در سال 2017 در وضعیت کُما به آمریکا برگردانده شده و کمی بعد از آن جان باخت.
دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا چند روز پیش گفته بود که کیم جونگ اون به او گفته از این بدرفتاری با وارمبیر بیخبر بوده است.
پامپئو گفت، اظهارات ترامپ در مورد کیم جونگ اون منجر به کنار گذاشته شدن تعهد آمریکا به حقوق بشر در جهان نخواهد شد.
پامپئو به یو.اس.ای تودی گفت: مساله حقوق بشر در جهان از جمله محورهای فعالیتهایی که من داشتهام بوده است و من از آزادی کاملی که از سوی رییس جمهور به من داده شده برخوردار بودهام تا اطمینان حاصل کنم حقوق بشر محور مهم تعاملاتی که داشتهام بوده باشد.
انتهای پیام
نظرات