به گزارش ایسنا، ولیالله محمدزاده در همایش مشترک کارگروه شیلاتی شورای حفظ حقوق بیتالمال استان مازندران، اظهار کرد: مازندران به عنوان قطب شیلاتی کشور محسوب می شود و در بخشهای مختلف توسعه پایدار آبزی پروری، صید مسئولانه از دریا، بازسازی ذخایر آبزیان، حفاظت از ذخایر آبزیان و فرآوری در حال فعالیت است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۶ درصد تولید ماهیان پرورشی کشور، ۷۲ درصد کیلکا، ۳۵ درصد ماهیان استخوانی(بین استان های شمالی) و ۶ درصد فرآوری آبزیان کشور در استان مازندران صورت می گیرد.
مدیرکل شیلات مازندران نقش و جایگاه استان را در فعالیت های شیلاتی ممتاز برشمرد و با تاکید اهمیت آبزیان دریا و نقش مهم رودخانهها و بازسازی ذخایر، تصریح کرد: گردش اقتصادی فعالیتهای شیلاتی در سال ۹۶ حدود هشت هزار میلیارد ریال بوده است.
محمدزاده یادآور شد: متاسفانه به دلیل تخریب و از بین رفتن زیستگاههای طبیعی به ویژه مناطق تخمریزی ماهیان، صید غیرمجاز به ویژه در سواحل کشورهای حاشیه دریا، آلودگیهای زیستی و نفتی، ذخایر آبزیان دریا در سال های اخیر کاهش پیدا کرده که این موضوع در روند صید آبزیان دریایی موثر است.
رهاسازی 1.5 میلیارد قطعه بچه ماهی در مازندران طی 2 دهه
وی افزود: با توجه به همه این مسائل و مشکلات و به منظور بازسازی ذخایر آبزیان، شیلات مازندران احیا و بهسازی جایگاه های تخم ریزی و تکثیر طبیعی ماهیان رودکوچ را در برنامه کاری خود دارد که در سال جاری در نظر است در ۴۵ رودخانه و جایگاه های تعاونی های صیادی پره که شرایط لازم را برای تکثیر طبیعی دارند؛ با کمک صیادان اجرایی کند.
مدیرکل شیلات مازندران ادامه داد: در دو دهه اخیر از طریق مرکز بازسازی ذخایر آبزیان شیلات استان بیش از ۱.۵ میلیارد قطعه بچه ماهی بهصورت نیمه مصنوعی در مراکز بازسازی تکثیر و در دریا رهاسازی شد.
محمدزاده خاطرنشان کرد: توسعه پایدار صید و صیادی در دریا مستلزم عزم همگانی و همدلی است و از کمک تمامی دستگاه ها از جمله شورای حفظ حقوق بیت المال که از اقدامات شیلات مازندران برای برطرف کردن موانع و مشکلات اجرای طرح تلاش می کنند، تشکر می کنیم.
انتهای پیام
نظرات