• سه‌شنبه / ۱۸ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97101809705
  • خبرنگار : 71467

نحوه توزیع ۶۲ هزار میلیارد بین طرح‌های عمرانی

نحوه توزیع ۶۲ هزار میلیارد بین طرح‌های عمرانی

شرایط خاص منابع در بودجه سال آینده موجب شد منابع پیش‌بینی شده برای پروژه‌ها و طرح‌ها در قالب بودجه‌های عمرانی تغییری با میزان بودجه امسال نداشته باشد و در حد ۶۲ هزار میلیارد تومان باقی بماند؛ این رقم نیز قرار است مانند چند سال اخیر با اولویت‌بندی و با رویکرد تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام اختصاص پیدا کند.

به گزارش ایسنا، طی سالیان گذشته آنقدر طرح‌های عمرانی گاها بدون برنامه مشخصی کلید خورده که در گذر زمان و در نبود منابع کافی برای تکمیل آنها، تعدادشان را به حدود ۸۵ هزار مورد رسانده است. برخی از این طرح‌ها آنقدر قدیمی هستند که می‌توان در بین بندها و ردیف‌های بودجه پروژه‌های مربوط به دهه ۱۳۶۰ را نیز پیدا کرد.

در حالی در گذر زمان با تغییرات تورم و افزایش هزینه‌ها، منابع لازم برای تکمیل پروژه‌های موجود نیز رشد کرده که آخرین برآوردهای سازمان برنامه و بودجه نشان می‌دهد برای تکمیل طرح‌های موجود باید حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه کرد؛ این رقم در واقع بیش از کل بودجه عمومی یکسال دولت است که کل کشور را با آن اداره می‌کند و در این حالت توان تامین مالی یکجا برای پروژه‌ها وجود ندارد.

از این رو طی سال‌های اخیر دولت دست به اولویت‌بندی پروژه‌ها برای اختصاص بودجه عمرانی کرد و هر ساله تعدادی را بر اساس میزان پیشرفت در لیست دریافت‌کنندگان بودجه عمرانی قرار می‌دهد. البته از سال گذشته تاکید بر مشارکت بخش خصوصی نیز برای مشارکت در تکمیل پروژه بوده است.

در سال جاری حدود ۶۲ هزار میلیارد تومان برای پروژه‌های عمرانی مصوب شد و این رقم برای سال آینده تغییری نکرده و در لایحه‌ای که دولت به مجلس برده رقم بودجه‌های عمرانی در حد ۶۲ هزار میلیاردتومان است و باید مابقی نیاز این بخش با مشارکت سایر بخش‌ها از جمله بخش خصوصی تامین شود.

بررسی نحوه توزیع منابع عمرانی در سال آینده نشان می‌دهد که از کل ۶۲ هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی، طرح‌های فصل حمل و نقل با اعتبار ۷۱۲۱ میلیارد تومان بیشترین سهم را دارد و بعد از آن منابع آب با  ۴۱۴۶ میلیارد تومان، ارتباطات و فناوری اطلاعات با ۳۰۴۱ میلیارد تومان، کشاورزی با  ۲۰۶۸ میلیارد تومان و آموزش و پرورش عمومی با ۱۹۸۱  میلیارد تومان در رده‌های بعدی قرار دارند.

از اعتبارات عمرانی سال ۱۳۹۸ حدود ۱۱۵۴ میلیارد تومان برای ۱۶۷ طرح خاتمه‌یافتنی پیش‌بینی شده است. این در حالی است که در بین آنها اعتبار طرح‌های خاتمه‌یافتنی حمل و نقل با رشد ۴۶ درصدی از ۲۴۰ میلیارد به ۳۵۰ میلیارد تومان افزایش دارد. برآوردها این گونه است که با اعتبار موجود در این بخش احداث و بهره برداری از حداقل ۱۰۰۰ کیلومتر انواع راه و بهره برداری از حداقل ۳۳۲ کیلومتر راه آهن محقق شود.

با اولویت‌بندی انجام شده برای اختصاص منابع به منظور تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام پیش‌بینی بر این است که در حوزه آب نیز با اختصاص اعتبار حدود ۵۳۲ میلیارد تومانی ۲۳ طرح نیمه تمام در سال آینده تکمیل و به بهره‌برداری برسد.      

همچنین اعتبار و سازوکارهایی برای تکمیل خدمات زیربنایی اولیه برای ۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر و تحویل ۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر در سال ۱۳۹۸ و ادامه نوسازی و بازسازی ۴۸۶ محله در بخش بازآفرینی بافت ناکارآمد شهری از طریق تامین اعتبار برای کمک بلاعوض برای تملک اراضی و تامین خدمات زیربنایی و روبنایی و پیش‌بینی وجوه اداره شده برای اعطای تسهیلات ودیعه اسکان موقت نیز در لایحه بودجه ۱۳۹۸ پیش‌بینی شده است.

اولویت طرح‌های فصل آب و فاضلاب و تکمیل پروژه‌های تبدیل پسماد به انرژی و در مجموع پیش‌بینی اعتبار لازم برای خاتمه ۲۳ طرح در بخش آب و فاضلاب، از دیگر سیاست‌های بودجه ۱۳۹۸ برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha