به گزارش ایسنا - «محمدحسن صباغزادگان» امروز به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: خوشبختانه استان یزد هم اکنون یکی از پایدارترین شبکههای برق کشور را به خود اختصاص داده به طوری که این استان هم اکنون در چهارراه مواصلاتی تبادل انرژی بین استان های اصفهان، فارس، خراسان و کرمان واقع شده است.
وی استان یزد را همچنین سرآمد استانهای کشور به لحاظ برخورداری از نیروگاههای خورشیدی در حال بهره برداری خواند و گفت: در حال حاضر استان یزد دارای هفت نیروگاه خورشیدی در حال بهره برداری با ظرفیت ۵۸.۵ مگاوات است که از این لحاظ رتبه نخست کشور را در اختیار دارد.
وی با اشاره به برخورداری یزد از بیش از ۳۳۰ روز آفتابی، این استان را دارای ظرفیت بالقوهای برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر از نوع خورشیدی دانست و گفت: خوشبختانه در حال حاضر نیز ۴۱ شرکت خصوصی با مشارکت سرمایه گذاران خارجی از کشورهایی مانند آلمان، چین، فرانسه، یونان و ایتالیا برای تولید ۶۶۵ مگاوات برق خورشیدی در استان متقاضی هستند که از این تعداد نیز با ۲۳ شرکت برای تولید ۳۳۵ مگاوات قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله امضا شده است.
وی در این باره ابراز امیدواری کرد که ظرفیت تولید برق خورشیدی در استان تا پایان امسال به ۷۰ مگاوات افزایش یابد.
وی از فعالیت ۲۶ نیروگاه تولید پراکنده با قدرت ۲۴۰ مگاوات در استان نیز اشاره کرد و گفت: با این نیروگاهها برای تولید ۱۳۵ مگاوات قرار خرید تضمینی ۵ ساله داریم.
به گفته وی، یزد در ۹ ماهه اول امسال ۱۱ میلیارد و ۲۲۸ میلیون کیلووات ساعت تولید خالص انرژی داشته که این میزان در مقایسه با تولید مدت مشابه سال گذشته که معادل ۹ میلیارد و ۱۰۱ میلیون کیلووات ساعت، ۲۳ درصد رشد داشته است.
وی خاطرنشان کرد: استان یزد در حال حاضر ۶۶۰ هزار مشترک برق دارد که از این تعداد ۲۶ مشترک بزرگ محسوب میشوند که بیش از ۷۳ درصد برق مصرفی استان را به خود اختصاص دادهاند و به احتساب ۸ درصد صرف برق کشاورزی در استان میتوان ادعا کرد که ۸۱ درصد برق استان در بخش تولید مصرف میشود که شاخص قابل توجهی در بخش توسعه استان است.
وی عنوان کرد: به لحاظ مصرف برق در استان در ۹ ماهه امسال با ۱۲ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل یزدیها هفت میلیارد و ۳۰۸ میلیون کیلووات ساعت انرژی الکتریکی مصرف کردهاند.
وی فروش صنایع بزرگ استان در ۹ ماهه امسال را با رشد ۲۰.۶ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال سه میلیارد و ۳۴۶ میلیون کیلووات ساعت ذکر کرد و این میزان افزایش را بیانگر رونق اقتصادی در صنایع بزرگ استان خواند.
صباغزادگان از افزایش ۸.۶ درصدی فروش برق در بخش توزیع در استان نیز خبر داد و گفت: در مجموع ۹ ماهه امسال افزایش ۱۵.۹ درصدی فروش برق نسبت به ۹ ماهه پارسال شاهد هستیم.
وی پیک نیاز مصرف استان در سال گذشته را ۱۴۰۸ مگاولت اعلام کرد و افزود: این میزان در سال جاری با ۹.۲ درصد رشد به رقم ۱۵۳۸ مگاولت رسیده است.
وی اشاره پیشرفتهای اتفاق افتاده در طی ۴۰ سال انقلاب اسلامی در صنعت برق، گفت: خوشبختانه خودکفایی و توسعه صنعت برق کشور و استان یزد از لحاظ تأسیسات، تجهیزات، ایستگاهها و شبکههای برق غیرقابل مقایسه با قبل از انقلاب است.
به گفته مدیر عامل شرکت برق منطقه ای یزد، تولید برق در استان یزد از رقم ۱۷۹ میلیون کیلووات ساعت در سال ۱۳۵۷ با رشد ۶۴ برابری اکنون به رقم ۱۱ میلیارد و ۴۸۳ میلیون کیلووات ساعت رسیده و در بخش قدرت نصب شده نیروگاهی با ۲۳ برابر افزایش از ۱۱۶ مگاوات به دو هزار و ۶۷۹ مگاوات ارتقا یافته است.
وی افزود: استان یزد در بخش فروش انرژی نیز با رشد ۵۰ برابری از رقم ۱۶۸ به هشت میلیارد و ۴۲۸ میلیون کیلوولت ساعت افزایش داشته است.
صباغزادگان از افزایش ۳۱ برابری پیک مصرف استان طی چهار دهه پس از انقلاب خبر داد و گفت: این رقم از ۴۵ مگاولت در سال ۵۷ به ۱۴۰۸ مگاولت در سال جاری افزایش داشته است.
وی از سرمایه گذاری ۳۱۵ میلیارد تومانی شامل ۲۳۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی و ۸۵.۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری دولتی در سال جاری خبر داد و گفت: این سرمایه گذاریهای منجر به بهره برداری از ۱۲ طرح از ابتدای سال تاکنون در استان شده است.
این مقام مسئول در پایان نیز از افتتاح دو طرح حوزه صنعت برق استان در دهه فجر امسال با سرمایه گذاری جمعاً ۱۶.۷ میلیارد تومان شامل توسعه بخش ۲۰/۶۳ کیلوولت پست شهرک فولاد و افزایش ظرفیت هادی خطوط ۶۳ کیلوولت رستاق خبر داد.
انتهای پیام
دبیر: زهرا حبیب پور
نظرات