به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه روسیا الیوم، مایکل بیج، معاون مدیر بخش خاورمیانه در دیدهبان حقوق بشر گفت: برای انجام دادن تحقیقات داخلی در عربستان فرصت کمی جهت اطلاع از چگونگی برخورد با بازداشتشدگان وجود دارد. اگر عربستان واقعا میخواهد شناخت درستی از آنچه اتفاق میافتد حاصل شود باید به طرفهای مستقل اجازه ارتباط با بازداشتشدگان را بدهد. باید به ناظران اجازه داده شود با شاهزادگان و تجّاری که همچنان از نوامبر ۲۰۱۷ به دستور محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان بازداشت هستند دیدار و گفتگو کنند.
وی گفت: مرکز حقوق بشر عربستان که یک مرکز دولتی است و دادستان کل از استقلال لازم برای انجام تحقیقات جدی و شفاف برخوردار نیستند.
گزارشات حاکی از این است که برخی از بازداشتشدگانی که جزو فعالان حقوق زنان و از شخصیتهای مشهوری هستند که در راستای کمپین مبارزه با فساد بازداشت شدند، مورد شکنجه قرار گرفتهاند. این درحالی است که عربستان میگوید هیچ گونه بازداشتی سیاسی در این کشور وجود ندارد و ادعاها درباره شکنجه بازداشتشدگان نیز درست نیست.
همچنین عفو بینالملل اعلام کرد که اطلاعات موثقی درباره ۱۰ مورد شکنجه و نقض حقوق فعالان بازداشتی در عربستان به دست این سازمان رسیده است و این درحالی است که تابستان گذشته بازداشتشدگان در مکان نامشخصی بودند.
از سوی دیگر رسانههای انگلیسی پنجشنبه اعلام کردند که تعدادی از قانونگذاران این کشور تهدید کردهاند در صورتی که ریاض طی روزهای آینده اجازه ارتباط با فعالان زن بازداشتی را ندهد گزارش ویژه خود درباره بدرفتاری با زندانیان فاش خواهند کرد.
بعد از قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد عربستانی به دست تیم ترور سعودی در کنسولگری این کشور در استانبول طرفهای بین المللی در کارنامه عربستان درباره حقوق بشر و نقش این کشور در جنگ یمن دقیق شدهاند و خواهان تحقیقات شفاف در این باره هستند.
انتهای پیام
نظرات