• یکشنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97120502121
  • خبرنگار : 71049

همایش «چندجانبه گرایی در سیاست خارجی ایران، ظرفیت‌ها و راهبردها»

یک مقام روس: روابط بین ایران و روسیه رو به جلو است/ روسیه قصد جنگ با آمریکا ندارد

یک مقام روس: روابط بین ایران و روسیه رو به جلو است/ روسیه قصد جنگ با آمریکا ندارد

عضو دومای روسیه گفت: روسیه نمی‌خواهد اسلحه دست بگیرد و با آمریکا بجنگد در حالی که در حوزه سیاسی و نظامی در حال جنگ با آنها هستیم؛ این در جهان چند جانبه گرایی درک ما را از وضعیت جهان نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا، کنستانتین زاتولین در سخنانی در همایش سالانه بین المللی انجمن ایرانی مطالعات جهان تحت عنوان "چندجانبه گرایی در سیاست خارجی ایران؛ ظرفیت ها و راهبردها" اظهار کرد: تصور برای ما بود که با فروپاشی شوروی ایده یک جهانی محقق شود و تلاش شد اطلاعات برای تعامل با آمریکا گسترش داده شود، اما این اتفاق رخ نداد.

وی ادامه داد: همه ما می‌دانیم که همیشه دیدگاه ضد آمریکایی در ایران وجود دارد چون انقلاب اسلامی بدون اجازه آمریکا محقق شد. همین اتفاق در بخش سیاست خارجی روسیه در حال روی دادن است. شاهد هستیم که آمریکایی ها نمی توانند با این مساله آشتی کنند که بعد از شوروی این کشور به حیات خود مستقل از آمریکا ادامه دهد. امروز شاهدیم ایران، روسیه و ترکیه در سوریه در حال همکاری هستند و درباره اقداماتشان اجازه ای از آمریکا نمی گیرند. بنابراین ما الان داریم به این نزدیک می شویم که چند جانبه گرایی از تئوری به عمل اتفاق افتاده است.

این مقام روس اظهار کرد: ما در روسیه این اعتقاد را نداریم که بخواهیم با کسی دعوا کنیم و تلاش داریم روابط نرمال داشته باشیم اما آمریکا نمی خواهد با این مساله کنار بیاید. آقای پوتین تلاش کرد به درک متقابل با کشورهای مختلف برسد حتی در سال 2000 روسیه گفت می تواند عضو ناتو شود اما با واکنش غرب مواجه شد. ظاهرا به ما در ناتو نیاز ندارند. در 2007 برای دومین بار این پیشنهاد در مونیخ مطرح شد و آقای پوتین صراحتا گفت طبق قوانینی که غربی ها وضع می کنند قرار نیست ما رفتار کنیم و این نظریه کلی روسیه است و بعد از آن در 2008 اتفاقات در گرجستان را شاهد بودیم.
عضو دومای روسیه تصریح کرد: رفتار ما غلط نیست بلکه استراتژی سیاسی آمریکایی‌هاست که اشتباه است.

وی با اشاره به روابط چین و روسیه تصریح کرد: آمریکایی ها دارند رقابت خود را در چین از دست می دهند و وقتی آمریکا این را متوجه شد تصمیم گرفت که از همه روش های کنترلی دیگر برای کنترل چین استفاده کند و الان دنبال آن هستند که دوستان و رقبای چین را پیدا کنند و با آنها ارتباط برقرار کنند؛ اتفاقات کره شمالی از این جمله است و نیز اتفاقات تاریخی بین ویتنام، چین و کره.

زاتولین گفت: در این مساله تنها یک مرز است که آرام است و این مرز بین چین و روسیه است. ما همه اختلافات مان را حل کردیم و در بخش اقتصادی در حال ارتقای روابط هستیم. در حوزه انتقال انرژی و نظامی و تسلیحات هسته ای در سطح روابط چین با آمریکا مساوی هستیم و این روابط باعث نگرانی آمریکاست.

این مقام روس با اشاره به تحولات اوکراین و مناقشه روسیه و آمریکا در این باره اظهار کرد: بعد از بحران اوکراین این اتفاق افتاده که هر جا اتفاقی بیفتد آمریکایی ها مقصر را روس ها مطرح می کند. مثل آنچه درباره ایران از بعد انقلاب اسلامی می گویند. اما خب، ما نمی‌خواهیم اسلحه دست بگیریم و با آنها بجنگیم در حالی که در حوزه سیاسی و نظامی در حال جنگ با آنها هستیم و این در جهان چند جانبه گرایی درک ما را از وضعیت جهان نشان می‌دهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد که امروز روابط بین ایران و روسیه رو به جلو است و در همه سطوح کار را جلو می بریم.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۳:۱۴

به به رابطۀ روبه جلو با شما روسا! روسا که قطعاً منفعت می کنند اما اینکه آیا ما ایرانیا منفعت خواهیم داشت؟، بقول کرمانشاهیا: «گمان نکم فلانی!»