به گزارش ایسنا، به نقل از اسپوتنیک، زوی بارل اظهار کرده است که دعوت مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا برای جانی دوباره بخشیدن به جنبش ضد ایرانی در میان متحدان واشنگتن که با شک و تردید نیز همراه است، پیش از آنکه شروع شود محکوم به شکست میباشد.
این روزنامهنگار که با روزنامه صهیونیستی هاآرتص مشارکت میکند در باره نشست 13-14فوریه در ورشو که آمریکا امیدوار است بتواند رهبران بیش از 70 کشور از جمله اتحادیه اروپا، متحدان عرب واشنگتن و همچنین رژیم صهیونیستی را گرد هم بیاورد استدلال کرده است که «مشخص نیست این نشست بتواند موفقیت آمیز باشد؛ از آنجا که دولت ترامپ پیش از این از توافق هستهای خارج شده است، تلاشها در جهت قانع کردن اتحادیه اروپا برای پیروی کردن از درخواست(آمریکا) با شکست مواجه شده است».
وی همچنین در این باره گفت: معمولا چنین کنفرانسی پیش از اقدامی دیپلماتیک یا نظامی تشکیل میشود، اما این بار با توجه به این مسئله که تهدیدها و اعمال فشار ایران را متقاعد به گشایش دوباره پرونده توافق هستهای و یا مذاکرهای جداگانه در باره موشکهای بالستیک این کشور نکرده است، به نظر میرسد که این نشست تلاشی برای حفظ جنبش ضد ایرانی باشد.
زوی بارل، علاوه بر این اشاره کرد که آنتونی زینی، ژنرال نیروهای دریایی که مامور سیاسی آمریکا مسئول حل و فصل اختلاف میان قطر و عربستان سعودی بود چندی پیش در ماه گذشته با در نظر گرفتن و مطرح ساختن اینکه «رهبران منطقه برای یک اقدام میانجیگرانه با دوام که پیشنهاد کردیم در اجرای آن وارد عمل شده و یا همکاری کنیم، بیتمایل بودهاند»، استعفا داد.
قطر و عربستان سعودی در یک «جنگ سرد عربی» قرار گرفتاند و این وضعیت از زمان وقوع انقلابهای رنگ به رنگی که خاورمیانه را از اوایل سال 2010 به لرزه درآورده، به وجود آمده است؛ همچنین در سال 2017 به سبب قطع ارتباط دیپلماتیک ریاض و متحدان اماراتی، بحرینی و مصریاش با دوحه و تشکیل دادن سدی در برابر این کشور کوچک، میدان این تحولات گسترش یافت.
پیشرفت این اختلافات با «اتحاد استراتژیک خاورمیانه» و یا «ناتوی عربی» که یک ائتلاف عربی علیه ایران و به رهبری آمریکا بود، متوقف شد.
به گفته بارل، انتظار میرود رژیم صهیونیستی از برگزاری نشست ورشو خرسند باشد؛ به ویژه اینکه برای بنیامین نتانیاهو فرصتی فراهم میشود تا عکس او در حال دست دادن با رهبران عرب ثبت شود، اما با این وجود، متقاعد شدن کشوران عربی رقیب یکدیگر از طریق این نشست برای اقدامی سودمند تر علیه ایران، دور از ذهن است.
وی در نهایت اظهار کرد که مشکل سیاست دونالد ترامپ علیه ایران آن است که رخ دادن اتفاقاتی بسیار غیر محتمل از ملزومات اجرایی شدن آن هستند. برای عملی شدن آن میبایست ریاض و دوحه صلح کنند، بغداد روابطش را با ایران کم کند، لبنان تاثیر حزبالله را بر تصمیمگیری دولتش کم کند، عربستان سعودی قانع شود تا جنگی که در یمن به راه انداخته است را پایان بخشد و آنکارا نیز متقاعد به قطع روابطش با ایرانیها شود.
بارل در این باره تاکید کرد: هر یک از این امور تا کنون به عنوان امری غیرممکن بر ما اثبات شدهاند و اجرایی کردن تمام آنها به وضوح ملزم به جایگزین کردن رهبران تمام کشورهای عربی است.
به گزارش ایسنا، در پی مطرح شدن برگزاری کنفرانس ضد ایرانی به میزبانی لهستان مقامات کشورمان به این مسئله واکنش نشان دادند.
محمدجواد ظریف در صفحه توییتر خود نوشت: یادآوری به میزبان و شرکتکنندگان کنفرانس ضد ایرانی: کسانی که در آخرین نمایش ضد ایرانی توسط آمریکا شرکت کرده بودند، یا مردهاند، یا بیآبرو شده و یا به حاشیه رانده شدهاند؛ و ایران قویتر از همیشه است.
او ادامه داد: دولت لهستان نمیتواند این ننگ را پاک کند: در حالی که ایران لهستانیها را در جنگ جهانی دوم نجات داد، این کشور اکنون میزبان یک سیرک درمانده ضد ایرانی میشود.
همچنین سخنگوی وزارت خارجه در یک نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا ایران اطلاعی از محتوای دعوتنامههای نشست ورشو و اینکه برای چه کشورهایی ارسال شده، دارد یا خیر، گفت: ما اطلاعات کاملی در مورد این نشست از طرق مختلف دریافت کردهایم. در مورد اهداف و اقداماتی که برخی کشورها علاقمند هستند در این نشست دنبال کنند اطلاع داریم.
وی ادامه داد: ما در حال برقراری تماسهایی هستیم و بعد از تکمیل این تماسها و همه آنچه که باید در این زمینه داشته باشیم در آینده نزدیک در این ارتباط با مردم بیشتر صحبت میکنیم.
همچنین مقامات کشورمان اعتراض به این اقدام لهستان را در مراتب دیپلماتیک نیز انجام دادهاند.
ایران در اعتراض به این خبر کاردار لهستان در تهران را احضار و مراتب اعتراض کشورمان را به لهستان ابلاغ کرد.
ادریسی کرمانشاهی سفیر ایران در ورشو روز دوشنبه گذشته با معاون وزیر امورخارجه لهستان دیدار کرد.
بنابر اعلام وزارت امورخارجه لهستان در این دیدار که به درخواست طرف لهستانی برگزار شد، دو طرف درباره نگرانیهای ایران نسبت به برگزاری یک کنفرانس بینالمللی در ورشو با موضوع برقراری صلح و ثبات در خاورمیانه گفتوگو و توافق کردند که این رایزنیها ادامه داشته باشد.
وزیر امورخارجه آمریکا اخیرا با اعلام اینکه کشورش قصد دارد با همکاری لهستان کنفرانسی را در وروشو درباره خاورمیانه برگزار کند، گفت که تمرکز این کنفرانس بر روی ایران قرار دارد.
انتهای پیام
دبیر: فاطمه ابوطالبی
نظرات