دکتر سید احمد هاشمی در گفتو گو با خبرنگار ایسنا افزود: دو میلیون مورد از سرطانها در سطح جهان ناشی از عفونتها هستند که اغلب افراد کمتر از ۵۰ سال را مبتلا میکنند.
وی تصریح کرد : ویروسهای هپاتیت B ، C ، از علل عمده سرطان کبد در دنیا هستند که از طریق تزریق خون آلوده، سرنگ مشترک در داروهای تزریقی در افراد معتاد و فعالیت جنسی منتقل میشوند.
این مسئول افزود: افلاتوکسین سم ناشی از قارچی است که روی مواد غذایی نظیر حبوبات، آجیل و نان که به درستی نگهداری نشدهاند، رشد میکند و باعث ایجاد سرطان کبد میشود.
وی همچنین بیان کرد: میکروب هلیکو باکتر پیلوری علت اولیه زخم و التهاب معده است که میتواند در ابتلاء به سرطان معده نقش داشته باشد، لذا درمان این عفونت میتواند از بروز نوع خاصی از سرطان معده جلوگیری کند.
هاشمی همچنین در خصوص ویروس HPV (پاپیلوم که منجربه زگیل تناسلی میشود) بیان کرد: این ویروس رایجترین عفونتی است که از طریق آمیزش جنسی اتفاق میافتد، این عفونت در زنانی که دچار آن هستند در نهایت برطرف میشود امادر برخی از آنها به عفونت دائمی تبدیل میشود که از عوامل خطر ایجاد سرطان گردن رحم است.
وی افزود: در این راستا به همه زنان در معرض خطر این عفونت توصیه میشود که واکسن HPV را دریافت کنند.
این مسئول یادآور شد: توجه به اصول بهداشت فردی و عمومی، انجام واکسیناسیون به موقع، رعایت اصول ایمنی تزریق، مصرف درست و به جای آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک از مهمترین راهکارهای ساده برای محافظت در برابر عوامل عفونی است.
انتهای پیام
نظرات