به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بر اساس اعلام یک مقام پلیس در کشمیر تحت کنترل هند، بیش از ۱۰۰ تن از جدایی طلبان این منطقه در 24 ساعت گذشته و در یورشهای شبانه نیروهای امنیتی در راستای برخورد با گروههایی که احتمال مشکل ایجاد کردن آنها برای انتخابات سراسری ماه مه آینده وجود دارد، بازداشت شدند.
این یورشها چند روز بعد از آن انجام شد که در تاریخ ۱۴ فوریه و در جریان حمله یک عامل انتحاری با یک خودروی بمبگذاری شده علیه یک اتوبوس حامل نیروهای امنیتی هند در کشمیر دست کم ۴۰ تن از این نیروها کشته شدند.
بعد از این حمله دولت هند هشدار داد که از تمامی گزینههای در اختیارش برای تلافی کردن این حمله که یک گروه شبه نظامی مستقر در پاکستان تحت عنوان گروه خود خوانده «جیش محمد» مسئولیت آن را بر عهده گرفت استفاده میکند.
یک مقام ارشد پلیس در کشمیر تحت کنترل هند گفت: وارد شدن تعداد هر چه بیشتر سربازان و نیروهای امنیتی به آنجا و دستگیری رهبران و فعالان گروههای جدایی طلب در چارچوب یک مانور کمک به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در آنجا صورت گرفتهاند.
حزب بهاراتیا جاناتا متعلق به نارندرا مودی نخست وزیر هند به دنبال به دست گرفتن دوباره قدرت با استفاده از فرصت انتخابات سراسری برنامه ریزی شده برای ماه مه آتی است.
مقام پلیس خاطر نشان کرد: کمپینهای ضد انتخاباتی اجازهی بروز پیدا نخواهند کرد و برای اطمینان حاصل کردن از برگزاری یک انتخابات آزاد، عادلانه و شفاف در این ایالت جدایی طلبان بازداشت خواهند شد.
حمله ۱۴ فوریه تنشها را میان هند و پاکستان که هر دو مدعی تعلق داشتن کشمیر به آنها هستند افزایش داد.
بعد از این حمله هند به تلافی آن، امتیازات تجاری برای پاکستان را لغو کرد و اکنون در تدارک برای اعزام بالغ بر ۱۰ هزار سرباز بیشتر به این منطقه مورد مناقشه است.
اواخر روز جمعه آرون جایتلی، وزیر دارایی هند در دهلی نو گفت: هند از تمامی ابزارهای تحت کنترلش چه دیپلماتیک و چه ابزارهای دیگر استفاده خواهد کرد و قرار نیست یک نبرد یک هفتهای در کار باشد بلکه این نبرد در شکلهای گوناگون انجام خواهد شد.
اسلام آباد نیز به نوبه خود هشدار داده، با تمام قوا به هر گونه حمله علیه خود پاسخ خواهد داد.
دستگیریهای انجام شده اخیر در یورشهای شبانه در کشمیر شامل بسیاری از اعضای برجستهی یک سازمان تحت عنوان سازمان «جماعت اسلامی» که حامی استقلال کشمیر از هند است میشوند. این دستگیریها منجر به خشونتهایی در بخشهایی از کشمیر میان معترضان و نیروهای پلیس شد.
رهبر سازمان «جماعت اسلامی» به نام دکتر عبدالحمید فایز و یاسین مالک که رهبر یک گروه جدایی طلب دیگر به نام «جبهه آزادی بخش جامو و کشمیر» است نیز جزو بازداشتیهای این یورشها هستند.
انتهای پیام
نظرات