به گزارش ایسنا، به نظر میرسد که سال ۲۰۱۸ نمیتوانست برای بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه بهتر از این به پایان برسد. در صحنه جنگهای داخلی، ارتش سوریه به خواست نیروهای شبهنظامی کرد وارد شهر منبج شده و کنترل آن را در اختیار گرفته است؛ با این هدف که این شهر به دست ارتش آزاد سوریه نیفتد که مورد حمایت ترکیه است.
اما در حوزه دیپلماسی، امارات متحده عربی روز پنجشنبه پس از هفت سال سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرد.
برای نخستین بار از سال ۲۰۱۱ بدین سو، یک هواپیمای مسافربری سوری به تونس پرواز کرد. در فرودگاه مُنستیر گروهی از طرفداران نظام سوریه با حمل تصاویری از بشار اسد، ورود این هواپیما را خوشآمد گفتند.
براساس گزارش دویچه وله، باجی قائد السبسی، رئیسجمهوری تونس گفته است که میخواهد بشار اسد در اجلاس سران کشورهای اتحادیه عرب شرکت داشته باشد. این اجلاس در اوایل سال ۲۰۱۹ به ریاست تونس برگزار خواهد شد. این در حالی است که عضویت سوریه در این اتحادیه تعلیق شده است.
کشور پادشاهی بحرین نیز روز جمعه اعلام کرد که سفارت خود در دمشق را بازگشایی کرده است.
شواهد این اقدام بحرین از پیش هویدا بود. در ماه سپتامبر ۲۰۱۸ در حاشیه اجلاس عمومی سازمان ملل در نیویورک، وزیران خارجه دو کشور با شور و اشتیاق به استقبال هم شتافتند و یکدیگر را در آغوش گرفتند.
به نظر میآید کشورهای عربی میکوشند با اعاده حیثیت از بشار اسد و کشاندن اسد به جرگه خود، رهبری سوریه را متقاعد سازند تا از ایران دوری گزیند. بهویژه که قطر مناسبات نزدیکی با ایران برقرار کرده است.
نگرانی کشورهای عرب از یک شورش دیگر در جهان عرب
ترس از برآمدن یک شورش دیگر در جهان عرب، باعث شده که کشورهای عربی به حمایت از عمر البشیر برخیزند، که مدت ۱۰ روز است با تظاهرات دهها هزار نفر مردم خشمگین روبهروست.
عمر البشیر، که مدت ۳۰ سال است بر کشورش حکمرانی میکند و در لیست بینالمللی جنایتکاران جنگی است، در حالی از حمایت کشورهای عربی برخوردار میشود که دو روز پیش از آغاز حرکتهای اعتراضی در چهارچوب یک سفر رسمی به سوریه، به دیدار بشار اسد رفته بود.
انتهای پیام
نظرات