موشنگرافی / وضعیت «کودکهمسری» در ایران
طبق آمار ثبت احوال، ۲۸ دختر کمتر ۱۰ ساله و ۳۱۷ پسر کمتر ۱۵ ساله در سال ۹۶ ازدواج کردهاند. در همین سال بیش از ۵۴ هزار مورد ازدواج دختران بین ۱۰ تا ۱۴ سال و پسران بین ۱۵ تا ۱۹ سال در کشور ثبت شده است. فقط در استان تهران در سال گذشته، ۱۴۸۱ ازدواج زیر ۱۵ سال به ثبت رسیده که ۱۴۶۳ مورد آن ازدواج دختران زیر ۱۵ ساله بود. طرح افزایش حداقل سن ازدواج در ایران با قید یک فوریت، چهارم مهر سال ۹۶ در مجلس به تصویب رسید اما در مسیر صحبتهای اولیه با شورای نگهبان به نتیجه نرسید. با وجود نظر مثبت برخی علما و مراجع، هنوز مخالفتهایی با این طرح مطرح میشود.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
یک پیشنهاد : موسساتی مانند ایسپای جهاددانشگاهی بدون هیچ پیش داوری بررسی کنند که ایا ازدوجهاییی که شما کودک همسری می نامید تا چه حد موفق بوده و یا منجر به طلاق و .. شده !
این پول و هزینه زندگی و تحصیل این کودکان و نوجوانان رو تا سن 18 سالگی که چند هزار نفره کی میخواد بپردازه فعالان اجتماعی؟ اگه دختری یا پسری امکانات داشت و ادامه تحصیل هم داد ولی خواست درسن 15 یا 16 یا 17 عقد و ازدواج بکنه اشکالش چیه؟
آمارها نشان میده که ازدواج های زیر بیست سال، دارای کمترین طلاق بودند و همسران این زندگی ها سازگاری بیشتری با هم دارند. علت مخالفت خارجی ها با این ازدواج های ایرانی ها معلوم هست. حالا علت مخالفت بعضی ایرانی ها چیه؟ خدا می دونه.
نظرات