• یکشنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ / ۰۱:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97111306978
  • خبرنگار : 71049

ذاکریان: مکانیسم مالی اروپا در مقایسه با تعهدات هسته‌ای ایران کفایت نمی‌کند

ذاکریان: مکانیسم مالی اروپا در مقایسه با تعهدات هسته‌ای ایران کفایت نمی‌کند

یک استاد دانشگاه گفت: مکانیسم اخیری که از سوی اروپا اعلام شد نسبت به تعهداتی که ۱+۴ در برجام دارند در مقایسه با اجرای تعهدات هسته‌ای ایران کفایت نمی‌کند.

مهدی ذاکریان در گفت‌وگو با ایسنا درباره مکانیسم جدید اعلام شده از سوی سه کشور اروپایی برای حمایت از تجارت با ایران ادامه داد: تعهداتی که ۱+۴ نسبت به ایران در چارچوب برجام دارند روشن و آشکار است و به همان نسبت تعهدات ایران روشن است. یک عضو از این توافق خارج شده است و پنج کشور دیگر هم‌چنان متعهد به آن هستند ضمن این‌که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل کشورهای دیگر را به اجرای این توافق دعوت کرده است.

وی ادامه داد: در بحث خروج آمریکا از برجام، صرفاً موضوع تحریم ایران مطرح نیست بلکه موضوع نظم بین‌المللی است که اگر این روند از سوی این کشورها ادامه یابد دیگر نمی‌توانیم انتظار صلح و ثبات در دنیا را داشته باشیم. مثال این موضوع برگزاری نشست ورشو درباره امنیت و ثبات در منطقه است که با حمایت آمریکا برگزار خواهد شد. آمریکا از صلح و ثبات در خاورمیانه صحبت می‌کند اما نقش و تأثیر خود در این بی‌ثباتی را نمی‌بیند به عبارتی آمریکا هیچ وقت خود را در آینده نگاه نمی‌کند در حالی که یکی از مهم‌ترین عوامل تزلزل ثبات و امنیت در خاورمیانه آمریکاست. آمریکا از کشورهای نقض کننده قطعنامه‌های شورای امنیت از جمله عربستان حمایت می‌کند آن وقت انتظار دارد کنفرانسی برگزار شود که نتیجه آن ثبات و صلح در خاورمیانه باشد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: از این رو معتقدم کار اروپا در مقابل بی‌ثباتی آمریکا با خروجش از برجام کافی نیست. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مرتب در گزارش‌های خود از پایبندی ایران به برجام گفته است و رئیس سازمان سیا به همراه ۱۶ نهاد اطلاعاتی آمریکا نیز بر پایبندی ایران به تعهدات برجامی‌اش صحه گذاشتند بنا بر این انتظار بود اروپا و دیگر کشورها در برابر این رفتار آمریکا برخورد مناسب‌تری انجام دهند.

ذاکریان گفت: اس پی وی یا INSTEX پاسخ بدعهدی آمریکا به نظام بین‌الملل و بی‌ثباتی در منطقه و خاورمیانه نیست. آمریکا از توافق‌ها و معاهدات بین‌المللی زیادی در دوره ترامپ خارج شده است اما این رفتار او نباید این گونه تلقی شود که نباید یا نمی‌توان در برابر او واکنشی داشت. اتفاقاً چون ترامپ این رفتار را در پیش گرفته باید در برخورد با آن جدی‌تر بود و اعتراض کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha