به گزارش ایسنا، شرکت اپل که قصد دارد خود را از وابستگی به سایر غولهای تکنولوژی همچون شرکت اینتل و کوالکام برای تولید تراشههای مودم و پردازنده برهاند، مدتهاست که تصمیم گرفته برای محصولات خود، پردازندههای اختصاصی بسازد.
چندی پیش بود که گزارشهای متعددی منتشر شد که نشان میداد اپل در آزمایشگاههایش به صورت کاملاً مخفیانه در حال کار بر روی توسعه تراشههای مودم و پردازنده است.
یکی از مهمترین دلایلی که موجب شده است اپل به فکر توسعه و تولید مستقلانه تراشههای مودم مورد نیاز محصولات خود بیفتد، دردسر و کشمکشهایی است که در مدتهای اخیر با شرکتهایی نظیر کوالکام بر سر حق امتیاز و پتنت محصولات و تراشههای تولید شده داشته است.
از طرفی دیگر، اپل بر سر قیمت تمام شده قطعات مورد نیاز خود از جمله تراشههای پردازنده مورد استفاده در گوشیهای آیفون، تبلتهای آیپد و غیره با شرکتهایی همچون اینتل به توافق نرسیده است و حالا قصد دارد با قدم گذاشتن به سمت خودکفایی، تراشههای مورد نیاز برای محصولاتش را خود تأمین کند و بدین ترتیب، نیازمند تراشههای اینتل نباشد. این تصمیم البته بجز مسائل مالی و کاهش هزینهها، میتواند علت مهمتر دیگری داشته باشد و آن هم قضیه امنیت سایبری است. مدتهاست که ضعفها و حفرههای امنیتی اسپکتر و ملت داون کشف شده در پردازندههای ساخته شده توسط شرکت اینتل که از سال ۱۹۹۵ به بعد وجود داشته و باعث شده هکرها به اطلاعات ذخیره شده بر روی حافظه رایانهها دسترسی پیدا کنند، جنجالهای فراوانی را به پا کرده است.
بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که وابستگی اپل به شرکتهای دیگر نظیر اینتل و کوالکام دردسرهای متعددی برای این غول تکنولوژی آمریکایی ایجاد کرده و این شرکت هرچه زودتر باید به فکر تولید و توسعه تراشههای مودم اختصاصی برای خود و محصولاتش باشد.
حالا تازهترین اخبار منتشر شده در وب سایت اپل اینسایدر، نشان میدهد که اپل با بهرهگیری از مهندسان و متخصصان زبده ای که برخی از آنها پیشتر در شرکتهای اینتل و کوالکام فعالیت می کرده اند، فرایند و پروسه طراحی و توسعه تراشههای مودم را آغاز کرده است و بدین ترتیب به نظر میرسد که در صورت موفقیت این پروژه، محصولات آتی اپل در سالهای آینده مجهز به تراشههای مودم و پردازنده توسعه داده شده توسط خود این شرکت باشند.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که انتظار میرود نخستین آیفونی که از تراشه مودم ساخت خود اپل بهره میبرد، در سال ۲۰۲۱ میلادی به بازارهای جهانی عرضه شود.
انتهای پیام
نظرات