• سه‌شنبه / ۱۱ دی ۱۳۹۷ / ۰۷:۱۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97101105617
  • خبرنگار : 71263

با پایین ماندن قیمت نفت اتفاق خواهد افتاد

افزایش بار بدهی شرکت‌های انرژی عربی در سال آینده

افزایش بار بدهی شرکت‌های انرژی عربی در سال آینده

انتظار می‌رود شرکت‌های انرژی منطقه خلیج فارس در سال ۲۰۱۹ به منظور تامین مالی طرحهای توسعه استقراض بیشتری داشته باشند.

به گزارش ایسنا، رئری فایفی، اقتصاددان ارشد در شرکت MENA Advisors در این باره به بلومبرگ گفت: قیمت‌های بالاتر نفت از فشار روی بودجه دولتهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در سال ۲۰۱۸ کاست و به آنها اجازه داد فعالیتهایشان را بدون نیاز به وام و استقراض تامین کنند. این رویکرد متفاوت با سال ۲۰۱۷ بود که قیمت‌های پایین نفت باعث شده بود شرکت‌های انرژی به استقراض بی‌سابقه‌ای دست بزنند.

این اتفاق ممکن است در سال ۲۰۱۹ نیز تکرار شود. میانگین قیمت نفت در سال ۲۰۱۸ به بالاترین حد در چهار سال گذشته رسید اما سال ۲۰۱۸ را با عملکرد منفی به پایان برد. قیمت نفت برنت که شاخص قیمت جهانی است حدود ۳۵ درصد از اکتبر کاهش یافت و شرکت‌های انرژی منطقه ممکن است روند استقراض خود را دوباره تسریع کنند.

اشلی کلتی، تحلیلگر نفت و گاز در شرکت "کانتور فیتزجرالد" در این باره گفت: شرکت‌های انرژی بدنبال استقراض بیشتری خواهند بود زیرا پروژه‌ها باید تامین مالی شوند و ذخایر نفت دوباره تجدید شوند.

شرکت‌های دولتی در امارات متحده عربی، عمان و بحرین در سال ۲۰۱۸ به وام و اوراق قرضه تکیه کردند به طوری که شرکت‌های انرژی اماراتی بیش از ۹ میلیارد دلار استقراض کردند. شرکت نفت عربستان سعودی به تنهایی ۱۵۰ میلیون دلار از طریق یکی از زیرمجموعه‌های خود استقراض کرد که پایین‌ترین میزان از سال ۲۰۱۴ بود.

عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است در سال ۲۰۱۸ حضور پررنگی در بازار استقراض نداشت، اما شرکت نفتی دولتی این کشور ممکن است در سال ۲۰۱۹ اوراق قرضه صادر کرده و وام بگیرد تا یک توافق بزرگ را تامین کند. شرکت آرامکو سرگرم بررسی مجموعه‌ای از گزینه‌ها برای تامین ۸۰ میلیارد دلار مورد نیاز برای خرید سهم عمده در شرکت پتروشیمی سابیک است.

با وجود این که عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت که از اعضای بزرگ اوپک هستند، تولیدشان را به منظور تقویت قیمت‌ها محدود خواهند کرد اما توسعه همچنان مورد توجه شرکت‌های انرژی شورای همکاری خلیج فارس باقی مانده است. تولیدکنندگان نفت و گاز در این کشورها قصد دارند ظرف یک دهه آینده بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار روی پروژه‌های انرژی هزینه کنند.

شرکت ملی نفت ابوظبی که بیش از نیمی از اوراق قرضه به فروش رفته در امارات در سال ۲۰۱۸ را صادر کرده است، قصد دارد ظرفیت تولید نفت خود را از سقف ۳.۵ میلیون بشکه در روز فعلی به ۴ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۱ افزایش دهد و ۱۳۲ میلیارد دلار ظرف پنج سال آینده روی پروژه‌ها صرف خواهد کرد؛ در نتیجه ممکن است بیش از هر شرکت دیگری استقراض کند.

شرکت‌های انرژی عمان در سال ۲۰۱۸ رکورد بالایی اوراق قرضه استقراض کردند. بزرگترین تولیدکننده عربی غیرعضو اوپک ۴.۶ میلیارد دلار وام پروژه برای تامین مالی ساخت یک پالایشگاه در دقم گرفت و شرکت گاز عمان ۱.۱ میلیارد دلار برای تامین مخارج خود استقراض کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha