به گزارش ایسنا، اکثر این سربازان فراری روز شنبه در جریان درگیریهای خونین مرزی میان هواداران حوآن گوآیدو و نیروهای امنیتی و مرزبانی تصمیم به زمین گذاشتن سلاح گرفتند و با استفاده از شلوغی اوضاع به کلمبیا گریختند.
گوآیدو که خود را رئیس جمهور موقت و رهبر مخالفان خوانده از مردم خواسته بود که روز شنبه برای انتقال دهها تن اقلام کمکی به مرزهای کلمبیا و برزیل بروند اما نیکلاس مادورو با بستن این دو مرز و گسیل کردن نیروهای ارتش مانع از ورود این کاروانها شد.
این ممانعت به درگیری خونین در شهرهای مرزی منجر شد به طوری که در نزدیکی مرز برزیل دو نفر روز جمعه و دو نفر دیگر هم روز شنبه کشته شدند و صدها نفر هم مجروح شدند.
تصاویر فراوانی از موضعگیری مخالفان سنگ به دست و گاردهای ضدشورش مخابره شده است.
در یکی از ویدئوها یک خودورو ضدشورش با سرعت به سوی صف مردمی که در برابر نرده مرزی با کلمبیا ایستادهاند میراند و چندین نفر را مجروح میکند.
در بسیاری از نقاط مرزی ماموران امنیتی از گاز اشکآور و گلولههای پلاستیکی برای دور کردن مردم از خطوط مرزی استفاده کردند. معترضان هم با پرتاب سنگ، آتش زدن لاستیک و خودرو برابر آنها مقاومت کردند.
در همین حال مایک پامپئو، وزیرخارجه آمریکا در واکنشی تند گفت با توجه به وقایع دو روز گذشته از نظر او نیکلاس مادورو " روزهای آخر خود" را میگذارند.
وزیر خارجه آمریکا در گفتگو با شبکه خبری سیانان گفت: "تعیین دقیق روز آخر او دشوار است اما من یقین دارم که مردم ونزوئلا روزهای پایانی مادورو را رقم خواهند زد."
پامپئو همچنین مادورو را یک "مستبد مریض" خواند.
خوان گوآیدو، که از سوی ۵۰ کشور من جمله آمریکا و اعضای اتحادیه اروپا به عنوان رئیسجمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناخته شده از جامعه جهانی خواسته "همه گزینهها" را برای حل بحران کشورش روی میز نگه دارند چرا که از نظر او پس از برخورد خشن مادورو با داوطلبان حمل کمکهای انساندوستانه نیکلاس مادورو باید استعفاء دهد و یا از حکومت ساقط شود.
گوآیدو همچنین گفته با وجود ممنوع الخروج بودن امروز دوشنبه در نشست کشورهای آمریکای لاتین که در بوگوتا، پایتخت کلمبیا، برگزار میشود حضور خواهد یافت.
قرار است مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا هم در این اجلاس شرکت کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز و به نقل از یکی از مقامهای ارشد کاخسفید مایک پنس خود را آماده میکند تا از "گامهای مستحکم و عملیاتی" درباره ونزوئلا خبر دهد.
در همین حال، کلمبیا و برزیل میگویند بنا دارند فشار خود بر دولت مادورو را افزایش دهند. دونالد ترامپ هم پیشتر تاکید کرده بود که گزینه نظامی را درباره ونزوئلا کنار نگذاشته است.
انتهای پیام
نظرات