پروانه مافی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مزایا و معایب استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی چندین دوره است که در مجلس مطرح میشود و در هر دوره بر روی آن بحث و بررسیهایی انجام شده و به شورای نگهبان رفته است و شورای نگهبان نیز به دلیل ایراداتی با آن موافقت نکرده است.
وی در ادامه اظهار کرد: در این دوره ما سعی کردیم ایراداتی که در طرحهای قبلی وجود داشته را برطرف کنیم و خوشبختانه طرح آماده شده هم در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها و هم در صحن علنی مجلس رای آورد. این طرح مخالفان و موافقانی دارد. عمده نظر مخالفان بر این است که طرح استانی شدن منجر می شود که ارتباط شهرستانهای کوچک که توسط نمایندگانشان با حاکمیت برقرار میشود، کمی کم رنگ شود.
وی در ادامه اظهار کرد: اما از نظر بنده فردی که نماینده استان میشود از آنجا که حتما در حوزه خود اشرافیت کامل دارد که می تواند حداکثر رای را کسب کند اتفاقا در تصیمیم گیریهای کلی بهتر میتواند برای مناطقی که از مرکز فاصله دارند، تصمیم بگیرد و مسائل مهم آن ها را حل و فصل کند.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: عمده نظر موافقان نیز بر این است که این طرح باعث میشود که شأن مجلس و کیفیت کار مجلس بالا رود و افرادی به مجلس راه یابند که چهرههای مشهوری بوده و مردم استان آنها را میشناسد. در حقیقت این طرح باعث میشود که مجلس، نمایندگان با کیفیتتری داشته باشد که به مسائل اساسی کشور بپردازند. در حقیقت نگاه موافقان بر این است که با این طرح جنبه ملی مجلس تقویت میشود و از پرداختن به مسائل جزئی کاسته می شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: بر اساس این طرح پرداختن به مسائل محلی بر دوش شوراها که همان پارلمان های محلی هستند، می رود. یعنی یک نظام مناسب شکل می گیرد و شوراها به مسائل محلی نظیر آب، برق، آسفالت و مسائل عمرانی و سایر مسائل می پردازند و نمایندگان استانی به عمده مسائل ملی و مشکلات کشور خواهند پرداخت.
مافی در ادامه اظهار کرد: امروز مردم هم انتظار حل سادهترین مشکلات در سطح شهرها را از نمایندگان دارند و هم پرداختن به بزرگ ترین و عالیترین تصمیماتی که در سطح کشور و بین الملل گرفته میشود، مورد انتظار مردم از نمایندگان است و این واقعا یک وظیفهای سنگین است. انجام این دو وظیفه با هم کار سختی است. در اکثر کشورهای دنیا نیز یک مجلس ملی و یک مجلس عوام وجود دارد که مجلس عوام به خواستههای مردم که مرتبط با زندگی روزمره و مشکلاتی محلی مردم است میپردازد و مجلس ملی نیز به مسائل ملی و مهم کشور می پردازد.
وی افزود: اما در مجلس امروزی ما هر دو وظیفه در کنار یکدیگر قرار گرفته و نمایندگان واقعا نمی توانند به هر دو وظیفه برسند. به عنوان مثال در شهری نظیر تهران با حدود ۱۰ میلیون جمعیت ۳۰ نماینده چگونه میتوانند هم به مشکلات محلی و هم به طرحهای ملی بپردازند؟ اصلیترین هدف طرح استانی شدن انتخابات جدا کردن این دو وظیفه از یکدیگر است.
این عضو هیئت رئیسه کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در ادامه تصریح کرد: به طور کلی بر اساس این طرح پرداختن به مسائل محلی بر دوش شوراها میرود که نگاه قانون اساسی نیز بر این است که شوراها به عنوان پارلمانهای محلی باید به امورات داخلی و مسائل محلی و روزمره مردم رسیدگی کند و مجلس نیز کار را در سطح ملی پیش ببرد.
وی در پایان گفت: این طرح رای خوبی را هم در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها و هم در صحن علنی مجلس به دست آورد، اما برای اصلاح جزئیاتی به کمیسیون بازگشت که ظرف یک هفته اصلاح خواهد شد و به صحن میآید.
انتهای پیام
نظرات