به گزارش ایسنا، از نیمه دوم سال گذشته بود که استفاده از خدمات غیرحضوری بانکی از طریق کارت هوشمند ملی رسماً مطرح شد و در آن زمان بانک ملت و همچنین بانک ملی برای این مهم اقدام کردند. بر این اساس با اجرای آزمایشی استفاده از کارتهای هوشمند ملی به جای کارتهای ملی به تدریج امکانات بیشتری به خدمات آن اضافه شد.
این در حالی است که چندی پیش همتی – رئیس کل بانک مرکزی – بر اهمیت استفاده از کارتهای هوشمند ملی به جای کارتهای بانکی تاکید کرده و گفته بود که تبدیل کارتهای مغناطیسی به کارتهای هوشمند میتواند کمک مناسبی به نظام بانکی بوده و علاوه بر ارتقای سطح امنیت، امکان پرداخت همراه امن را فراهم آورد.
همتی همچنین به این موضوع اشاره کرده بود که تکنولوژی استفاده از کارت هوشمند ملی در داخل کشور بومی سازی شده و میتواند تحولاتی در زمینه تجارت فراهم آورد.
اما ماجرای استفاده از کارت ملی هوشمند در شبکه بانکی از این قرار است که بانکها با همکاری سازمان ثبت احوال اقدام به انتقال اطلاعات بانکی روی تراشه کارت هوشمند ملی کرده و قابلیتهایی را برای انجام خدمات بانکی در آن ایجاد میکنند.
این در حالی است که انجام خدماتی نظیر واریز و برداشت پول، افتتاح حساب بانکی، انتقال وجه، افتتاح حساب، کلیه عملیات بانکی داخل شعبه، وصول چک و اموری از این قبیل از جمله خدماتی است که از طریق کارتهای هوشمند عملیاتی است که میتواند در آینده توسعه بیشتری پیدا کند.
در این حالت کاربران شبکه بانکی میتوانند بدون همراه داشتن داشتن عابربانک و با مراجعه به دستگاههای خودپرداز با کارت هوشمند ملی برای دریافت خدمات اقدام کنند. البته این به معنی جایگزینی رسمی کارتها ملی به جای عابربانک و حذف آن نیست، اما به مرور مشتریان شبکه بانکی میتوانند این جایگزینی را انجام دهند.
اما در کنار اینکه از کارتهای هوشمند ملی میتوان برای انجام خدمات بانکی استفاده کرده و کار مشتریان را تا حد زیادی آسان میکند، مزیتهایی را برای بانکها نیز به همراه خواهد داشت؛ به گونهای که احراز هویت الکترونیکی که یکی از دغدغههای نظامی بانکی به شمار میرفت اکنون با توسعه استفاده از کارتهای هوشمند ملی برای دریافت خدمات بانکی تا حد زیادی رفع خواهد شد چراکه کارت هوشمند ملی برای احراز هویت علاوه بر رمز از اثر انگشت فرد هم استفاده میکند.
همچنین دیگر مزیتی که کارت هوشمند ملی در شبکه بانکی ایجاد خواهد کرد اثر آن کاهش هزینههای مالی بانکهاست.
این در حالی است که صدور کارتهای عابربانک برای هر مشتری هزینهبر بوده و به ویژه در ماههای اخیر با با توجه به وضعیت تحریمها و همچنین افزایش قیمت ارز، واردات کارتهایی که با آن عابربانک صادر میشود تا حدی مشکلاتی مواجه شد و هزینه بانکها را افزایش داده است؛ بنابراین استفاده از کارتهای هوشمند ملی تا حد زیادی میتواند این موضوع را در بین بانکها حل و فصل کند.
در حال حاضر حدود ۹۰ میلیون کارت بانکی در شبکه بانکی صادر شده و دست افراد قرار دارد که با توسعه استفاده از کارتهای هوشمند ملی، کاربرد عابربانکها تحت تأثیر قرار میگیرد.
انتهای پیام
نظرات