به گزارش ایسنا، محمدمهدی مفتح در نشست علنی امروز (شنبه) مجلس در تشریح گزارش کمیسیون تلفیق بودجه درباره لایحه بودجه سال ۹۸ ضمن تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب و تسلیت شهادت تعدادی از پاسداران در حادثه تروریستی زاهدان گفت: بیانیه مقام معظم رهبری در توضیح گام دوم در پنجمین دهه از پیروزی انقلاب اسلامی به خوبی راهکار برای طی مسیر اجرایی روشن کرده لذا بر آن مبنا باید پیش رفت.
وی اضافه کرد: کمیسیون تلفیق بودجه در ۲۹ جلسه و بالغ بر ۱۲۰ ساعت کار لایحه بودجه سال ۹۸ را بررسی و با اصلاحات احتمالی به صحن علنی ارائه کرده است. با توجه به موضوعات مطرح در نشست غیرعلنی امروز مجلس گزارش درآمدی متناسب با شرایط تحریمی- اقتصادی جمعبندی و تنظیم شده است.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس ادامه داد: دولت لایحه بودجه ۹۸ را با عددی بالغ بر هزار و ۷۰۳ هزار میلیارد تومان به مجلس ارائه کرد که از این میزان ۴۰۷ هزار میلیارد تومان مربوط به منابع عمومی، هزار و ۲۷۴ هزار میلیارد تومان مربوط به بودجه شرکتها و ۷۱ هزار میلیارد تومان درآمد اختصاصی را شامل میشود البته دولت در انتهای ماده واحده پیش بینی کرده در صورتی که منابع عمومی نسبت به ارقامی که در متن لایحه پیشبینی شده اضافهتر وصول شود و همچنین اجازه برداشت از صندوق توسعه ملی داده شود، میتوان تا ۴۰ هزار میلیارد تومان به سقف لایحه بودجه اضافه کنیم.
مفتح در ادامه گفت: این اجازه برای افزایش میزان سقف بودجه برای دو موضوع اجرای قانون ماده ۱۰۶ قانون برنامه ششم توسعه و موارد مندرج در جدول ۲۱ پیوست لایحه بودجه پیشبینی شده است از این رو در نهایت کمیسیون تلفیق بودجه در یک سقف گزارش را با مبلغ هزار و ۷۳۹ هزار میلیارد تومان تقدیم صحن علنی مجلس کرد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ افزود: منابع عمومی طبق مصوبه کمیسیون تلفیق بالغ بر ۴۴۲ هزار میلیارد تومان است که حدود ۸.۶ درصد رشد دارد، بودجه شرکتها بدون تغییر است و درآمد اختصاصی را هم نسبت به لایحهای که دولت ارائه داد مقداری تغییر دادیم و حدود ۷۱.۴ هزار میلیارد تومان تقدیم مجلس کردیم.
وی با اشاره به منابعی که برای افزایش درآمد دولت پیش بینی شده است، گفت: سازمان امور مالیاتی میتواند ۴ هزار میلیارد تومان از معوقات مالیاتی وصول کند، ۵.۶ هزار میلیارد تومان در خصوص ورودی خودروها قابل تحقق است، ۹.۷ هزار میلیارد تومان با تغییر سهم دولت و شهرداری در مالیات بر ارزش افزوده قابل اضافه شدن است و ۱۳.۸ هزار میلیارد تومان برداشت از صندوق توسعه ملی پیش بینی میشود.
مفتح تصریح کرد: برای مشمولان غیبت سربازی که بیش از ۸ سال غیبت داشته اند و در سال ۹۷ یا قبل از آن این غیبت را خریداری کرده بودند و به صورت اقساطی پرداخت میکردند، حدود یک هزار میلیارد تومان هم از این منبع درآمد حاصل میشود. ۲ هزار میلیارد تومان پرونده معوقه تعزیرات است که میتواند قابل وصول باشد و ۱.۶ هزار میلیارد تومان بدهی شرکتهایی چون هیدرو و پتروشیمی به دولت است که قابل تحقق است. در مجموع معادل ۳۹.۸ هزار میلیارد تومان با این ترتیب میتواند به درآمدهای دولت اضافه شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ افزود: طبق قانون برنامه در سال ۹۸ باید از درآمدهای نفتی کشور ۳۴ درصد وارد صندوق توسعه ملی شود و مابقی آن صرف هزینههای جاری شود این در حالی است که در لایحه دولت به دلیل شرایط موجود ۲۰ درصد دیده شده بود که ما حکمی آوردیم که این مابه التفاوت به عنوان بدهی دولت به صندوق توسعه ملی منظور شود.
مفتح درباره فروش نفت در بودجه سال آینده گفت: در کمیسیون تلفیق انعطافها و راههای جدیدی پیش بینی شده است که ماهانه حداقل ۲ میلیون بشکه نفت خام سبک، ۲ میلیون بشکه نفت خام سنگین و ۲ میلیون بشکه میعانات گازی پارس جنوبی به صورت مستمر هر ماه ارائه شود و ما در بورس انرژی بتوانیم این میزان نفت خام سبک و سنگین و میعانات را بفروشیم.
وی اظهار داشت: همواره به مجلس گلایههایی میشد مبنی بر اینکه بودجه شرکتهای دولتی مورد بررسی قرار نمیگیرد اما ما در کمیسیون تلفیق فرصت خوبی را برای بررسی این کار انجام دادیم تا کنترلهای بیشتری بر بودجه شرکتهای دولتی صورت گیرد و مقرر شد که یک سامانه یکپارچه ای ایجاد شود و اطلاعات کلیه شرکتهای دولتی، بانکها، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت موظف شوند که برای سالهای برنامه ششم کلیه اطلاعات درخواستی را در سامانه مذکور وارد و ثبت کنند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ درباره سقف معافیت مالیاتی بیان کرد: دولت سالانه ۲۷۶ میلیون ریال پیش بینی کرده بود و کسانی که تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در ماه حقوق میگیرند از اعطای مالیات معاف شوند که کمیسیون تلفیق این مبلغ را به ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان ارتقا داد و همچنین تسهیلات ازدواج هم افزایش پیدا کرد و طبق مصوبه این کمیسیون به هر یک از زوجین ۳۰ میلیون تومان داده میشود.
مفتح خاطرنشان کرد: همچنین آستان قدس رضوی و مؤسسات اقتصادی زیرمجموعه نیروهای مسلح به استثنای مواردی که صراحتاً مشمول اذن مقام معظم رهبری هستند باید مالیاتشان را واریز کنند و این مالیات به آموزش و پرورش تخصیص داده خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات