به گزارش ایسنا، با توجه به اهمیت روزافزون حفاظت از اطلاعات شخصی و امنیت سایبری دستگاههای الکترونیکی و گوشیهای هوشمند، امنیت اطلاعات آنها تبدیل به یکی از بزرگترین دغدغههای بسیاری از کاربران در فضای مجازی شده است.
به تازگی گزارشهای جدیدی منتشر شده است که بر اساس نتایج تحقیقات و نظرسنجیهای صورت گرفته از سوی یورواستات (اداره آمار اروپا)، نشان میدهد که ۲۸ درصد از کاربرانی که در این نظرسنجیها شرکت کردهاند، به هنگام دانلود اپلیکیشنهای مورد نیاز برای گوشی هوشمند خود، درخواست برنامه مربوطه برای دسترسی به اطلاعات شخصی و موقعیت مکانی خود را رد نمیکنند. امری که از نظر بسیاری از کارشناسان فعال در حوزه امنیت سایبری بسیار نگران کننده به شمار میرود و حریم خصوصی و اطلاعات شخصی کاربران گوشیهای هوشمند را به شدت زیر سوال برده و به چالش خواهد کشاند.
بسیاری از کاربران که این روزها همه کار و فعالیتهای خود را از طریق گوشی هوشمند خود انجام میدهند و تمامی پرداختهای بانکی خود را به صورت آنلاین و اینترنتی صورت میدهند، امنیت سایبری گوشیهایشان از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است.
بنابراین کارشناسان فعال در حوزه فناوری و امنیت سایبری خطاب به کاربران گوشیهای هوشمند توصیه کردهاند که با رعایت نکات و موارد مختلفی قادر خواهند بود که امنیت اطلاعات شخصی موجود در گوشیهای هوشمند خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.
برایان هونن، مدیرعامل شرکت مشاور بی اچ و مشاور سابق شرکت یوروپول فعال در زمینه امنیت سایبری به تازگی خاطرنشان کرده است که با رعایت موارد زیر، کاربران قادر خواهند بود تا جایی که میتوانند از حریم شخصی و اطلاعات خود محافظت کنند و از نفوذ هکرها و مجرمان سایبری به اطلاعات آنها جلوگیری به عمل بیاورند:
۱. تعویض رمز عبور
کاربران باید توجه داشته باشند که هر از گاهی با تعویض رمز عبور و گذرواژههای حسابهای کاربری و همچنین رمز عبور قفل گوشی خود، به افزایش امنیت سایبری گوشی خود کمک کنند.
۲. بهروزرسانی مستمر و مداوم سیستم عامل گوشی
یکی از مواردی که به افزایش امنیت سایبری گوشیهای هوشمند کمک میکند، بهروزرسانی مستمر و مداوم سیستم عامل گوشی است چراکه شرکتهای توسعه دهنده سیستم عامل هر از گاهی با ارائه و انتشار نسخههای جدید آپدیت سعی دارند که آسیب پذیری و حفرههای امنیتی موجود در آن را برطرف کنند که این امر در نهایت به حفاظت از اطلاعات خصوصی کاربران کمک میکند.
۳. فعال سازی رمزگذاریهای پیشرفته
یکی دیگر از نکاتی که میتواند به کاربران کمک کند، فعال سازی رمزگذاریهای پیشرفته در گوشیهای هوشمند است که نفوذ و دسترسی هکرها و مجرمان سایبری را به اطلاعات شخصی و حریم خصوصی آنها بسیار سخت و دشوار میکند.
۴. نصب و استفاده از آنتی ویروس
کاربران همچنین باید توجه داشته باشند که با نصب و دریافت نرم افزارهای آنتی ویروس و ضد بدافزار، امنیت گوشیهای هوشمند خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.
۵. عدم نصب اپلیکیشنهای غیر معتبر و ناشناس
کاربرانی که اپلیکیشنهای نامعتبر و ناشناسی را از اینترنت نصب و دریافت میکنند، گوشیهای خود را با خطرات مختلف امنیتی مواجه میکنند که به موجب آن اطلاعاتشان به راحتی در دسترس هکرها و مجرمان سایبری قرار میگیرد.
۶. عدم نصب اپلیکیشن از فروشگاههای اینترنتی غیر رسمی
کارشناسان امنیت سایبری بارها به کاربران گوشیهای هوشمند توصیه کرده و هشدار دادهاند که اپلیکیشنهای موردنظر خود را از طریق فروشگاههای آنلاین و اینترنتی معتبر همچون گوگل پلی استور و اپاستور اپل دریافت و نصب کنند و تا جایی که امکان دارد از نصب فروشگاههای دیگری که نامعتبر و ناشناس هستند، خودداری کنند.
۷. مطالعه دقیق ضوابط استفاده از اپلیکیشنهای موردنظر قبل از نصب
یکی دیگر از موارد امنیتی که کاربران گوشیهای هوشمند بهنگام نصب اپلیکیشن موردنظر خود باید دقت و توجه کنند، مطالعه دقیق ضوابط استفاده و دانلود آن است چراکه بسیاری از این اپلیکیشنها به هنگام نصب و دانلود، از کاربر اجازه دسترسی به موقعیت مکانی، شماره تماس مخاطبین ذخیره شده در گوشی و همچنین گالری تصاویر را میخواهد که در بسیاری از موارد، کاربران بدون هیچ توجهی آن را تأیید میکنند که ممکن است امنیت سایبری خیل عظیمی از کاربران گوشیهای هوشمند را تهدید کند.
انتهای پیام
نظرات