به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، استیون منوچین، وزیر خزانهداری ایالات متحده آمریکا در این باره گفت: ایالات متحده آمریکا از تصمیم مهم آلمان برای ممانعت از حق فرود هواپیمایی ماهانایر قدردانی میکند.
وی در ادامه مدعی شد: ماهان به طور دائمی در حال حمل نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تسلیحات به سوریه بوده و مشمول تحریمهای ثانویه مربوط به تروریسم ما است و میبایست در سراسر جهان از فعالیتهای آن ممانعت به عمل بیاید.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا هم در پیامی توییتری در باره این تصمیم آلمان نوشت: ما کاملا از اقدام آلمان برای مقابله با «تروریسم تحت حمایت ایران در اروپا» از طریق تحریم پروازهای ماهانایر حمایت میکنیم.
وی در ادامه مدعی شد: ماهان ایر از هواپیمایی تجاری بهره میگیرد تا از طریق انتقال نیروهای فعال، تسلیحات و بودجه به خاورمیانه و فراسوی آن، تروریسم ایرانی را حمایت کند.
همچنین ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان در پی سیاستهای کارشکنانه ایالات متحده آمریکا با استقبال از تحریم ماهان ایر توسط آلمان مدعی شد: ماهان ایر برای حمایت از نیروهای ایرانی، نیرو، تسلیحات، تجهیزات و بودجه به مکانهای بینالمللی حمل کرده است.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز گذشته در توییتی با استقبال از اقدام آلمان نوشت: آمریکا از تصمیم آلمان مبنی بر لغو حق فرود ماهانایر ایران استقبال میکند.
این ذوقزدگی مقامات آمریکایی در حالی است که استفن سیبرت، سخنگوی دولت آلمان درباره تصمیم این کشور برای تحریم ماهان ایر گفت: تصمیم آلمان بر اساس در نظر گرفتن احتیاجات امینتی خودمان اتخاذ شده است.
وی همچنین در این باره مطرح کرد: نمیشود بپذیریم که این هواپیمایی ممکن است محمولههایی را به آلمان منتقل کند که برای امنیتمان خطرناک است.
به گزارش ایسنا، پیش از این یک مقام ارشد در دولت آلمان گفته بود که حق فعالیت خطوط هوایی ماهان ایر را به بهانه موضوعات ایمنی و ظن به کارگیری آنها در مقاصد نظامی، لغو کرده است.
همچنین مطرح شده بود که دولت آلمان نسبت به این شرکت هواپیمایی مشکوک است. ماهان ایر از سال ۲۰۱۱ در فهرست تحریمهای آمریکا قرار دارد.
گفتنی است که این اقدام آلمان در ارتباط با تحریمهای اتحادیه اروپا که از آغاز ژانویه علیه ایران اعمال شدهاند، نیست.
اتحادیه اروپا به تازگی با ادعای دست داشتن ایران در قتل دو فرد در هلند و "تلاش تهران برای انجام حملاتی در فرانسه و دانمارک" یک نهاد اطلاعاتی و دو فرد ایرانی را در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
این در حالی است که مقامات کشورمان همواره هرگونه نقش داشتن در این حوادث را رد و تاکید میکنند که این سناریوپردازیها برای تخریب روابط ایران و اروپا مطرح میشود.
انتهای پیام
دبیر: آرش محمدیان
نظرات