• پنجشنبه / ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97112512961
  • خبرنگار : 71477

روسای جمهوری آمریکا و کلمبیا بر سر تلاش برای بستن پرونده ونزوئلا توافق کردند

روسای جمهوری آمریکا و کلمبیا بر سر تلاش برای بستن پرونده ونزوئلا توافق کردند

رئیس جمهوری آمریکا و بانوی اول این کشور از رئیس جمهوری کلمبیا و همسرش در کاخ سفید استقبال کردند. روسای جمهوری آمریکا و کلمبیا در بیانیه مشترکی در واشنگتن بر عزم دو کشور برای پایان دادن به بحران ونزوئلا تاکید کردند.

به گزارش ایسنا، ایوان دوکو، رئیس جمهوری کلمبیا و همسرش به واشنگتن سفر کردند که این اقدام می‌تواند برای رهبران این دو کشور فرصتی را برای مقابله با بحران ونزوئلا و نرخ هشداردهنده کوکائین به همراه داشته باشد.

در جریان این دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت: ونزوئلا جایی که معترضان تاکید دارند نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور باید کناره گیری کند، موضوع اصلی روز محسوب می‌شود.

آمریکا خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا را به عنوان جانشین به حق نیکولاس مادورو به رسمیت شناخته است.

براساس گزارش روزنامه واشنگتن پست، ترامپ در پاسخ به این سوال که در خصوص رفع بحران ونزوئلا آیا احتمال استفاده از گزینه نظامی را مدنظر دارد یا خیر، گفت: من تمامی گزینه‌ها را بررسی خواهم کرد.

وی افزود: ارتش آمریکا در سراسر جهان مبارزه می‌کند اما ونزوئلا یک مشکل بزرگ در بخش آمریکای لاتین محسوب می‌شود.

ترامپ در ادامه تاکید کرد: ونزوئلا در حال حاضر در آشوب به سر می‌برد. در جریان این آشوب با مردم ونزوئلا رفتار بدی صورت می‌گیرد و این مساله بسیار ناراحت‌کننده‌ای است که ما شاهد آن هستیم. ما در سراسر جهان مبارزه می‌کنیم اما بسیار ناراحت‌کننده است که شاهد اتفاق‌هایی در نزدیکی کشور خودمان هستیم.

ایوان دوکو نیز در جریان این دیدار از جامعه جهانی خواست تا فشارها بر نیکولاس مادورو را افزایش دهند و تاکید کرد: مادورو نمی‌تواند برای همیشه در راس قدرت باقی بماند.

وی افزود: به نظر من روزهای این دیکتاتوری رو به پایان است و ما باید به همکاری در خصوص این مساله ادامه دهیم. رئیس جمهوری گوآیدو که فرد مناسب برای رهبری این گذار قدرت در ونزوئلا است، از حمایت قاطعانه‌ای برخوردار است و ما نیز باید حمایت خود از او را افزایش دهیم.

روسای جمهور آمریکا و کلمبیا به صورت مشترک اقدام نیکولاس مادورو برای دسترسی به محموله‌های بزرگ مواد غذایی را محکوم کردند.

ترامپ گفت: ما تلاش می‌کنیم تا به مردم ونزوئلا که در قحطی به سر می‌برند مواد غذایی برسانیم. شما مردمی دارید که در قحطی به سر می‌برند. این نشان می‌دهد که روی کار آمدن یک دولت نادرست و اشتباه چه پیامدهایی می‌تواند داشته باشد. متاسفانه ونزوئلا دولت نادرستی در راس کار دارد و اتفاق‌های بدی برای مردم این کشور رخ می‌دهد.

این دو رئیس جمهوری علاوه بر موضوع ونزوئلا بر مساله نرخ هشداردهنده تولید کوکائین که به سطح بی‌سابقه‌ای در کلمبیا رسیده نیز پرداختند. افزایش تولید کوکائین منجر به افزایش استفاده از این ماده مخدر، اعتیاد و مرگ و میرها به خاطر مصرف بیش از حد در آمریکا شده است.

ترامپ گفت: ما با یکدیگر همکاری می‌کنیم تا اینکه کلمبیا بتواند تولید این ماده مخدر را سرکوب کند.

دوکو ضمن دفاع از سابقه کاری خود گفت: کلمبیا در چهار ماه نخست روی کار آمدن دولت من نسبت به دولت‌های قبلی تولید کوکائین را بیش از پیش سرکوب کرده است. ما یک هدف داریم و متعهد شده‌ایم تا به آن هدف برسیم چرا که وظیفه اخلاقی ما این است که کلمبیا را از مواد مخدر غیرقانونی و همچنین قاچاق مواد مخدر آزاد و رها کند.

پس از این دیدار روسای جمهوری آمریکا و کلمبیا بیانیه مشترکی منتشر و تاکید کردند که این دو کشور قصد دارند با یکدیگر برای حل بحران سیاسی کنونی در ونزوئلا و تامین کمک‌های بشردوستانه برای این کشور لاتین همکاری کنند.

دوکو قرار است در جریان سفر به واشنگتن با اعضای کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان و کوین مک کارتی رهبر اقلیت این مجلس دیدار کند.

سفر دوکو به آمریکا تا روز شنبه ادامه خواهد داشت و در جریان آن وی با میچ مک کانل رهبر اکثریت سنا دیدار خواهد کرد و بازدیدی از بانک جهانی و اتاق بازرگانی آمریکا خواهد داشت.

ایوان دوکو اظهار کرد: ظرف روزهای آینده در بوگوتا میزبان گروه لیما خواهیم بود و تمام کشورهای نیمه کره غربی زمین به طور قوی از گذار در ونزوئلا حمایت خواهند کرد.

این در حالی است که گروه لیما چهارم فوریه نیز نشست داشت و از جامعه جهانی خواست با دولت مادورو همکاری نکند.

سفر رهبر کلمبیا به آلمان

رهبر کلمبیا بعد از دیدار با اشتاین‌مایر، رئیس جمهوری آلمان به آمریکا سفر کرد.

ایوان دوکو، رئیس جمهوری کلمبیا قبل از پرواز به واشنگتن  با فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس جمهوری آلمان دیدار کرد. او پیش از رفتن به کاخ سفید صراحتا نگفت که آیا اجازه خواهد داد ارتش این کشور به همراه نیروهای نظامی آمریکا به ونزوئلا حمله کند یانه.

او پیش از پرواز به واشنگتن به این پرسش که آیا او می‌تواند استقرار ارتش آمریکا در کلمبیا را تصور کند، پاسخ داد که جهان باید چشمان خود را به آنچه در کشور همسایه اتفاق می‌افتد، باز کند و اقدامات لازم برای پایان دادن به "نسل کشی توسط دیکتاتوری در ونزوئلا" انجام گیرد. دوکو افزود، هر گونه کمک برای پناهندگان ونزوئلایی در این کشور از جمله کمک آمریکا ضرورت دارد.

فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهوری آلمان هم در دیدار با دوکو گفت که اوضاع ونزوئلا در حال حاضر معلوم نیست اما مهم این است که از خونریزی در این کشور جلوگیری شود. اشتاین‌مایر اظهار امیدواری کرد که به زودی در ونزوئلا انتخابات ریاست جمهوری انجام گیرد.

رئیس جمهوری آلمان اقدام بشردوستانه کلمبیا در پذیرش پناهجویان ونزوئلایی را ستود. او همچنین خواست سازمان ملل متحد هر چه سریع‌تر به کلمبیا کمک کند.

او تاکید کرد که با توجه به اوضاع خطرناک ونزوئلا باید خوشحال شد که کشورهای همسایه این کشور مثل کلمبیا درهای خود را به روی پناهجویان بازکرده‌اند.

رئیس جمهوری آلمان خاطرنشان کرد که کلمبیا قادر نیست به تنهایی بار سنگین مشکلات پناهجویان ونزوئلایی را به دوش بکشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha