به گزارش ایسنا، مایکل کوریگ، دیپلمات سابق کانادایی پس از کنارهگیری از همکاری با اندیشکده "گروه بینالمللی بحران"، ۱۰ دسامبر در چین بازداشت شد.
پکن مایکل کوریگ، دیپلمات سابق کانادایی و مایکل اسپیور تاجر را که دو شهروند کانادایی هستند، به اتهام مبادرت به انجام اقداماتی که "امنیت چین را به خطر میاندازد"، بازداشت کرده است. چین این اصطلاح را در موارد اتهام جاسوسی استفاده میکند.
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا در خصوص این بازداشتها اظهار کرد: مایه تاسف است که چین به طور خودسرانه و ناعادلانه این دو شهروند کانادایی را بازداشت کرده و در واقع در یکی از این پروندهها مصونیت دیپلماتیک را نقض کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، احتمال میرود که بازداشت این دو کانادایی به دستگیری منگ وانژو، معاون رئیس شرکت هوآوی به درخواست آمریکا در کانادا مرتبط باشد. این مقام شرکت هوآوی به نقض تحریمها علیه ایران متهم شده است.
نخست وزیر کانادا افزود: ما و مقامات چینی و دیگر شرکایمان در سراسر جهان بر لزوم احترام به حاکمیت قانون و استقلال روندهای قضایی کشورها توافق داریم؛ همچون کاری که کانادا کرده است.
این نخستین اظهار نظر علنی درباره وضعیت کوریگ است. مقامات پیش از این گفته بودند که او شغل دولتی خود را بدون دریافت حقوق ترک کرده است.
بر اساس کنوانسیون وین درباره روابط سیاسی، افرادی که دارای پاسپورت دیپلماتیک هستند، در خارج از کشور خود شامل مصونیت میشوند. از این رو اظهارات ترودو حاکی از آن است که کوریگ در یک مرخصی با حقوق به سر میبرده و از پاسپورت دیپلماتیک خود استفاده کرده است. در صورتی اجازه استفاده از این پاسپورت از سوی وزارت خارجه کانادا برای او صادر شده باشد، احتمال چنین اقدامی ممکن است.
اوتاوا خواستار آزادی فوری این دو شهروند کانادایی شده و استرالیا، انگلیس، فرانسه، آلمان، اتحادیه اروپا و آمریکا نیز از این درخواست حمایت کردهاند.
هلند، لیتوانی و ایتونی نیز هفته گذشته پشتیبانی خود را از درخواست آزادی این دو کانادایی بازداشت شده در چین ابراز کردند.
سفیر چین هفته گذشته در کانادا در نامهای به یک روزنامه کانادایی، اوتاوا و متحدانش را به اعمال "معیار دوگانه" در برخورد با بازداشت کوریگ و اسپیور و دستگیری منگ متهم کرد و این رفتار را به "خودخواهی غربی و برتری پنداری نژاد سفید" نسبت داد.
انتهای پیام
نظرات