• یکشنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97111407533
  • خبرنگار : 71603

تصاویر واضح‌تری از دورترین جرم هستی منتشر شد

تصاویر واضح‌تری از دورترین جرم هستی منتشر شد

محققان ناسا تصویر واضح‌تری از جرم کیهانی "اولتیما تیول" منتشر کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، ماه گذشته فضاپیمای رباتیک "نیوهورایزنز"(نو Horizons) ناسا تصویر یک جرم کیهانی در کمربند کویپر موسوم به "اولتیما تیول" که دورترین فاصله‌ای است که بشر به آن رسیده است را برای دانشمندان ارسال کرد.

با گذشت چند هفته از رصد این جرم کیهانی، تلاش محققان ناسا برای رؤیت دقیق‌تر آن ادامه پیدا کرده است.

تا این‌که دانشمندان به تازگی تصویر واضح‌تری از این جرم کیهانی را منتشر کرده‌اند که در آن "اولتیما تیول" دقیق‌تر دیده می‌شود.

جرم فرانپتونی" اولتیما تیول" چهار میلیارد مایل از زمین فاصله دارد و در لبه تاریک منظومه شمسی قرار دارد. خورشید از این مکان بسیار دور است و به همین دلیل می‌توان دریافت که این ناحیه نمی‌تواند درخشان‌تر از یک ستاره باشد.

نیوهورایزنز در سال ۲۰۱۵ بهترین نما از پلوتو را به ارمغان آورد و از آن زمان، رهسپار "کمربند کویپر"(Kuiper Belt) و یک جرم کیهانی در آن موسوم به "اولتیما تیول" شد.

از آنجا که اولتیما تیول خیلی از خورشید دور است، بسیار سرد بوده و دمایی در حدود ۳۵ درجه کلوین (منفی ۲۳۸ درجه سانتی‌گراد) دارد، در حالی که در چنین دمای پایینی، به احتمال زیاد اولتیما در طول زمان تغییر چندانی نکرده است.

کمربند کویپر یک حلقه نازک متشکل از اجرام یخی است و همین موضوع آن را به یکی از اسرارآمیزترین و جالب‌ترین مناطق اطراف خورشید تبدیل کرده است.

این کمربند میلیاردها سال پیش از شکل‌گیری سیارات منظومه شمسی تشکیل شده است. یک بار از نزدیک مشاهده کردن این کمربند، رؤیای چندین دهه پژوهشگران است.

کمربند کویپر، نخستین‌بار توسط اخترشناس هلندی تبار، "جرارد کویپر" عنوان شد؛ وی بر پایه مدار برخی از دنباله‌دارهای شناخته شده و وجود اجرامی مانند سیاره کوتوله پلوتون باور داشت که کمربندی از اجرام دنباله‌دار مانند، در ورای مدار نپتون وجود دارند. ۲۰ سال پس از مرگ او نخستین جرم کمربند کویپر در فاصله ۴۲ واحد نجومی از خورشید شناخته شد. این جرم به قطر ۲۴۰ کیلومتر "۱۹۹۲QB۱" نامگذاری شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۱-۱۵ ۰۲:۱۳

آقا، کمربند کویپر تقریبا با مدار نپتون هم شعاع هست. چطور این میشه دورترین جرم هستی!!! همین منظومه شمسی خودمونه، میشه فوقش دورترین جرم منظومه شمسی، نه کل هستی !!!! کمربند کویپر، (به انگلیسی: Kuiper Belt)، نخستین‌بار توسط اخترشناس هلندی تبار، جرارد کویپر عنوان شد؛ وی بر پایهٔ مدار برخی از دنباله‌دارهای شناخته‌شده و وجود اجرامی مانند سیارهٔ کوتولهٔ پلوتون باور داشت که کمربندی از اجرام دنباله دار مانند در ورای مدار نپتون وجود دارند. ۲۰ سال پس از مرگ او نخستین جرم کمربند کویپر در فاصله ۴۲ واحد نجومی از خورشید شناخته شد. این جرم به قطر ۲۴۰ کیلومتر با نام ۱۹۹۲QB۱ نامگذاری شد. منبع : ویکیپدیا

avatar
۱۳۹۷-۱۱-۱۵ ۱۹:۰۵

در انتخاب تيتر حرفه اي تر عمل فرماييد.

avatar
۱۳۹۷-۱۱-۱۵ ۲۱:۳۳

دورترین جرم هستی ؟!؟! کمربند کویپر در همین منظومه شمسی خودمونه آقا. فوقش میشه دورترین جرم منظومه شمسی.... خبر رو اصلاح کنید.