به گزارش ایسنا، بهروز نعمتی در حاشیه جلسه علنی امروز (شنبه) مجلس شورای اسلامی در توضیح جزئیات جلسه غیر علنی، اظهار کرد: این جلسه برای بررسی بودجه و الزامات آن و چالشهای احتمالی با حضور آقای نوبخت، زنگنه، حجتی و رحمانی برگزار شد.
وی با اشاره به این که در ابتدای این جلسه تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق گزارشی از مصوبات کمیسیون را ارائه کرد، در این باره گفت: همچنین ۹ نفر از نمایندگان نیز در این جلسه صحبتهای خود را مطرح کردند. جمع بندی این جلسه بر این بود که بودجه باید در اختیار صادرات، تولید و خدمت به اقشار آسیب پذیر جامعه باشد.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهاراتش، خاطر نشان کرد: یکسری بحثها در مورد رقم ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی درباره پرداختیهای حقوق اعم از کارکنان دولت و بازنشستگان مطرح شد که این خود چالشی است. در مورد مواردی که مقام معظم رهبری هم خدمت رؤسای قوا بیان کردند نیز بحثهایی مطرح شد.
به گفته نعمتی، برخی دغدغهها درباره نحو صادرات نفت وجود داشت که زنگنه گزارش خوبی از نحوه اقدامات درباره صادرات بیان کردند.
وی خاطر نشان کرد: آقای حجتی هم درباره تأمین کالاهای اساسی گزارش خوبی را بیان کردند که در آن درباره تأمین نیازمندیهای کشور هم اشارهای شد. نمایندگان نیز در بحث گرانیها هم دغدغههای جدی را بیان کردند.
سخنگوی هیأت رئیسه در ادامه صحبتهای خود با اشاره به این که بعد از گزارش وزیر صمت بحثهای نمایندگان تندتر شد، در این باره افزود: درباره گرانیها قرار شد دولت مجدانه پیگیر باشد، چون ۱۱ میلیارد دلار در اختیار دولت برای تأمین کالاهای اساسی است، خود پتانسیل خوبی است که میتواند شرایط را متعادلتر کند.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود، اضافه کرد: در این جلسه آقای نوبخت قول دادند که مشکلات معیشتی در بودجه به صورت مناسبتر به خصوص در تخصیصها مراعات شود و وزارتخانهها هم کارشان را به نحو احسن پیش ببرند. در مجموع به رغم انتقادات خیلی تند در جلسه غیرعلنی وفاقی بین مجلس شورای اسلامی و دولت ایجاد شد که بودجه مناسبی با ضرایب جنگ اقتصادی داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که گمانهزنیهایی درباره احتمال تصویب بودجه دو دوازدهم و اصلاح آن در چهار ماه آینده و همچنین بودجه دو سقفی وجود دارد، گفت: بودجه دو سقفی قطعی است. این موضوعی مورد وفاق دولت و مجلس شورای اسلامی است، اما اینکه بودجه به صورت دو دوازدهم یا کامل تصویب شود، همه منوط به رأی نمایندگان است. البته که همه این موارد موافقان و مخالفان جدی دارد.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه در مورد زمان مجلس برای بررسی بودجه سال ۹۸، تاکید کرد: از همین امروز صبح مجلس شورای اسلامی بررسی بودجه را شروع کرده است و بعد از ظهر هم جلسه داریم و حتی پنجشنبه هم جلسه مجلس برگزار میشود، فعلاً جلسات به صورت صبح و بعد از ظهر برگزار خواهد شد. اگر زمان برای شورای نگهبان جهت بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی بر بودجه کافی نباشد، احتمال برگزاری جلسه در سه شیفت وجود دارد. البته شورای نگهبان قول داده است که همزمان با مجلس مصوبات را رسیدگی کند تا انشاءالله در زمان مقرر آن را تقدیم دولت کنیم.
نعمتی در پایان و در پاسخ به این پرسش که این بودجه برای چهار ماه ابتدای سال آینده یا برای کل سال است، توضیح داد: بودجه مورد بررسی مجلس شورای اسلامی برای کل سال ۹۸ خواهد بود و چهار ماهه نیست. بحث اصلاح بودجه در چهار ماه اول سال آن است که دولت کمیتههای تخصصی را تشکیل میدهد که مجلس شورای اسلامی هم حضور دارد. در آنجا مواردی حذف و یا اضافه شده و تعدیلات بودجه در آن مقطع صورت میگیرد.
انتهای پیام
نظرات