• یکشنبه / ۲۳ دی ۱۳۹۷ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97102312131
  • خبرنگار : 71282

فقط با پول نمی‌توان کاسبی کرد

چگونه با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان کسب‌وکار موفق بسازیم؟

چگونه با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان کسب‌وکار موفق بسازیم؟

مشاوران ارشد کارآفرینی به علاقمندان راه اندازی کسب و کار توصیه کردند که در صورت داشتن ایده‌های خلاقانه و نوآورانه به مشاغل مرتبط با گردشگری ورود کنند. به گفته آنها داشتن پول زیاد بدون مهارت منجر به ایجاد یک کسب و کار نخواهد شد.

به گزارش ایسنا، مسلم خانی ـ استاد دانشگاه و مشاور عالی کسب و کار در یک برنامه تلویزیونی مشاغل مرتبط با حوزه گردشگری در ایران را موفق و پر رونق دانست و گفت: به کسانی که در حوزه گردشگری ایده‌هایی به ذهنشان می‌رسد و یا طرح‌هایی دارند این نوید را می‌دهم که کسب و کار پر رونقی خواهند داشت.

وی ادامه داد: کشور ما در حوزه گردشگری جزو کشورهای برتر دنیا محسوب می‌شود و با توجه به آن که آثار تاریخی و جاذبه‌های اقلیمی و مردم شناسی فراوانی داریم پیشنهاد من این است که علاقمندان به راه اندازی کسب و کار به حوزه گردشگری ورود کنند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افراد برای شروع هر ایده‌ای که دارند ثبت کنند و برای این کار به سازمان میراث فرهنگی مراجعه کرده و ایده خود را به ثبت مالکیت معنوی برسانند.

خانی ادامه داد: دومین گام این است که از طریق فضای مجازی، جاذبه‌های فرهنگی را معرفی کنند؛ مثلا از جاذبه‌های زیبا و ویژگی های منحصر به فرد یک استان شروع کنند و به استانهای دیگر برسند و با بازخوردهایی که دریافت می‌کنند ایده خود را گسترش دهند.

این مشاور عالی کارآفرینی و کسب و کار، ایجاد خوشه‌های کسب و کار را در موفقیت کارآفرینان موثر دانست و گفت: در برخی کسب و کارها نظیر میناکاری روی سفال یا فرشبافی ممکن است نیروهای کار به دلیل گرانی مواد اولیه یا نبود مشتری و رکود کسب و کار بیکار شوند از این رو توصیه ما این است که از خوشه‌های کسب و کار در این حوزه استفاده کنند.

خانی گفت: در حال حاضر در لاله جین همدان، خوشه کسب و کار خوبی در حوزه کسب وکارهای مربوط به سفال شکل گرفته است که به عنوان مجموعه‌ای از کسب و کارهای به هم پیوسته‌ یک زنجیره تامین از مرحله تامین مواد اولیه و طراحی تا مرحله بازاریابی و فروش و خدمات پس از فروش را در برمی‌گیرد. اگر افراد بتوانند از الگوی خوشه یا زنجیره تامین استفاده کنند نه تنها استانداردهای محصولاتشان ارتقا می‌یابد بلکه زودتر شناخته شده و در بازار فروش موفق‌تر عمل می‌کنند.

با ۱۰۰ میلیون تومان و کمتر از آن می‌توانیم در هر جای ایران کسب و کار ایجاد کنیم به شرطی که مهارت لازم را داشته باشیم. به گفته این استاد دانشگاه، در صورتی که افراد بخواهند در قالب کسب و کار خانگی تولید داشته باشند، ‌ می‌توانند از مدل خوشه و زنجیره تامین استفاده کنند و با این مدل، قیمت تمام شده مواد اولیه خود را کاهش دهند و محصولاتشان را با کیفیت بهتر و برند برتر به بازار عرضه کنند. معتقدم با ایجاد زنجیره تامین، به سمت تولید محصولات متناسب با نیاز بازار و خواست مشتریان می‌رویم.

در ادامه این برنامه علی اکبر فرجادیان ـ کارآفرین و مشاور راه‌اندازی و توسعه کسب و کار نیز به علاقمندان ایجاد کسب و کار توصیه کرد: برای ایجاد شغل در حوزه صنایع دستی با تیم‌ها و گروه‌های حرفه‌ای وارد عمل شوند و پس از کسب تجربه و در صورت داشتن تمایل به کار در منزل، تجهیزات مورد نیاز را فراهم و در حوزه هنرهای دستی از بافت تابلو فرش در منزل آغاز کنند.

وی ایجاد کسب‌وکار با مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان را به شرط داشتن مهارت و تجربه امکانپذیر دانست و گفت: با رقم ۱۰۰ میلیون تومان و کمتر از آن می‌توانیم در هر جای ایران کسب و کار ایجاد کنیم به شرطی که مهارت لازم را داشته باشیم.

به گفته فرجادیان، اگر کاری را بلدیم و از میزان هزینه آن برای شروع کار اطلاع داریم می‌توانیم ایده خود را در قالب یک برنامه دقیق دنبال کنیم و بر اساس آن برآورد هزینه داشته باشیم.

این کارآفرین متذکر شد: مکان ایجاد آن هم بسته به نوع کسب وکار فرد می‌تواند در هر منطقه و شهری باشد بنابر این لزوما به صرف داشتن مقدار مشخصی سرمایه قادر به ایجاد یک کسب وکار نخواهیم بود. برای این کار باید نیازی در بازار شناسایی و راه حلی نوآورانه یا خلاقانه را برای رفع آن پیدا کنیم؛ سپس بر اساس طرح و ایده موردنظر به سمت ایجاد کسب و کار حرکت کنیم.

در بخش پایانی این برنامه وحید رجبلو، کارآفرین توان یابی که بیش از ۷ سال است وارد حوزه برنامه‌نویسی شده از استارت آپی سخن گفت که در حوزه کمک به معلولان راه اندازی کرده است. او گفت که از کار افتادگی ۹۸ درصدی و محدودیت‌های ظاهریش باعث نشده یک گوشه بنشیند بلکه تلاش خود را به کار گرفته و با عملی کردن فکرهایش اپلیکیشنی به نام توانیتو ایجاد کرده است.

به گفته رجبلو، ایده تاسیس استارت‌آپ به دلیل محدودیهای او در ذهنش شکل گرفته و سرانجام موفق شده پلت فرم یک کسب و کار نوپا را راه‌اندازی کند تا به افراد معلول، سالمندان و زنان باردار خدمات مورد نیازشان را ارائه دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۳ ۱۲:۴۲

سلام، با توجه به کاهش قدرت خرید مردم در داخل کسب و کارها باید صادراتشونو افزایش بدن تا صادرات تاثیرات خوب خودشو بر بازار بی جان و رمق داخلی بزاره، ولی بخاطر تحریم ها شرایط صادرات تقریبا غیرممکن شده مخصوصا پای تصفیه پول، خواهش میکنم با متصدیان و مسئولین این امر مصاحبه کنین و یک گزارش کامل بگیرین که بالاخره راهکار اصلی و شفاف صادرات برای من صادرکننده توی این شرایط صادراتی بشدت نامناسب چیه؟ واقعا متوجه نمیشم چرا دولت اقتصاد مملکتو ول کرده و اصلا بفکر نیست