• سه‌شنبه / ۹ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97110904858
  • خبرنگار : 71620

نماینده سنندج: چرا مسئولان دستور رییس جمهور را اجرا نمی‌کنند؟

نماینده سنندج: چرا مسئولان دستور رییس جمهور را اجرا نمی‌کنند؟

نماینده مردم سنندج و دیواندره در مجلس شورای اسلامی خطاب به رییس جمهور گفت: اقتصاد کردستان فلج مطلق است. امروز آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی در کردستان بیداد می‌کند. سکوت بنده در جایگاه نماینده کردستان خیانت به رای مردم و کم‌کاری شما و تیم‌تان خیانت به اعتماد مردم است.

به گزارش ایسنا، سید مهدی فرشادان - نماینده مردم سنندج و دیوان‌دره - در نطق میان دستور جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) خطاب به رئیس جمهور، گفت: اگر مفهوم توسعه مرکزگرا و توسعه نامتوازن را محصول بی‌توجهی به مطالبات استان‌ها به حساب بیاوریم، بدون شک بخشی از پیشرفت‌های اقتصادی، اجتماعی و عمرانی هر استانی در گرو پایبندی به اهداف مندرج در سند توسعه نهفته است. ساختار این سند سیاست‌هایی کلان و اسناد بالادستی است. این سند در دو سطح توسعه استان و برنامه عملیاتی تهیه و تدوین شده است. آقای روحانی! امضای حضرت عالی را بی‌اعتبار کرده‌اند، چرا که تدوین سند توسعه کردستان دو بار از جانب شما دستور داده شده است، اما چرا مسئولان آن را اجرا نمی‌کنند؟ آیا بی‌اعتبار شدن امضای یک دولتمرد سزاوار است.

وی ادامه داد: اگر موارد این سند پیاده شود، موضوع حق‌آبه کردستان تعیین تکلیف می‌شود. بخشی از مشکلات اشتغال پایدار، جاده‌های روستایی و مشکلات کشاورزان کردستان حل می‌شود.

نماینده مردم سنندج و دیوان‌دره در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «هشت درصد آب‌های کشور در کردستان وجود دارد»، اظهار کرد: متأسفانه آب آشامیدنی بعضی روستاهای کردستان با تانکر تأمین می‌شود. مطالبات ما کردها و اعضای مجمع نمایندگان کردستان توسعه اقتصادی در تمام حوزه‌هاست.

فرشادان خطاب به رئیس جمهور تصریح کرد: اقتصاد کردستان فلج مطلق است عقب‌ماندگی در تمام زوایای کشاورزی، تولید، راه و آب کردستان ریشه دوانده است و شما نمی‌خواهید آن را ببینید. این کشور به کردها مدیون است. کردستان بخشی از میدان جنگ رژیم بعث بود و ما از مملکت خود دفاع می‌کردیم، امروز فلاکت و بدبختی و کولبری بر ما چیره شده است. امروز وقت جبران است.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرصت‌های منطقه کردستان، اظهار کرد: کردستان به همان اندازه که قطب تولید گندم، توت‌فرنگی و دامپروری است، قطب گردشگری و قطب صنعتی کشور نیز هست، چرا که غنی‌ترین منابع طلا و آهن در منطقه کردستان جای دارد، اما عده‌ای کمر همت به غارت کردستان بسته‌اند. معادن ما همچنان خام‌فروشی می‌شود. متأسفانه به کردستان ظلم می‌شود.

وی خطاب به رئیس جمهور گفت: امروز خودکشی، طلاق، بیکاری، اعتیاد و بی‌سروسامانی در کردستان بیداد می‌کند سکوت بنده در جایگاه نماینده کردستان خیانت به رأی مردم و کم‌کاری شما و تیم‌تان خیانت به اعتماد مردم است.

نماینده مردم سنندج و دیوان‌دره در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت اشتغال در کردستان دولت را متولی ایجاد اشتغال نامید و اضافه کرد: نظریه‌پردازان بر این باورند که وعده‌های عملی نشده یک سیاستمدار پاشنه آشیل او و خلاف عرف سیاسی است. دولت باید به عنوان متولی ایجاد اشتغال از دیدن صحنه جمع‌آوری پلاستیک و کارتن در سطح زباله شرمنده باشد. ما کردها منتظر رویکرد اعتدالی دولت تدبیر و امید بودیم. بازی با کلمات هیچ دردی را دوا نمی‌کند. امروز بعضی از مردم روزی خود را از داخل سطل‌های زباله پیدا می‌کنند. امروز نخبگان و تحصیل‌کرده‌های کرد برای امرار معاش کولبری می‌کنند به داد این مردم برسید.

وی خطاب به روحانی ادامه داد: اعلام نمائید که در دو دوره ریاست جمهوری چند کارخانه در کردستان احداث شده است و یا از تعطیلی چند کارخانه جلوگیری کرده‌اید؟ لطفاً بفرمائید چند نفر از نخبگان کرد را در مدیریت‌های کلان کشور و دیگر استان‌ها مشارکت داده‌اید؟ گفتمان مشترک ما کردها این است که گره مشکلات کردستان را باز کنید و اعتبار سیاسی خود در نزد کردها را فراموش نکنید.

فرشادان با تاکید بر این‌که «من نمی‌خواهم چوب لای چرخ دولت بگذارم»، اظهار کرد: ما همچنان به خاطر مسائل ملی به دولت کمک خواهیم کرد، اما دولت نباید فراموش کند که افزایش درآمد و اشتغال، توزیع عادلانه ثروت، توسعه سیاسی و مساله نخبگان کرد و همچنین کاهش فقر خواسته کردهاست.

وی در ادامه با اشاره به مساله کردستان سوریه خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: موضوع دیگری که در بعد سیاست خارجی در کانون توجه ما قرار دارد به ارتباط آقای ظریف با همتای ترک خود درباره مسأله‌ی جنگ‌افروزی ترکیه بر می‌گردد. پس از جنگ آفرینی و کشتار بی‌رحمانه زنان و کودکان بی‌دفاع در این منطقه رئیس جمهور ترکیه این بار عزم خود را برای کشتار در شرق آن منطقه جزم کرده است. اگر ما حامی ستمدیدگان در فلسطین هستیم باید به همان چشم به مسأله‌ی مظلومیت کردها در کردستان سوریه نگاه کنیم. چرا ترکیه نمی‌خواهد بفهمد که حذف کردها غیرممکن است؟ بنابراین با خونریزی و نسل‌کشی کردها و تجاوز به حریم کشور سوریه نمی‌تواند بازی برد بردی را برای شکست‌های سیاسی خود پیاده کند.

وی در پایان نطق خود با اشاره به مشکلات ادامه‌دار کولبران، اظهار کرد: موضوع کشتن کولبران یک سناریوی تکراری تبیین شده است و هر روز قلب ما کردها را می‌شکند. آیا سزاوار است که در جامعه اسلامی به همین سادگی جوان مردم را بکشند؟ ظاهراً آن کسانی که کولبران را هدف گلوله قرار می‌دهند یا مخالف رهبر هستند یا سخنان ایشان را درک نمی‌کنند، چون مقام معظم رهبری صراحتاً فرمودند که مراد من از قاچاق کولبران نیست، اما متأسفانه باز هم شاهد مرگ کولبران در مناطق کردستان هستیم. اگر امنیت و حقوق انسانی کردها برای دولت دقیقه است، شغل‌های جایگزین ایجاد کنند، چرا دولت نمی‌تواند درک کند که بیکاری و دیگر آسیب‌ها جوانان این مرز را وادار به کولبری می‌کند؟ کشتن کولبران مانع قاچاق نمی‌شود.

نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «کشتن کولبران مسئولیت دنیایی و اخروی دارد»، تاکید کرد: بنده حتماً این اقدام ناپسند را پیگیری خواهم کرد و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهش می‌کنم که از طرح حمایت از حقوق کولبران حمایت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha