• چهارشنبه / ۲۶ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97102614199
  • خبرنگار : 71448

امیدی که ناامید شد؛ ۶۰ هزار نفر از متقاضیان کنار کشیدند!

امیدی که ناامید شد؛ ۶۰ هزار نفر از متقاضیان کنار کشیدند!

افزایش قیمت مسکن در سال جاری، عدم افزایش سقف تسهیلات مسکن و به تبع آن کاهش قدرت تسهیلات برای خرید مسکن سبب شده ۶۰ هزار نفر از متقاضیان این تسهیلات ناامید شوند و طی این ۱۰ ماه از تقاضای خود برای دریافت تسهیلات انصراف دادند.

به‌ گزارش ‌ایسنا، نیاز به مسکن از نیازهای اولیه بشر برای زندگی است و دولت‌های بسیاری از کشورهای جهان تامین مسکن شهروندان خود را در اولویت کارهای اقتصادی خود قرار می‌دهند، این در حالی است که تامین مسکن در ایران نه تنها به عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های زوجین هنگام ازدواج است بلکه به طور کلی به بزرگ‌ترین دردسر برای افراد فاقد مسکن شخصی تبدیل شده است.

گرچه تعداد خانه‌های موجود در ایران برای ساکن کردن جمعیت کافی است، اما بسیاری از افراد در تامین مسکن با مشکل مواجهند و سختی‌های زیادی را برای آن تحمل می‌کنند.

تسهیلات برای خرید مسکن از جمله مهم‌ترین کمک‌هایی است که دولت ایران برای تامین مسکن به افراد می‌کند و بسیاری از مردم از این طریق توانسته‌اند منزل شخصی خود را بخرند. از سوی دیگر بسیاری از سازندگان نیز برای ساخت ساختمان‌های خود از تسهیلات بانک مسکن استفاده کرده‌اند.

سهم وام مسکن از قیمت خانه فقط ۲۰ درصد!

اما با رشد چشمگیر قیمت مسکن در ماه‌های اخیر شرایط به گونه‌ای شده که تسهیلات مسکن چندان دردی از متقاضیان دوا نمی‌کند، چراکه اکنون سهم تسهیلات مسکن از متوسط خرید یک منزل مسکونی در تهران فقط به حدود ۲۰ درصد رسیده است. از سوی دیگر قیمت منزل مسکونی در کشور با رشد چشمگیری همراه بوده و این افزایش قیمت در تهران بیش از سایر نقاط به چشم می‌خورد.

بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت منزل مسکونی در شهر تهران میانگین قیمت مسکن در آذرماه امسال ۹ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۹۱.۸ درصد افزایش یافته است.

امسال ۶۰ هزار نفر از متقاضیان وام مسکن انصراف دادند

همین موضوع سبب شده بسیاری از افراد از خرید منازل مسکونی یا استفاده از تسهیلات برای خرید مسکن منصرف شوند؛ به طوریکه بر اساس آمار مدیرعامل بانک مسکن تاکنون حدود ۶۰ هزار نفر از متقاضیان دریافت تسهیلات صندوق سپرده مسکن یکم از دریافت این تسهیلات انصراف داده‌اند که ۳۶ هزار فقره از آن فقط در ۱۰ ماه اخیر بوده است.

با این حال رحیمی انارکی گفته که با وجود این افزایش قیمت، به دلیل تمام شدن منابع صندوق سپرده مسکن یکم، امکان افزایش سقف تسهیلات وجود ندارد و تسهیلات فعلی نیز از محل وصول اقساط مسکن مهر پرداخت خواهد شد.

البته این هم گفته شده که بانک مسکن پیشنهاد افزایش منابع صندوق سپرده مسکن یکم را از محل صندوق توسعه ملی داده که هنوز این امر به نتیجه نرسیده است.

آنطور که از سوی رحیمی انارکی اعلام شده، بانک مسکن به دنبال ایجاد زنجیره‌ای اعتباری بین تولیدکنندگان مواد اولیه ساخت و ساز است که از این طریق بتواند قیمت تمام شده مسکن را کاهش دهد.

با توجه به اینکه بارها در دولت فعلی بر تامین مسکن مردم و به ویژه جوانان تاکید شده است، به نظر می‌رسد دولت در سال آینده سقف تسهیلات مسکن را افزایش دهد یا از طریق کاهش قیمت تمام شده مسکن، قدرت تسهیلات برای خرید مسکن را بیشتر کند؛ در غیر این صورت عملا تسهیلات مسکن تاثیر قابل توجهی بر قدرت خرید متقاضیان نخواهد داشت.

انتهای پیام

خبرنگار: پدرام صادقی
دبیر خبر: مریم طاووسی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۳:۱۹

وام مسکن فقط وقتی منطقی است که هفتاد تا نود درصد قیمت هر ملک را تامین نماید. اینکه بیایید و یک مبلغ ثابت وام، به همه در یک شهر بدهید در هیچ کجای دنیا کار عقلانی و اقتصادی نیست. اگر خانه ای یک میلیارد است و بانک آن را برای وثیقه بر می دارد باید حداقل هفتصد میلیون وام بدهد اگر خوب فکر کنید می بینید که خود بانک مسکن در این زمینه از همه کلاهبردارتر است. وام کم با سود زیاد و در ازای وثیقه سنگین می دهد. یعنی بانک مسکن حق ندارد خانه ای را که بیشتر از دویست و پنجاه میلیون تومان معامله شده به عنوان وثیقه برای وام صدو شصت میلیونی در رهن خودش ببرد. این ظلمی است که مردم غافل از علم اقتصاد به راحتی به آن تن داده اند

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۳:۲۴

افرین به شما با این برنامه ریزیتون با حقوق ماهی 1500 اجاره خونه بدیم ، قسط وام بدیم ، خرج خورد و خوراک بدیم و .... البته شما که مشکلی ندارین . این مشکل ما مردم عادیه با این وضعیت درامد و گرونی که تو 15 روز حقوق تموم میشه دیگه زندگی نمیشه کرد ،دیگه خرید خونه و ماشین و تفریح که بماند .تازه اگر این وسط درگیر بیماری نشیم که با این وضعیت اب و هوا و تغذیه و .... فقط خدا باید بهمون رحم کنه اگر این حقوق ماهی 1500 بخوای باهاش خونه بخری باید 40 سال جمع بشه تا تازه اون موقع بتونیم به قیمت امروز یه خونه 40 50 متری اونم یه جای داغون بخری شعار میدین که ..... فقط معلوم نیست چرا قیمت همه چی 2 3 برابر شده و هر روز هم در حال افزایشه البته بازم میگم شما که مشکلی ندارین . این مشکل ما مردم عادیه ادمین اگر انصاف داری چاپ کن

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۵:۰۶

تا نظارتی رو این مسکن نباشه همین هست که هست.وقتی یه نفر تا دیروز خونه نداشت یهو آپارتمان دار شده متری نهصد خریده الان متری سه میلیون میفروشه بر چه منطقی اینکارو انجام میده؟شب میخوابه صبح بیدار میشه میگه همه گذاشتن انقدر، منم میذارم وقتی به میانگین قیمت خونه مالیات بدن هیچوقت جرات اضافه کردن قیمت نمیوفتن

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۵:۱۴

وام مسکن برای کسانی هست که "شغلی با درآمد کافی و امنیت شغلی" داشته باشند چند درصد جوان ها همچین شغلی دارند؟