به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس این بازدید کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی از آرامگاه هو شی مین، واقع در شهر هانوی در چارچوب سفر رسمیاش به ویتنام، صورت گرفت.
او همچنین پیش از آن و در چهارشنبه و پنجشنبه گذشته در شهر هانوی با دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا دیدار داشت که بدون حصول توافق خاتمه یافت.
آرامگاه هو شی مین، رهبر انقلابی ویتنام که یک بنای ساخته شده از سنگهای گرانیت و مرمر با کمک اتحاد شوروی سابق است، یکی از شناخته شدن مکانها در شهر هانوی محسوب میشود و معمولا ویتنامیها برای ادای احترام به این رهبر محبوب سابقشان که در سال ۱۹۶۹ در سن ۷۹ سالگی درگذشت در صفهای طولانی میایستند.
او که در ویتنام با لقب "عمو هو" شناخته میشود یکی از رهبران مبارزه علیه اشغالگران فرانسوی و ژاپنی و بعدا آمریکایی بود. محل قرارگیری آرامگاه هوشی مین در شهر هانوی که به میدان "با دین" شناخته میشود جایی است که او در سال ۱۹۴۵ در آنجا اعلامیه استقلال ویتنام را قرائت کرد.
او تا آخر عمرش به جای زندگی در کاخ ریاست جمهوری، در یک خانه معمولی ساخته شده روی رودخانه زندگی میکرد و وصیت کرده بود که بعد از مرگش یک مراسم تشییع ساده برای او برگزار شده و جسدش سوزانده شود، اما رهبران حزب کمونیست این بخشهای وصیتنامه او را حذف کرده و خودشان تصمیم گرفتند پیکر او را به عنوان یک چهره وحدتآفرین برای نسلهای آینده حفظ کنند.
پس از آن، جسد او با کمک کارشناسان مسکویی مومیایی شد؛ کارشناسانی که همین اقدام را نسبت به جسد ولادیمیر لنین، بنیانگذار اتحاد شوروی سابق انجام داده بودند. جسد لنین از سال ۱۹۲۴ تاکنون در میدان سرخ شهر مسکو در معرض نمایش گذاشته شده است. در سال ۱۹۵۳ جسد مومیایی شده جوزف استالین دیکتاتور شوروی سابق نیز در کنار پیکر لنین قرار داده شد، اما چندی بعد در سال ۱۹۶۱ مقامهای وقت شوروی در دوران "استالین زدایی" دستور دادند که این جسد از آنجا برداشته شده و دفن شود.
جسد مومیایی شده مائو زدونگ بنیانگذار چین کمونیستی نیز از سال ۱۹۷۷ در آرامگاهی در شهر پکن نگهداری میشود.
پیشتر جسد مومیایی شده فردینان مارکوس دیکتاتور اسبق فیلیپین هم طبق اقدام همسرش در یک تابوت شیشهای در شمال فیلیپین برای مدت ۲۰ سال در معرض نمایش گذاشته شده بود تا زمانی که رودریگو دوترته رییس جمهور فعلی فیلیپین در سال ۲۰۱۶ دستور داد این جسد در قبرستان قهرمانان ملی این کشور دفن شود.
در کره شمالی نیز جسدهای کیم جونگ ایل، پدر رهبر فعلی و کیم ایل سونگ، پدربزرگ رهبر کره فعلی در آرامگاهی موسوم به کاخ خورشید یا «کومسوسان» در شهر پیونگ یانگ به نمایش گذاشته شدهاند.
چند روز پیش از آن که کیم جونگ اون به شهر هانوی سفر کند، او به همراه مقامهای نظامی ارشد حکومتاش و به مناسبت فرارسیدن سالگرد تولد پدرش، از آرامگاه او بازدید کرد. سفر کیم جونگ اون به ویتنام اولین سفر یک رهبر کره شمالی به این کشور از زمان سفر پدربزرگاش کیم ایل سونگ در سالهای ۱۹۵۸ و ۱۹۶۴ به این کشور به هدف دیدار با هو شی مین، محسوب میشود.
هو شی مین نیز در سال ۱۹۵۷ به پیونگ یانگ سفر کرده و با کیم ایل سونگ دیدار داشت.
انتهای پیام
نظرات