• یکشنبه / ۱۶ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97101608382
  • خبرنگار : 71607

ماموریت ماه‌نورد "چانگ ای ۴" آغاز شد

ماموریت ماه‌نورد "چانگ ای ۴" آغاز شد

پس از فرود موفقیت آمیز فضاپیمای "چانگ ای ۴ "(Chang'e ۴) چین بر سطح سمت پنهان ماه، "سطح نشین"(rover) این فضاپیما از آن جدا شد و بررسی‌های خود را آغاز کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، سازمان ملی فضایی چین گفت که تمام سیستم‌ها بکار گرفته شده تا فضاپیما و سطح نورد آن از تجهیزات مشاهدات خود پس از اولین فرود در سمت پنهان ماه استفاده کنند.

آژانس فضایی چین اواخر روز جمعه در وبسایت خود اعلام کرد که سطح نورد "Jade Rabbit ۲" فضاپیمای "چانگ ای ۴" موفق به ایجاد یک لینک انتقال دیجیتال با یک ماهواره بازبخش شده است که اطلاعات را به مرکز کنترل پکن ارسال می‌کند.

سطح‌نورد(rover) فضاپیما یا بخشی از آن را می‌گویند که می‌تواند پس از فرود بر سطح جسمی آسمانی، مانند سیاره یا ماه یا سیارک، حرکت کند و به‌صورت خودکار یا با هدایت فضانوردان به کاوش بپردازد. سطح‌نوردی که مخصوص کاوش در سطح مریخ باشد مریخ‌نورد و سطح‌نوردی که مخصوص کاوش در سطح ماه است را ماه‌نورد می‌گویند.

رادار  و دوربین پانوراما سطح نورد فعال شده است و به طور معمول کار می‌کنند. یک عکس منتشر شده از سوی آژانس فضایی نشان داد که این سطح نورد در نزدیکی مکانی که فضاپیمای "چانگ ای ۴ "(Chang'e ۴) روز پنجشنبه فرود آمد، قرار دارد.

سازمان ملی فضایی فضایی چین گفت: پس از ارسال سطح نشین، فضاپیما سه آنتن رادیویی با بسامد پایین ۵ متری(۱۶ پایی) را فعال کرد. فضاپیمای "چانگ ای ۴" همچنین تصاویری را که با دوربین توپوگرافی گرفته شده را ارسال کرد.

پژوهشگران امیدوارند که مشاهدات کیهانی این آنتن رادیویی با بسامد پایین فرکانس پایین از سمت پنهان ماه که سیگنال‌های رادیویی از زمین توسط ماه مسدود می‌شوند، به دانشمندان در درک بهتر روزهای نخست تشکیل منظومه شمسی و تولد نخستین ستارگان کمک کند.

"آوی لوئب"(Avi Loeb) اخترشناس "دانشگاه هاروارد"، خاطرنشان کرد که "ماهواره بازبخش"(relay satellite) که نیاز به ارسال اطلاعات از سمت پنهان ماه دارد، به آسمان آسیب می‌رسانند و سبب آلوده شدن آسمان می‌گردند.

وی گفت: سمت پنهان ماه برای مطالعه نجومی بسیار خوب است اما تا زمانیکه مداخلات رادیویی در کار نباشد. تاکنون سمت پنهان ماه چندین بار مورد رصد قرار گرفته است، اما هرگز تمام سطح آن مورد بررسی قرار نگرفته است. نکته قابل توجه این است که تنها اسم این منطقه سمت پنهان ماه است و این منطقه می‌تواند بسته به زمان روز، تاریک یا روشن باشد.

"چانگ‌ای ۴"

کاوشگر "چانگ‌ای-۴ "(Chang'e-۴) روز چهارشنبه ساعت ۸ شب به وقت منطقه زمانی شرقی و ۱ بامداد پنجشنبه به وقت ساعت هماهنگ جهانی و ۹ صبح به وقت پکن بر سمت پنهان ماه فرود آمد. سَمت پنهان ماه نیم‌کره‌ای از کرهٔ ماه است که به‌ طور دائمی از کره زمین روی‌ گردان است. سمت پنهان ماه نخستین بار در سال ۱۹۵۹ توسط کاوشگر لونا ۳ شوروی عکسبرداری شد و نخستین رویت مستقیم با چشم انسان در سال ۱۹۶۸ و در جریان مأموریت آپولو ۸ صورت گرفت.

این کاوشگر در حوضه قطب جنوب-آیتکن و منطقه"Von Karman crater" فرود آمد.

این دهانه بسیار عمیق است و با این وجود این کاوشگر می‌تواند اطلاعات مهمی از سنگ‌های آنجا را در اختیار دانشمندان قرار دهد.

کاوشگر "چانگ‌ای-۴" سوار بر موشک "لانگ مارچ ۳بی"(Long March ۳B) از مرکز پرتاب ماهواره "شیچانگ"(Xichang) پرتاب شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha