• شنبه / ۴ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97120401473
  • خبرنگار : 71089

خلیلزاد: آمریکا به دنبال حضور ابدی در افغانستان نیست

خلیلزاد: آمریکا به دنبال حضور ابدی در افغانستان نیست

نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان می گوید آمریکا نمی خواهد تا ابد در افغانستان بماند. آمریکا به دنبال یک توافق خروج نیست. اما توافق صلح می‌تواند آمریکا را قادر سازد که نیروهای خود را کاهش دهد و یا از این کشور خارج کند.

به گزارش ایسنا، زلمای خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان در گفت وگو با خبرگزاری آناتولی درباره روند صلح در افغانستان گفت: اکنون بزرگترین چالش شروع مذاکرات جامع با مشارکت همگان است. یعنی مذاکرات میان طالبان، دولت افغانستان و رهبران سیاسی، جامعه مدنی و نمایندگان زنان.

وی با تاکید بر اهمیت لزوم دستیابی به توافق میان طالبان و دولت افغانستان گفت: ما به دنبال فرمولی برای برگزاری مذاکرات میان این دو گروه هستیم. این اکنون بزرگترین چالش ما است.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که طالبان تاکنون مذاکراتی با سیاستمداران افغان و مقامات آمریکایی برگزار کرده اما از برگزاری مذاکرات با دولت کابل خودداری کرده‌ است. از سوی دیگر کابل تاکید کرده است که هر گونه برنامه صلح باید بین طرف‌های افغان و با رهبری دولت افغانستان انجام گیرد.

خلیلزاد درباره حضور آمریکا در افغانستان نیز گفت: این حضور بر پایه کمک به افغانستان برای ایستادن روی پای خودش است. این حضور برای کمک به افغانستان در مبارزه با شورشیان و تروریست‌های بین‌المللی است. ما نمی‌خواهیم تا ابد در افغانستان بمانیم. آمریکا به دنبال یک توافق خروج نیست. اما توافق صلح می‌تواند آمریکا را قادر سازد که نیروهای خود را کاهش دهد و یا از این کشور خارج کند. ما خواهان روابط خوب با افغانستان در آینده پیشرو هستیم.

وی همچنین با تقدیر از نقش ترکیه گفت: ترکیه اقدامات بسیاری در افغانستان انجام داده است. ما قدردان حمایت ترکیه هستیم. افغان‌ها نگاه ویژه‌ای به ترکیه دارند. آنها قدردان نقش ترکیه در صلح افغانستان هستند.

این اظهارات خلیلزاد پس از دیدار جداگانه‌اش با ابراهیم کالین سخنگوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه و ضمیر کابولوف، نماینده روسیه بیان شد. خلیلزاد و کالین در دیدار دو جانبه درباره مذاکرات پیش رو صلح افغانستان گفتگو کردند.

خلیلزاد گفت: من با همکاران ترکیه‌ای درباره این که آنکارا چه کارهای بیشتری می‌تواند در روند صلح انجام دهد گفتگو کردم. ترک‌ها می‌توانند تدابیر بیشتری را لحاظ کنند تا روند صلح را تسهیل کرده و به افغان‌ها برای دستیابی به توافق صلح کمک کنند. تا بدین شکل افغانستان به استقلال و یکپارچگی کامل بدون هیچ گونه تصویری از ترور دست یابد.

خلیلزاد سپس در پیامی در توئیتر از صدات اونال، معاون وزیر خارجه ترکیه و ابراهیم کالین به خاطر حمایت و تعهد آنکارا در مأموریت پشتیبانی ناتو تشکر کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha