به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای رای الیوم، روسیه عملیات پرتاب موشک آزمایشی ارتش رژیم صهیونیستی را رصد کرد.
در واقع مسکو این اقدام را در چارچوب رصد تمامی عملیاتهای نظامی این رژیم از جمله ارائه اطلاعاتی دقیق از حملاتی که این رژیم علیه سوریه انجام داده، مدل موشکهای پرتاب شده و نحوه رهگیری آنها انجام میدهد.
در مقابل تلآویو از رصد عملیاتهای خود نگران است، زیرا احتمال دارد مسکو تمامی این اطلاعات نظامی را به دمشق ارائه کرده و از آنجا نیز در اختیار تهران قرار گیرد.
در هر حملهای که اسرائیل علیه آنچه پایگاههای ایران در خاک سوریه میخواند، انجام میدهد، مسکو بیانیههایی حاوی دقیقترین اطلاعات از این حملات از جمله محل دقیق شلیک موشکهای اسرائیلی یا بمبهای هوشمند شلیک شده از سوی جنگندههای آن و نیز تعداد موشکهای رهگیری شده و آنهایی که به هدف اصابت کردهاند را منتشر میکند.
روسیه در این بیانیهها اطلاعات دقیقی را از هر حمله رژیم صهیونیستی ارائه میدهد و با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی تکذیبیهای در واکنش به آنها منتشر نمیکند، هرگونه تردید نسبت به صحت این بیانیهها از بین میرود.
عملیات رصد از سوی رادارهای روسیه و بیانیههای دقیق مسکو با هدف نمایش قدرت سامانههای دفاعی این کشور در رهگیری موشکهای اسرائیلی که مورد استفاده سوریه هستند، انجام میشوند. بیشتر این موشکها رهگیری میشوند و به همین دلیل خسارات حملات یاد شده محدود هستند، قطعا اگر این خسارات گسترده بودند ماهوارههای اسرائیل و کشورهای غربی تصاویری از آنها را منتشر میکرد.
بعد از اینکه روسیه تصمیم گرفت موشکهای اس ۳۰۰ را به سوریه بدهد و پایگاه نظامی طرطوس در ساحل سوریه را توسعه دهد و نیز نیروی هوایی و نیز سامانههای اس ۴۰۰ را برای حمایت از هواپیماها و ناوهای روس به خدمت بگیرد، بدون شک مسکو، دمشق را به اطلاعات دقیق درباره نحوه فعالیت نیروی هوایی رژیم صهیونیستی مجهز خواهد کرد؛ اتفاقی که در حال حاضر به صورت جزئی در جریان است.
به عنوان نمونه، سامانه دفاع هوایی سوریه بامداد یکشنبه ۳۰ موشک اسرائیلی را رهگیری و ساقط کرد و جنگندههای F۱۶ این رژیم برای مقابله با این سامانههای دفاعی مجبور به پرواز در حریم هوایی لبنان شدند.
رژیم صهیونیستی از ابتدای سال گذشته میلادی خسارات گستردهای را به ارتش سوریه وارد آورد اما از زمان به کار گیری آتشبارهای پیشرفته روسیه نظیر پانسیر و بوک از سوی سوریه (در حالیکه هنوز سامانههای اس ۳۰۰ عملیاتی نشدهاند) و نیز استفاده از رادارهای جدید و دقیق روسی این خسارات تا حدود ۸۰ درصد از نظر تعداد تلفات نیروها و تخریب زیرساختها کاهش یافتهاند. از دیگر مواردی که کار را برای اسرائیل دشوار کرده، موفقیت نیروهای ایرانی، حزبالله و سوریه در مخفیسازی بیشتر مهمات نظامی مهم خود به ویژه موشکها و سامانههای دفاعی در مخفیگاههایی در زیر زمین است.
انتهای پیام
نظرات