• شنبه / ۸ دی ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 97100804067
  • خبرنگار : 71089

پایگاه‌های جدید در عراق، راهکار آمریکا برای کاهش تاثیر خروج از سوریه

پایگاه‌های جدید در عراق، راهکار آمریکا برای کاهش تاثیر خروج از سوریه

تحلیلگران و کارشناسان بر این باورند که واشنگتن به دنبال تاسیس پایگاه‌هایی جدید در عراق برای کاهش اثرات تصمیم خروج نیروهای آمریکایی از سوریه برای شرکایش است.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی نوشت: در 19 دسامبر کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا تمام 2000 سرباز مستقر در سوریه را در طول 60 تا 100 روز خارج می‌کند. یک روز پس از انتشار این خبر جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا استعفا داد.

روز چهارشنبه رسانه‌ها به نقل از مقامات عراقی گزارش دادند که ارتش آمریکا به دنبال تاسیس دو پایگاه جدید نظامی در شهر الانبار در غرب عراق است. همان روز دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و همسرش در سفری غیر منتظره به پایگاه هوایی الاسد در عراق رفته و کریسمس را به سربازان آمریکایی تبریک گفتند.

ترامپ اعلام کرده که وی هیچ تصمیمی برای بر خروج نیرو از عراق که گمان می‌شود 5000 نفر باشند، ندارد. آمریکا ممکن است برای برخی فعالیت‌ها در سوریه در آینده از عراق به عنوان پایگاه خود استفاده کند. این در حالیست که نیروهای آمریکایی از سال 2003 در عراق به سر می‌برند.

موشه مائوز، استاد دانشگاه مطالعات اسلامی و خاورمیانه در دانشگاه اورشلیم گفت که آمریکا می‌تواند عملیات نظامی خود را در صورت نیاز با استفاده از امکانات نظامی موجود در عراق انجام دهد.

وی گفت: حملات هوایی و دیگر عملیات می‌تواند از عراق انجام شود. اکنون آنها پایگاه‌های جدیدی در مرزهای عراق در شهر الانبار دارند و فکر می‌کنم که ترامپ با این اقدام به دنبال کاهش اثرات خروج از سوریه است و در همین راستا اعلام تاسیس پایگاه‌های جدید در عراق بسیار مهم است.

وائل الزیات مدیر موسسه مطالعات خاورمیانه هم می‌گوید: گام‌های آتی دولت آمریکا نشان می‌دهد که این کشور متعهد به ماندن در عراق و کمک به امنیت این کشور است.

وی ادامه داد: اظهارات اخیر ترامپ نشان می‌دهد که آمریکا همچنان به دنبال حمایت از نیروهای امنیتی عراقی است و پاسخ مستقیم به چالش‌های امنیتی پیش روست.

ترامپ در سفر کریسمس خود به عراق گفت: نیروهای آمریکایی قادر هستند به هرگونه تلاش برای احیای داعش در آن طرف مرز عراق پاسخ دهند.

همچنین نینوس ایشو، رهبر آشوری حزب اتحاد دموکراتیک سوریه گفت که وی بر این باور است مداخله آمریکا در سوریه هیچ کمکی به شکست تروریست‌ها در این کشور نکرده است "زیرا جنگ با تروریسم برای واشنگتن تنها بهانه‌ای برای حضور سربازان در سوریه بود."

وی ادامه داد: در واقع مداخله نیروهای آمریکا مانع حذف تروریسم شد. هیچ لزومی برای حضور نیروهای آمریکا به بهانه تروریسم وجود ندارد.

این سیاستمدار اعلام کرد: حضور آمریکا در سوریه تنها روند حل مشکلات موجود در این کشور عرب زبان را پیچیده‌تر کرده است.

وی ادامه داد: از همان ابتدا ما حضور نیروهای آمریکایی در سوریه را غیرقانونی دانسته و به معنای اشغال سرزمین سوریه تلقی می‌کردیم. این مسئله هیچ کمکی به حل صلح آمیز مسئله سوریه نکرد و تنها روند جاری در سوریه را پیچیده‌تر کرده و ایده تجزیه این کشور را پررنگ‌تر کرد. سوری‌ها می‌توانند مشکلات‌شان را بدون مداخله کشور دیگری حل و فصل کنند.

حسن شاکر از مسئولان حزب سوسیال ناسیونالیست سوریه هم گفت: تصمیم خروج نیروهای آمریکا از سوریه بر اساس قراردادها و توافق‌های انجام شده با روسیه، ترکیه و عربستان سعودی انجام گرفته است.

وی ادامه داد: آمریکا هیچ وقت با داعش مبارزه نکرد. آنها از نظر استراتژیک متحد داعش بودند اما اکنون به این نتیجه رسیدند که باید با ترک‌ها متحد شوند و قرار است آمریکایی‌ها صحنه را ترک کرده و دیگران این کار را انجام دهند.

هم چنین مائوز در ادامه اظهاراتش اعلام کرد: خروج نیروهای آمریکا از سوریه به معنای این است که کردهای محلی باید آرزوی دیرینه‌شان مبنی بر تاسیس خودمختاری در شمال سوریه را فراموش کنند.

وی ادامه داد: سوال دیگر درباره سرنوشت کردها در سوریه است. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه هیچ حس هم دردی و نزدیکی با آنها ندارد. به خصوص اینکه آنها را مرتبط با پ.ک.ک می‌داند.

ائتلاف بین‌المللی ضد داعش به رهبری آمریکا با حضور بیش از 70 کشور عملیات نظامی علیه داعش در سوریه و عراق انجام می‌دهد. عملیات این ائتلاف در عراق در قالب همکاری با دولت عراق بود اما عملیات در سوریه بدون هماهنگی با دولت این کشور و یا شورای امنیت سازمان ملل است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha