به گزارش ایسنا، نشریه آلبانیایی« گزتا ایمپکت» در یک نشست اینترنتی با حضور سه تن از کارشناسان و تحلیل گران آلبانی، به بررسی وضعیت گروهک تروریستی منافقین و حضور چند ساله این گروهک در آلبانی پرداخت.
این برنامه که محوریت آن درباره اخراج تعدادی از دیپلماتهای ایرانی از آلبانی در روزهای اخیر بوده است، سیاستمداران آلبانی را افرادی ترسو معرفی کرد که چارهای جز اطاعت از آمریکا ندارند.
در این برنامه خانم «مگینا بالا» حقوقدان آلبانیایی و مجری کارشناس برنامه با توصیف منافقین به تروریست، از تبدیل شدن آلبانی به افغانستان دوم با وجود این گروه تروریستی ابراز نگرانی کرد.
«جرجی تاناسی» روزنامهنگار تحقیقی نیز در این برنامه گفت: تصمیم اخراج سفیر ایران یک تصمیم آمریکایی بود که هیچ سودی برای آلبانی ندارد. ادی راما نخست وزیر، به دنبال گرفتن موافقت ترامپ برای دیدار و کمک به اوست.
جرجی تاناسی پژوهشگر سیاسی که مطالعات خود درباره گروهک منافقین را از چند سال قبل شروع کرده است در ادامه سخنان خود میگوید: این گروه اقدام به تشکیل دولتی در یک ایالت آلبانی کرده است. آنها موفق به کنترل پلیس و مرزها و انجام برنامههای غیرقانونی در آلبانی شدهاند در حالیکه دولت آلبانی مانند ابلهها در مقابل این گروه تروریستی بیمار رفتار میکند.
تاناسی با اشاره به دیدار اخیر خود از ایران گفت: در ایران دیدم که چگونه دولت در خدمت شهروندان است. دموکراسی و انسانیت آنها بیش از دولت حاکم ادی راما (نخست وزیر آلبانی) است.
به گزارش پایگاه خبری هابیلیان، «اولسی یازجی»، تحلیل گر سیاسی و استاد دانشگاه کارشناس دیگر برنامه که پیش از این درباره خطر حضور منافقین در آلبانی مطالبی را در رسانه های بین المللی منتشر کرده بود ، اظهار کرد که منافقین از اردوگاه خود در آلبانی اخبار دروغی را مانند تلاش ایران برای ارتکاب اقدامات تروریستی در اروپا و آلبانی منتشر میکنند.
یازجی در ادامه میگوید: این سازمان با اهداف انسان دوستانه در آلبانی پذیرفته شد اما در حال حاضر سیاست خارجی کشور را در اختیار گرفته است. این مجموعه از افراد و رهبرشان مریم رجوی در ابتدا با گریه و التماس به دنبال سرپناه و کمکی برای خود بودند اما اکنون به گونهای رفتار میکنند که گویی همه کاره آلبانی هستند.
وی در ادامه گفت: مجاهدین خلق از پایگاه شبه نظامی خود در آلبانی نشان داد که اقدام به پخش اخبار دروغین و تحریک به اقدام علیه ایران میکند. گروهی که سابقه قتل و ترور دارد مسخره است که ادعای اپوزیسیون بودن کند. مردم ایران نیز این گروه را یک گروه مخالف سیاسی نمیدانند زیرا ایران کشور دموکراتیک است و احزاب زیادی در ساختار سیاسی آن حضور و مشارکت دارند.
یازجی در ادامه سخنان خود به دخالتهای منافقین در امور داخلی آلبانی اشاره میکند و میگوید: این گروه حتی شروع به دخالت در مسائل داخلی آلبانی کرده است. آنها از دولت ادی راما هم به آمریکاییها شکایت کردهاند. این موضوع میتواند موقعیت آنها را به عنوان اپوزیسیون در آلبانی به خطر اندازد.
مجری این برنامه در جمعبندی نهایی اظهارات کارشناسان گفت: آلبانی متحمل مشکلات فراوانی از ناحیه حضور و اسکان تروریستهای ایرانی در کشور شده است و این گروه یک تهدید علیه امنیت، ثبات آلبانی و اروپا است .
انتهای پیام
نظرات