• دوشنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۷ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97110100066
  • خبرنگار : 71129

حضور مسلمانان فیلیپین در رفراندوم ایجاد منطقه خودمختار جدید

حضور مسلمانان فیلیپین در رفراندوم ایجاد منطقه خودمختار جدید

مسلمانان فیلیپینی در جنوب این کشور امروز (دوشنبه) در رفراندومی برای ایجاد یک منطقه خودمختار جدید شرکت کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مسلمانان در جنوب فیلیپین به دنبال پایان دادن به نیم قرن ناآرامی هستند.

نتایج این رفراندوم احتمالا تا ۲۶ ژانویه سال جاری میلادی اعلام نمی‌شود. اگر این رفراندوم موفقیت آمیز باشد، دومین همه‌پرسی ششم فوریه سال جاری میلادی برگزار می‌شود و از ساکنان استان "لانائو دل نورته" و هفت شهر در استان "نورث کوتاباتو" که جمعیت قابل ملاحظه آن مسلمانان هستند، پرسیده می‌شود که درباره این مساله تصمیم بگیرند آیا می‌خواهند به منطقه جدید خودمختار ملحق شوند یا خیر.

مشکلات احتمالی بر سر راه این رفراندوم و ایجاد منطقه خودمختار جدید، ارائه درخواست به دادگاه عالی برای متوقف کردن تشکیل این منطقه است.

این رفراندوم اقدامی در جهت صلح از سوی دولت مانیل و جبهه آزادی بخش اسلامی مورو برای اجرای توافقی است که در سال ۲۰۱۴ به امضای دو طرف رسید اما تا زمانیکه در نهایت سال گذشته میلادی تایید شد، در کنگره فیلیپین با حمایت چندانی همراه نبود.

اقداماتی چون تصرف ماراوای در جنوب فیلیپین توسط گروه‌های مرتبط با داعش و سایر حملات و بمب گذاری‌ها در جنوب این کشور باعث شد تا روند توافق صلح از مسیرش منحرف شود.

الحاج مراد ابراهیم، رئیس چریک‌های مورو مکررا گفته که ایجاد یک منطقه خودمختار اسلامی بهترین پادزهر برای گروه‌های رادیکال کوچکتر مرتبط با داعش است که همچنان تهدیدی برای میندانائو محسوب می‌شوند.

براساس توافقی که به امضای رودریگو دوترته، رئیس جمهوری این کشور آسیایی برای ایجاد این منطقه خودمختار جدید رسید، چریک‌ها باید از هدفشان در تشکیل یک کشور مستقل را در ازای خودمختاری بیشتر دست بردارند؛ چریک‌های مورو بیشتر به دنبال یک منطقه فدرال با اختیارات بیشتر هستند. ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار تن از نیروهای آنها دیگر قدرت نبرد ندارند و دست از جنگ برداشته‌اند.

منطقه بانگسامورو که چریک‌های مورو و شبه نظامیان این گروه در آن حضور دارند جایگزین یک منطقه خودمختار فقیر می‌شود که به خوبی تامین مالی شده و اختیارات بیشتری دارد. همچنین ۱.۳ میلیارد دلار قرار است برای بهبود و توسعه این منطقه ارائه شود.

دولت‌های غربی نیز توافق برای ایجاد این منطقه خودمختار جدید را مورد استقبال قرار دادند اما نگران این هستند که گروه‌های شبه نظامی کوچک مرتبط با داعش از خاورمیانه و جنوب شرق آسیا با شبه نظامیان فیلیپینی ادغام شده و جنوب این کشور را به محلی برای رشد نیروهای افراطی تبدیل کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha