به گزارش ایسنا، هوشنگ عشایری در جلسه ستادبازآفرینی شهری استان که به ریاست استاندار اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: براساس قانون برنامه ششم توسعه باید سالانه ۲۷۰ محله در کشور بازآفرینی شود.
وی با اشاره به اینکه در برنامه ملی تدوین شده، بازآفرینی شهری در سه بخش "نوسازی و مقاوم سازی مسکن"، "توسعه خدمات روبنایی و زیربنایی" و "نرم افزاری " انجام می شود، افزود: در اجرای این برنامه ها دولت ۳۱ درصد، شهرداری ها ۲۹ درصد و بخش خصوصی ۴۰ درصد سهم دارند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: باوجودی که ادبیاتی به عنوان تحمیل منابع وجود ندارد، اما لازم است در جریان بازآفرینی شهری ۱۲۵۰ میلیارد تومان هزینه شود که ۴۷۰ میلیارد تومان سهم دولت، ۲۸۰ میلیارد تومان سهم شهرداریها و ۵۰۰ میلیارد تومان سهم بخش خصوصی است.
وی ادامه داد: برای احیای بافت های فرسوده با دستور رهبر معظم انقلاب حدود ۶۰ هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده که ۴۰ هزار میلیارد ریال آن سهم شرکت بازآفرینی شهری است.
عشایری تصریح کرد: از این میزان سه هزار میلیارد ریال سهم استان اصفهان است که جذب این اعتبار تابع پیشرفت فعالیت پروژه هاست و در پنج قسط ۲۰ درصد پرداخت خواهد شد.
وی اظهار کرد: ۴۶ درصد سه هزار میلیارد ریال یاد شده نیز برای ساخت مسکن و ۵۴ درصد آن برای تامین امکانات زیرساختی مورد نیاز مسکن از جمله راه، مدرسه و سایر امکانات در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی به ماده ۶ قانون ساماندهی عرضه و تولید مسکن اشاره کرد و گفت: طبق این قانون اگر زمین های دولتی در بافت های فرسوده قرار گرفته باشند برای واگذاری به شرکت های انبوه سازی باید در اختیار شرکت بازآفرینی شهری قرار گیرد.
وی تصریح کرد: زمین های دولتی که در بافت های فرسوده قرار گرفته اند باید در سریع ترین زمان ممکن تعیین تکلیف شود تا پس از طی فرآیند قانونی در اختیار شرکت بازآفرینی شهری قرار گیرند.
عشایری به مشکلات زمین های بدون سند واقع شده در بافت های فرسوده اشاره کرد و گفت: طبق قانون کمیتهای سه نفره متشکل از مدیران کل ادارات ثبت اسناد، مسکن و شهرسازی استان و یک نفر قاضی دادگستری برای این نوع زمین ها تصمیم گیری می کند و در این زمینه حکم قاضی لازم الاجرا است.
استاندار اصفهان نیز در این نشست گفت: این استان نسبت به شاخصهای کشوری نه تنها بالاتر نیست بلکه عقب ماندگی هم دارد که نمونه بارز آن احیای بافت های فرسوده است.
عباس رضایی اظهار کرد: بازآفرینی شهرها و احیای بافت های فرسوده یکی از سیاست های جدی دولت است و به دستور رئیس جمهوری تسهیلات خوبی برای این منظور در نظر گرفته شده است و قرار است استان اصفهان از این تسهیلات برای احیای بافت فرسوده شهرها استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح حدود ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار بانک مسکن قرار گرفت، گفت: پروژه های مربوط به بافت های فرسوده جمع بندی و به استانداری اعلام شود تا بتوانیم از اعتبارات مربوط به صندوق توسعه ملی که برای این منظور اختصاص یافته است، استفاده کنیم و سرپرستی بانک مسکن در استان موظف است که در اسرع وقت نحوه مراجعه مردم برای استفاده از این تسهیلات را بر اساس قانون و آیین نامه مربوطه مشخص کند تا هریک از متقاضیان با آگاهی کامل و با سهولت بتوانند وام خود را دریافت کنند.
انتهای پیام
نظرات