• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۷ / ۰۰:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 97110703295
  • خبرنگار : 71463

/روزشمار انقلاب اسلامی/

۸ بهمن ۱۳۵۷؛ تجمع مردم در مهرآباد

۸ بهمن ۱۳۵۷؛ تجمع مردم در مهرآباد

یک‌شنبه ۸ بهمن ۱۳۵۷؛ تجمع هزاران تن از مردم تهران در فرودگاه مهرآباد، مهم‌ترین خبر امروز بود.

به گزارش ایسنا، امروز هزاران تن از مردم تهران راهی فرودگاه بسته مهرآباد شدند و با اجتماع در این محل به بسته بودن فرودگاه اعتراض کردند. این تجمع تحت نظارت شدید نیروهای نظامی و امنیتی برگزار شد.

در تهران تظاهرات پراکنده در چند منطقه مختلف صورت گرفت که منجر به، بکار گرفتن سلاح‌های گرم شد. در غرب تهران مردم به گلوله بسته شدند و شش ساعت تیراندازی ادامه داشت و تلفات زیادی باقی ماند. عده‌ای از افراد نیروی هوایی و همافران هم در خیابان‌های تهران تظاهراتی ضد رژیم برگزار کردند. کارکنان کارخانه مسلسل‌سازی تهران هم دست به راهپیمایی زدند. در رشت هم تظاهرات قهرآمیز مردم منجر به شهادت ۵ نفر و مجروح شدن ۴۰ نفر شد.

امروز اعلام شد که بازگشت امام خمینی به تهران مجدداً به تأخیر افتاده است و آیت‌الله سید محمود طالقانی در اعلامیه‌ای به تأخیر افتادن ورود امام خمینی را به اطلاع مردم رساند. مدرسه رفاه هم به عنوان محل اقامت امام در تهران تعیین شد.

همچنین امام خمینی در پاریس در گفت‌وگویی گفتند: به کودتای نظامی عادت کرده‌ایم و از آن ترسی نداریم. ایران بارگاه نظامی نخواهد شد.

امروز حدود ۴۰ نفر از روحانیون مبارز تهران در اعتراض به جلوگیری از بازگشت امام خمینی در مسجد دانشگاه تهران دست به یک تحصن نامحدود زدند. در این تحصن افرادی چون آیت‌الله سید محمد بهشتی و آیت‌الله مرتضی مطهری شرکت دارند. در همان لحظات اولیه با حضور جمع زیادی از روحانیون و حمایت مردم تعداد متحصنین به صدها نفر رسید. روحانیون در ابتدای این تحصن با انتشار اعلامیه‌ای شدیداً به دولت بختیار حمله و تاکید کردند: تا بازگشت امام خمینی به آغوش پرمهر ملت، در مسجد دانشگاه تهران تحصن می‌کنیم و از این محل مقدس در کنار برادران دانشجوی خود، ندای حق‌طلبانه خود را به گوش جهانیان خواهیم رساند.

امروز غلامحسین دانشی نماینده آبادان در مجلس به رگبار مسلسل بسته شد و از طرفی فرودگاه این شهر در محاصره تانک‌های ارتش قرار گرفت.

همچنین امروز بانک‌ها در اعتراض به کشتار مردم تهران اعلام کردند که یک هفته تعطیل خواهند بود.

انتهای پیام


منابع:

آرشیو روزنامه اطلاعات

آرشیو روزنامه کیهان

آرشیو روزنامه آیندگان

کتاب انقلاب و پیروزی؛ کارنامه و خاطرات سال‌های ۱۳۵۷ و ۱۳۵۸ اکبر هاشمی‌رفسنجانی به اهتمام عباس بشیری، دفتر نشر معارف انقلاب

جلد دوم کتاب روزشمار تاریخ ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی تألیف باقر عاقلی، نشر گفتار

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha