به گزارش ایسنا، بنابر اعلام سفرباتو، کشور مالزی از مقاصد محبوب گردشگران به ویژه ایرانیان است. در ادامه میتوانید مطلبی که توسط سایت " سفر باتو " در مورد غذاهای محبوب مالزی گردآوری شده است را بخوانید.
در مالزی و تور مالزی علاقه مردم به صرف غذا خارج از خانه تا آنجا تأثیرگذار بوده که خانهها دارای آشپزخانههایی کوچکتر از حد معمول میباشند. دستکم برای ایرانیها کوچک بودن آشپزخانههای منازل مالزی به نسبت خانههای ایران جلب توجه میکند.
به گزارش سفر باتو، منوی رستورانهای مالزی آنقدر مفصل است که بیننده ایرانی را به تعجب وا میدارد. معمولاً در رستورانهای ایران عناوین غذاها از ۱۰ مورد تجاوز نمیکند درحالی که در بعضی منوهای رستورانهای مالزی بیش از صد نوع غذا لیست شده که برای ناآشنایان انتخاب را خیلی مشکل میکند. بهتر است رستوران رفتن را با یک همراه آشنا به غذاهای آن رستوران آغاز کنید.
امروزه در مالزی غذاها و رستورانهای: مالایی، چینی، هندی، پاکستانی، تایلندی، ویتنامی، هنگکنگی، تایوانی، ژاپنی، ایتالیایی، آمریکایی، فرانسوی، ایرلندی، لبنانی و اخیراً ایرانی به راحتی در دسترس هستند. هرچند بعضاً طعم، رنگ و شکل و شمایل خود رستورانها و غذاهایشان برای توریستها و تازهواردها چندان دلچسب نیست، اما افراد کنجکاو هم کم نیستند که از دیدن این همه تنوع به وجد میآیند و به خود جرأت امتحان کردن میدهند. این کنجکاوی البته بعضی اوقات تبعات دلخراشی دارد زیرا گاهی غذاهای خاص به بدن فرد سازگار نیستند، اما در بسیاری موارد تجربهای بهیادماندنی به جای میگذارد.
جنبه دیگر از بحث غذا در مالزی این است که هر قومیت برای مناسبتهای مختلف غذاها و تنقلات مخصوص به آن مناسبت را دارد. این رسوم که شباهت زیادی به رسوم ایران دارد هنوز هم در مالزی کاملاً رایج هستند. طبخ شیرینیهای مخصوص، غذاهای مخصوص و حتی میوههای مخصوص هر مناسبت یکی دیگر از جذابیتهای فرهنگی خوشمزه مالزی میباشد. اگر دوست چینی داشته باشید حتماً در سال نوی چینی تجارب جالبی از غذاها و تنقلات عید چینی را به دست میآورید. هندیها و مالاییها هم هر کدام در مناسبتهای مختلف به همین منوال عمل میکنند. چون تقویم این کشور مناسبتهای شاد را ارج مینهد و هر قوم هم شادی خود را با اقوام دیگر تقسیم میکنند تنوع حتی در غذا یکی از عوامل همزیستی مسالمتآمیز این مردم در کنار یکدیگر است.
روتی کانای
اگر میخواهید در تور لحظه آخری مالزی برای صبحانه یک غذای خوشمزه بخورید، بهتر است بدانید مزه روتی کانای عالی است. یک جور نان که در فر کبابش میکنند این غذا را با ادویه و یک نوع سس مخصوص سرو میکنند. آن قد روتی کانای غذای محبوب و لذیذی هست که انواعش با مدلهای مختلف در مالزی طبخ میشود. بستگی داره شما کجا سفارشش بدهید. بعضیها با تخم مرغ، و یا با موز درست میکنند.
ناسی لاماک
ناسی لاماک که از آن به برنج چرب هم تعبیر میشود. برنجی که با شیر نارگیل پخته میشود، و بعد با آنچوی سرخ شده، سمبل (یک نوع سس تند)، برشهای خیار، تخممرغ آبپز، و روغن بادام زمینی سرو میشود. معمولاً این غذا در برگ موز پیچیده میشود و یک میانوعده خوشمزه هست. این غذای وسوسهانگیز معمولاً کمتر از 5RM برایتان خرج برمیدارد.
ساتای
ساتای یک غذای ساده هست. تکههای گوشت (مرغ، گاو یا گوسفند) در ادویهجات محلی خوابانده میشود و بعد به آرامی کباب میشود. میتوانید این غذا رو با یک سس پر ادویه و یا سمبل نوش جان کنید. آنقدر خوشمزه هست که دلتان میخواهد با هم سفارش بدهید.
تانجانگ توالانگ
تانجانگ توالانگ (Tanjung Tualang) غذایی محبوب از ناحیه «پراک » (Perak) مالزی است که با میگوهای تازه رودخانهای پخته میشود. این غذا در واقع بهترین خوراکی قابل تهیه با جانوران سخت پوست دریایی است و تا حدی شهرت دارد که ساکنان کوالالامپور برای خوردن آن زحمت یک سفر دو ساعته تا پراک را به جان میخرند. برای پختن این غذا، میگوی تازه را بعد از پنج دقیقه نگهداری در یخ با ادویههای مختلف سرخ میکنند و سپس در آب شیرین میگذارند تا مزهای شیرین به خود بگیرد.
ناسی کندر
اگر که به غذاهای برنجی علاقمند هستید، ناسی کندر (Nasi Kandar) غذای دیگری است که حتماً باید آن را امتحان کنید. ناسی کندر در شمال مالزی طرفداران زیادی دارد و در اصل از ایالت «پیانگ » (Penang) گرفته شده است. این غذا در واقع برنج بخارپز است که میتوان آن را به صورت ساده یا با کمی ادویه مانند زردچوبه به صورت تنهایی و یا به همراه گوشت مرغ، گوسفند، گوساله، ماهی، میگو و یا سرپاور و یا گیاهانی مانند کدو، بادمجان و یا بامیه سرو کرد.
رندانگ
وقتی با تور ارزان مالزی به مالزی سفر میکنید و این غذا را میل میکنید از خودتان قطعاً سوال خواهید کرد که میتوان به این کشور سفر کرد و عاشق رندانگ نشد؟ این غذا یکی از ۵۰ غذای لذیذ دنیا نامبرده میشود و فهمیدن دلیلش هم زیاد سخت و مشکل نیست.
روش درست کردن آن اینطور هست که برنج به آرامی در داخل ادویهجات پخته میشود و این غذا، یک غذای پر ادویه و تند میباشد که معمولاً در جشنها و مناسبتها طبخ میشود و اینکه انواع مختلفی دارد و هر کسی به ذائقه و سلیقه غذایش در مدلهای متنوعی میپزند و پیشنهاد میکنیم که شده یک با امتحانش کنید.
ادیتور: زهرا میعادی
انتهای رپرتاژ خبری
نظرات