• چهارشنبه / ۳ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 97110301630
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

ارتباط میان افزایش پرولاکتین خون و کاهش باروری زنان

ارتباط میان افزایش پرولاکتین خون و کاهش باروری زنان

ایسنا/اصفهان یک عضو گروه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه پرولاکتین بالا هورمون هیپوفیز که مربوط به تحریک تخمدان است را کم می‌کند، گفت: در این بیماری تخمدان تحریک نمی‌شود که تخمک گذاری کند.

حسن رضوانیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه افرادی که مبتلا به کم کاری تیروئید هستند، هورمون هیپوتالاموس (PRH) افزایش می‌یابد که این افزایش منجر به تحریک پرولاکتین خون می شود، اظهار کرد: این امر علاوه بر اینکه منجر به خروج شیر از سینه بانوان می‌شود  قاعدگی را نامنظم و پرولاکتین خون را افزایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه معمولا نباید در این دسته افراد افزایش پرولاکتین را درمان کرد و متاسفانه متخصصان زنان اکثرا به اشتباه برای این دسته افراد درمان پرولاکتین بالا  تجویز می‌کنند، افزود: این درحالی است که باید ابتدا تیروئید این دسته از افراد را درمان کنیم. بدین معنا که با درمان تیروئید پرولاکتین کاهش و قاعدگی نیز  طبیعی خواهد شد.

این فوق تخصص بیماری غدد و متابولیسم با اشاره به اینکه برای کاهش پرولاکتین از قرص گابر گولین استفاده می‌شود، تصریح کرد: البته قرص گابر گولین برای افرادی تجویز می‌شود که به کم کاری تیروئید مبتلا نیستند، هم چنین اختلال  قاعدگی داشته باشند به گونه‌ای که سیکل‌های بسیار طولانی سه ماه یا چهار ماه یکبار را تجربه می‌کنند و شیر از سینه بانوان خارج می‌شود.

رضوانیان با اشاره به اینکه علاوه بر تجویز گابرگولین از روش ام آر آی نیز می‌توان به تشخیص بهتر بیماری پرداخت و درمان کرد، خاطر  نشان کرد: معمولا دُز دارویی گابر گولین که برای درمان پرولاکتین تجویز می‌شود عارضه‌ای ندارد زیرا این دُز بسیار اندک است و مشکلی به وجود نمی‌آورد.

وی ادامه داد: معمولا بیمار لازم است که سه سال دارو را  مصرف کند و  بعد از  این مدت در صورتی که  پرولاکتین خونش سطحش طبیعی باشد و میکروآدنوم در  هیپوفیز که با آم آر آی کنترل می‌کنند برطرف شده باشد دارو قطع می‌شود و معمولا نیازی به ادامه طولانی نیست؛ اما در صورتی که مجددا بیماری عود کند، درمان شروع می‌شود و استفاده از گابر گولین درمان موثر و مناسبی است.

 این عضو گروه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه پرولاکتین بالا هورمون هیپوفیز که مربوط به تحریک تخمدان است را  کم می کند، گفت:  در نتیجه  تخمدان تحریک نمی شود که تخمک گذاری کند اما زمانی که درمان صورت گیرد تخمک گذاری طبیعی می‌شود.

رضوانیان با بیان اینکه از علل شایع افزایش پرولاکتین داروهای اعصاب و روان است که در بیماران مبتلا به  افسردگی و اسکیزوفرنی مصرف می‌شود، ادامه داد: در این صورت باید از نوع دیگر دارو برای درمان پرولاکتین استفاده کرد. هم چنین کم کاری تیروئید و نارسایی کلیوی و کبدی نیز منجر به افزایش پرولاکتین خون می‌شوند.

وی در خصوص  اینکه آیا امکان تبدیل شدن آن حجم در هیپوفیز فرد به غده سرطانی وجود دارد یا نه افزود: این حجم‌ها همواره خوش خیم هستند و هیچ گاه سرطانی نمی‌شوند و تنها خطری که دارند این است که زمانی که بزرگ شوند بدین معنا که حجمشان بزرگ می‌شود و برای نمونه از سه میلی متر به  شش میلی متر افزایش یابد این خطر وجود دارد که چون  بر عصب بینایی هیپوفیز قرار گرفته اختلال بینایی در فرد  ایجاد می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha