• چهارشنبه / ۲۶ دی ۱۳۹۷ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97102614292
  • خبرنگار : 71577

موافقت دولت با اصلاحات مصوبه ترخیص خودرو

موافقت دولت با اصلاحات مصوبه ترخیص خودرو

دولت با اصلاحات پیشنهادی رئیس کل بانک مرکزی در خصوص مصوبه ترخیص خودروهای موجود درگمرک موافقت کرد.

به گزارش ایسنا، بر اساس مصوبه‌ای که هیات وزیران در شانزدهم دی‌ماه امسال به گمرک ابلاغ کرد، ثبت سفارش برای واردات خودروهای سواری (بدون رعایت سال ساخت) که تا تاریخ ابلاغ تصویب‌نامه (۱۶ دی) دارای قبض انبار اماکن گمرکی، مناطق آزاد تجاری - صنعتی یا مناطق ویژه اقتصادی باشند، به صورت بدون انتقال ارز و از محل ارز متقاضی با اظهار منشأ ارز به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بلامانع است و همه ثبت سفارشات قبلی خودرو (اعم از بانکی و غیربانکی) لغو می‌شود.

این بند از مصوبه هیات وزیران مخالفت رئیس کل بانک مرکزی را در پی داشت؛ همتی با ترخیص خودروهای وارداتی که تنها دارای قبض انبار باشند، مخالفت کرد و گفت که دولت اجازه ورود بدون انتقال ارز خودروهای وارد شده به گمرکات از ۱۵ مردادماه به بعد را نخواهد داد.

در مصوبه قبلی خودرو، مبنای ترخیص خودروهای وارد شده بدون انتقال ارز، قبل از تاریخ ابلاغ مصوبه بود که بر اساس آنچه به ایسنا اعلام شده، با اصلاح صورت گرفته، مبنای ترخیص خودروها، ورود به گمرک قبل از تاریخ ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ است.

استدلال همتی این بود که واردات بدون انتقال ارز موجب می‌شود منشأ تامین ارز جهت واردات خودرو مشخص نباشد؛ در حالی که بانک مرکزی طی ماه‌های گذشته تمام تلاش خود را صرف حاکم کردن نظم بر بازار ارز و کنترل حساب دخل و خرج ارزی کشور کرده است.

به نظر می‌رسد نگرانی عمده بانک مرکزی این بود که با مصوبه پیشین هیات وزیران مبنی بر اجازه ورود خودروهای خارجی بدون انتقال ارز عملا کنش تازه‌ای برای بی‌نظمی در بازار ارز بدل خواهد شد.

واقعیت هم این است که در چنین شرایطی تقاضا برای خرید ارز در بازارهای غیررسمی افزایش پیدا می‌کرد که می‌توانست باعث ایجاد التهاباتی تازه شود.

 به گزارش ایسنا، هیات وزیران در بند یک مصوبه ای که ۱۶ دی ماه برای ترخیص ۱۳ هزار دستگاه خودروی دپو شده در گمرکات تصویب کرده بود عملا اجازه ثبت سفارش بدون انتقال ارز این خودروهای وارداتی را داده بود.

انتهای پیام

خبرنگار: فرشاد بیرانوند
دبیر خبر: مریم طاووسی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۴:۱۶

با سلام .حذف چهار صفر بهترین فرصت طلایی را در تاریخ ایران در اختیار بانک مرکزی قرار داده است . که مانند کشور سوئد و غیره اسکناسهای موجود در دست مردم را در خزانه بانک مرکزی نگه دارد و امکانات فراهم بیاورد که بلای 90% تراکنش مالی و گردش مالی با کارت بانکی باشد . تا برای همیشه پدیده زشت رشوه . اختلاس . دزدی . شرارت از جامعه ایران پاک شود. ایا بانک مرکزی می تواند ؟

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۴:۴۹

در این هیات محترم وزیران یک نفر مسلط به رسم الخط فارسی و نحوه تقریر قوانین وجود ندارد که هنوز جوهر مصوبه خشک نشده برایش اصلاحیه تهیه نکنند!؟

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۴:۵۴

بابا خودروهای ثبت نامی فروردین سال 96 رو هنوز تحویل ندادین. دارین سر امسال که رسما اعلام شد ثبت سفارش و واردات ممنوعه چونه میزنید. اول به داد مردمی برسید که 2 ساله پولشون مونده

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۴:۵۵

احتمالا نفع یه عده تو این سه ماه مرداد تا دی هست که انقدر براشون مهم شده

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۶:۲۰

با سلام شما که میترسید چرا این سایت را راه اندازی کرده اید . چرا نظر مردم را نمیگویید. همش قلابی است. تولیدات داخل غیر ایمن ، گران ، در صف های قلابی و ساختگی انجام میشود فقط پول به این صنعت شارژ میشود و از طرف دیگر واردات را به شرکت های خاصی محول و مدیران نا کارامد بر کارخانجات داخلی حاکم و در رقابت کار نمیکنند ......

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۷ ۰۹:۵۱

اصلاحیه مزخرف و فقط در جهت وارد کرد خسارت به اقتصاد هست! آقایون پول رو دادیم کالارو خریدیم الان فقط میتونیم یا از کالا استفاده کنیم یا بندازیمش دور! حالا چیکار باید کرد؟ رییس بانک مرکزی میگه بندازیمش دور!! اینه تفکرات مسئولین ما که کشور وضعش اینه! اگه ترامپ بخواد کاریو که "بانک مرکزی" داره میکنه بکنه راهی جز حمله نظامی به گمرکات کشور نداره! حالا قضاوت کنین! به قول سعدی دشمن دانا که غم جان بود بهتر از آن دوست که نادان بود