دکتر رضا درویش زاده عضو هئیت علمی دانشگاه ارومیه در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اصلاح توتون و تولید آفتابگردان مقاوم به شوری در قالب یک طرح پژوهشی در دانشگاه ارومیه انجام شده، اظهار کرد: یکی از کارهای شاخصی که در حوزه فعالیتهای پژوهشی انجام دادم اصلاح توتون و آفتابگردان مقاوم به شوری خشکی است که این طرح به عنوان یک تقاضا از بیرون برای دانشگاه ارومیه ارسال و در مدت حدود هشت سال بررسی شده و در نهایت به نتیجه موفقیت آمیزی رسید.
وی در ادامه تصریح کرد: به اعتقاد من پژوهش در دانشگاهها باید به صورت متمرکز صورت بگیرد و بر اساس آن بتوانیم گروه های پژوهشی تشکیل دهیم تا به صورت متمرکز بر روی موضوعات خاصی که مشکل اساسی کشور هستند، کار کنند. این در حالی است که متاسفانه در اغلب موارد پراکنده کاری های زیادی در حوزه فعالیتهای پژوهشی انجام میگیرد، چنان که مسولان نیز اذعان میکنند انجام این نوع پژوهشها نمیتواند گرهای از مشکلات کشور باز کند.
این پژوهشگر نمونه کشوری همچنین به دلایل غیرکابردی بودن اغلب پژوهشها در کشوراشاره کرد و گفت: با توجه به این که شاخصهای ارزیابی اساتید در دانشگاهها بیشتر براساس مقاله صورت میگیرد در نتیجه اعضای هئیت علمی ترجیح می دهند به سمت نوشتن مقالات غیرکاربردی حرکت کنند. امیدواریم با اصلاح این ساختارها جهتدهی برای انجام تحقیقات کاربردی در مراکز عملی ما فراهم شود.
انتهای پیام
نظرات