• جمعه / ۱۴ دی ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97101407377
  • خبرنگار : 71604

کاهش هزینه تصویربراری ماهواره‌ای با نانوماهواره‌ها

کاهش هزینه تصویربراری ماهواره‌ای با نانوماهواره‌ها

یک گروه پژوهشی، نوعی سیستم تصویربرداری مبتنی بر نانوماهواره‌ها ابداع کرده‌اند که می‌تواند تصویربرداری ماهواره‌ای را با هزینه بسیار کمتری انجام دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از یورک‌الرت، پژوهشگران، یک سیستم جدید تصویربرداری ماهواره‌ای ابداع کرده‌اند که می‌تواند تصویربرداری دوربین‌های فضایی و حتی تلسکوپ‌های زمینی را متحول کند.

این سیستم در صورت موفقیت، می‌تواند هزینه‌ اکتشافات فضایی، ستاره‌شناسی، عکس‌برداری هوایی و فعالیت‌های دیگر این حوزه را تا حد زیادی کاهش دهد.

وضوح تصویر در تلسکوپ‌های فضایی یا زمینی، اغلب محدود به دیافراگم سیستم‌های نوری است. پژوهشگران با این ابداع نشان دادند نانوماهواره‌هایی در ابعاد جعبه‌های شیر می‌توانند تصاویری تهیه کنند که وضوح سیستم‌هایی با چارچوب کامل، مبتنی بر لنز یا آینه مقعر را دارند که در تلسکوپ‌های کنونی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این سیستم تصویربرداری جدید، از دو ماهواره موازی تشکیل شده که الگوهای نوری را از صحنه مورد نظر دریافت می‌کنند. نور منعکس شده از دو ماهواره، به یک حسگر تصویر که در ماهواره سوم قرار گرفته منتقل می‌شود. سپس، مجموعه‌ای از کل الگوهی نوری پردازش می‌شوند تا تصویر کامل و با کیفیتی از صحنه مورد نظر ارائه دهند. برای ارائه تصویر سه‌بعدی از صحنه، نور منعکس شده تنظیم می‌شود و مورد پردازش دیجیتالی قرار می‌گیرد.

پژوهشگران باور دارند فرضیات پیشین در مورد عکسبرداری در طیف بالا، نادرست هستند. به گفته پژوهشگران، برای به دست آوردن تصاویر باکیفیت، تنها بخش کوچکی از یک تلسکوپ مورد نیاز است و حتی با میزان کمی از دیافراگم  لنز می‌توان تصاویری با کیفیت مشابه دیافراگم کامل سیستم‌های تصویربرداری مبتنی بر آینه یا لنز به دست آورد. به علاوه با این کار، امکان صرفه‌جویی در هزینه، زمان و مواد اولیه تا حدود زیادی فراهم می‌شود.

این گروه پژوهشی برای نشان دادن قابلیت‌های سیستم خود، یک مدل آزمایشگاهی کوچک ساخته‌اند تا از عهده بررسی وضوح تصویر و مقایسه آنها با تصاویر لنزهای کامل برآیند.

مقاله مربوط به این پژوهش، در مجله " Optica" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha