• دوشنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۴:۱۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97110100409
  • خبرنگار : 71402

انتقاد دیپلمات آلمانی از نقش دیپلماتیک کم‌رنگ اروپا در سوریه

انتقاد دیپلمات آلمانی از نقش دیپلماتیک کم‌رنگ اروپا در سوریه

دبیر کنفرانس امنیتی مونیخ، سیاست اروپا در قبال سوریه را "فاجعه" دانسته و معتقد است اروپایی‌ها از ایفای نقشی تاثیرگذار در تحولات سوریه بازمانده‌اند.

به گزارش ایسنا، با وجود برخی تلاش‌های دیپلماتیک بین‌المللی برای یافتن راهکارهایی، جنگ در سوریه وارد هشتمین سال و جنگ در یمن وارد چهارمین سال می‌شود. در جریان نشست ماه دسامبر در دوحه، بسیاری از افراد دخیل برای یافتن راهکاری مسالمت‌آمیز گردهم آمدند اما تاکنون پیشرفتی به دست نیامده است. یکی از آنها ولفگانگ ایشینگر، دیپلمات آلمانی و رئیس کنفرانس امنیتی سالانه مونیخ است.  

ولفگانگ ایشینگر در گفت‌وگو با شبکه خبری الجزیره تاکید کرد، قدرت‌های اروپایی مخصوصا از ایفای نقشی تاثیرگذار ناکام مانده‌اند. او گفت: معتقدم که سیاست سوریه ما یک فاجعه بوده است. اروپا هیچ استراتژی یا متدی برای تاثیر بر تصمیمات میدانی ندارد. آنچه ما اکنون می‌بینیم نتیجه تلاش‌های روسیه، ترکیه و شاید ایران و تا حدی ایالات متحده است و اروپا در طول این فرایند به در حاشیه بوده است. این واقعا تاسف‌بار است.

رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ افزود: این تحولات در سه سال اخیر سیاست اروپا و آلمان را که پذیرای مهاجران سوری زیادی از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ بوده است، تغییر داده است؛ آن هم تغییراتی چشمگیر. به عنوان نمونه هم می‌توان به فشار مهاجرتی و مشکل پناهجویان اشاره کرد. بنابراین مساله ما این است. اتحادیه اروپا باید سال‌ها پیش خواستار آغاز روند صلح می‌شد. ما باید نقش دیپلماتیک پر رنگ‌تری ایفا می‌کردیم.

با این حال مارک لوکوک، هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه و کمک‌های اضطراری سازمان ملل معتقد است دستاوردهای دیپلماتیک اخیر در یمن حامل نشانه‌های مثبتی است. اواسط دسامبر حوثی‌ها و نیروهای دولتی با آتش‌بس در بندر حدیده توافق کردند که به دنبال مذاکرات هفت روزه در سوئد به میانجیگری سازمان ملل حاصل شد.

مارک لوکوک می‌گوید: طرفین با گام‌های اولیه برای تنش‌زدایی این درگیری یا تلاش برای طرح موضوعات موافقت کرده‌اند اما اکنون این نیازمند عملی شدن به یک تغییر واقعی در عرصه میدانی است زیرا کسانی که با من طرف صحبت شدند، والدین کودکان گرسنه، مردمی که از خانه‌هایشان گریختند، آنها هنوز هیچ سود قابل لمسی حس نکرده‌اند.

آتش‌بس مذکور با گذشت چند هفته از توافق همچنان شکننده است و بارها نقض شده است. به گفته لوکوک، تازه‌ترین گزارش سازمان او نشان می‌دهد ۲۵۰ هزار تن در یمن در ناامن‌ترین سطح غذایی ممکن به سر می‌برند که سطح فاجعه‌باری است. او تاکید کرد: هیچکس جنگ یمن را نبرده است و کاملا مشخص است که بازندگان چه کسانی هستند؛ آنها میلیون‌ها کودک گرسنه و غیرنظامیان بیگناه هستند که ما هر روز تصاویرشان را در روزنامه‌ها و صفحات تلویزیونمان می‌بینیم.

انتهای پیام

مترجم و دبیر: اکرم ترابی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha