• یکشنبه / ۱۶ دی ۱۳۹۷ / ۰۲:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97101507794
  • خبرنگار : 71049

/مهم‌ترین چالش سیاست خارجی ایران درسال 2019/

ابوالفتح: نحوه تعامل با آمریکا و اروپا چالش‌های ایران در 2019 است

ابوالفتح: نحوه تعامل با آمریکا و اروپا چالش‌های ایران در 2019 است

یک کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: نحوه مواجهه ایران با آمریکا و تعامل با اروپا چنانچه نتوانند از برجام دفاع کنند از جمله چالش‌های سیاست خارجی ایران در 2019 است.

امیرعلی ابوالفتح در گفت‌وگو با ایسنا، درباره چالش‌های ایران در حوزه سیاست خارجی در 2019  اظهار کرد: در سطح بین‌الملل نحوه مواجهه با ایالات متحده اصلی‌ترین چالش ایران است. آمریکا عزمش را جزم کرده است که تحریم‌ها علیه ایران را تا حدی افزایش دهد که به تغییر رفتار ایران منجر شود و حتی در این چارچوب تغییر رژیم ایران را مدنظر دارد.

وی با اشاره به پایان مهلت شش ماهه که آمریکا به برخی کشورهای خریدار نفت ایران داده است و در تیرماه این مهلت تمام می شود گفت: پیش بینی‌ می‌شود که میزان فروش نفت ایران به یک میلیون بشکه در روز برسد  از این رو چالش دیگر ایران در رابطه با اروپاست که در نهایت می‌توانند هزینه ایستادگی در برابر آمریکا در بحث برجام را بدهند یا خیر. اگر این اتفاق رخ ندهد و ایران نتواند به تامین منافعش از فروش نفت دست یابد روابط ایران و اروپا وخیم خواهد شد.

این کارشناس مسایل بین‌الملل اظهار کرد: در حوزه منطقه اما اصلی‌ترین چالش نظم جدیدی است که آمریکا آن را در نظر دارد و این کار را با واگذاری بخشی از مسئولیت‌ها در منطقه به متحدانش از جمله عربستان و ترکیه می‌خواهد انجام دهد اما این کار به توازن قوا در منطقه آسیب می‌زند و تهدیدهایی را ایجاد می‌کند. ممکن است آمریکا در سوریه بخواهد دست ترکیه را بازبگذارد و این مساله تنش‌هایی را ایجاد می‌کند.

ابوالفتح ادامه داد: موضوع افغانستان از مسایل دیگری است که در سال 2019 بحث برانگیز است. به نظر آمریکا تلاش دارد سهمی از قدرت را در افغانستان به طالبان بسپارد که این مساله می‌تواند به بازگشت گروه‌های تندرو منجر شود علاوه بر این تعریف رابطه ایران با عربستان از دیگر چالش‌های ایران در سال 2019 است.

وی درباره تصمیم ترامپ برای خروج نیروهای نظامی‌اش از سوریه اظهار کرد: دولت آمریکا نه لزوما شخص ترامپ نسبت به خروج نیروهای نظامی این کشور از خاک سوریه جدی هستند اما بر سر زمان و نحوه خروج اختلاف نظر وجود دارد. اما به طور کلی حتی اگر نیروهای نظامی آمریکا از سوریه خارج شوند چندان معادله در منطقه تغییر نمی‌کند چرا که نیروهای آمریکایی در نهایت به پایگاه‌های دیگر آمریکا در منطقه از جمله در عراق منتقل خواهند شد علاوه بر این آمریکا به قدر کافی در منطقه نیرو دارد و کاهش تعدادی از آنها چندان تاثیری در آرایش سیاسی و نظامی منطقه ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha